Een switch kan Ethernet, Token ring, Fibre Channel of andere typen pakketgeschakelde netwerksegmenten verbinden tot één homogeen netwerk op het niveau van de OSI-datalinklaag.
Een switch fungeert als een controller waarmee apparaten in een netwerk op een efficiënte manier met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van switches kan informatie worden gedeeld en kunnen resources worden toegewezen.
Een switch heeft altijd stroom nodig, dus let erop dat er een stopcontact in de buurt zit. Een managed switch sluit je op dezelfde manier aan, echter moet je deze benaderen via de software van de fabrikant om de beheersfuncties te gebruiken.
Met een netwerk switch kun je computers met elkaar verbinden. Vaak heeft de standaard router van de provider onvoldoende poorten voor alle apparaten in huis. Door een switch op de router aan te sluiten heb je meer netwerkpoorten.
Een switch gebruik je om je interne bekabelde internetverbinding uit te breiden. Met een router kan je ongeveer 4 apparaten aansluiten, terwijl je dit met een switch kunt uitbreiden naar 8 tot 48 per switch. Ideaal voor als je goede voornemens hebt om het komende jaar flink te gaan uitbreiden.
Daarvan, kan een switch achter een router? Een switch direct achter het modem gaat inderdaad niet, je hebt altijd een router nodig tenzij jou modem natuurlijk een ingebouwde router heeft.
Door het ontbreken van die extra's is een switch sneller en energiezuiniger dan een router. Als je draadloos wil internetten, dan heb je een draadloos router nodig. Als je (vanwege veiligheid en/of snelheid) aan een draad wilt werken, dan heb je geen router nodig, want het netwerk heeft al een centrale router.
Het grote voordeel van een switch is dat je daarbij geen snelheid verliest.
Een switch heeft altijd stroom nodig, dus let erop dat er een stopcontact in de buurt zit.
De switch staat altijd aan, 7dagen/week, 24 uur/dag. Dat is 365x24=8760 uur per jaar. Bij 0,18 cent/kWh is dat 1 euro en 58 cent per jaar voor iedere watt die je verbruikt. Ik meende ooit te hebben vastgesteld dat de oude 3Com switch tegen de 10W verbruikt, dus 15,80 aan stoom per jaar zou kosten.
Een basis netwerkswitch is eigenlijk een stekkerdoos voor netwerkapparatuur. Je verbindt 1 aansluiting op je router met 1 aansluiting op de switch. Vervolgens krijg je er een veelvoud aan netwerkverbindingen voor terug. Dat is handig als je in jouw huis of op je werk meer apparaten op je netwerk wilt aansluiten.
Beste manier is een gigabit switch kopen. Deze heb je met meerdere poorten. Er gaat dan één netwerkkabel van je router naar deze switch en je hebt er opeens een aantal poorten bij waar je apparatuur op kunt aansluiten. Een 5-poort gigabit switch zal rond de 20 euro kosten denk ik.
er is niet écht een maximum aan het aantal switches dat je achter elkaar kunt zetten. wel mag een ethernet kabel ( CAT x ) niet langer zijn dan 100 meter. na een switch / router / repeater gaat een nieuw segment in dat ook weer maximaal 100 meter mag zijn, enz.
De Netgear GS110TP is een energiezuinige switch die zijn stroomverbruik beperkt door te controleren welke lengte een netwerkkabel heeft. Bij korte netwerkkabels hoeft de switch minder stroom te verbruiken en past deze zich hierop aan. Ook wanneer een poort niet gebruikt wordt, schakelt de switch deze poort uit.
Er bestaan verschillende soorten switches, zoals managed en unmanaged. Het verschil zit in de aanwezigheid van opties voor het beheren van het netwerk in het apparaat. Een managed switch is voorzien van software, waarmee het beheer te regelen valt. Daarnaast bestaan ook PoE (Power over Ethernet) switches.
Zorg ervoor dat alle apparaten die u op de switch aansluit, zijn uitgeschakeld. Stap 2: Sluit een Ethernet-kabel aan op een van de genummerde poorten op de secundaire switch en sluit vervolgens het andere uiteinde aan op een computer. OPMERKING: Herhaal stap 2 om extra computers aan te sluiten.
Een managed switch geeft je meer handige mogelijkheden dan een 'domme' switch, zodat je meer controle over je netwerk krijgt. Je kunt bijvoorbeeld werken met VLAN's, prioriteiten voor verkeer instellen zoals voip, of poorten bundelen voor extra bandbreedte – handig voor een nas.
TP-Link TL-SG108PE
De eerste vier poorten van deze kleine donkergrijze switch met acht poorten zijn IEEE 802.3af-poorten van maximaal 15,4 watt per poort. Het totale PoE-stroombudget is 55 watt, dus je kunt niet alle vier poorten maximaal belasten. De switch regelt dit allemaal zelf; je kunt niks verkeerd aansluiten.
Een virtual LAN of virtual local area network (VLAN) is een type virtueel netwerk. Een VLAN wordt gerealiseerd op de datalinklaag en bestaat uit een groep eindstations en switches die logisch gezien één enkel gemeenschappelijk local area network (LAN) vormen, maar zich in één of meer fysieke netwerken kunnen bevinden.
Modem versus router
De modem verzorgt de verbinding met het internet via uw provider. Zonder modem hebt u thuis geen internettoegang. Een router verdeelt het internetsignaal over alle apparaten in uw thuisnetwerk en verzorgt de communicatie tussen uw apparaten (desktop, laptop, printer, smartphone, tablet, ...).
Een access point is geen vervanging voor een router, maar een aanvulling erop. Access points zorgen namelijk alleen voor het wifi signaal in je netwerk. In tegenstelling tot routers, zetten ze geen netwerk op tussen verschillende apparaten. Je hebt dus altijd een router nodig waarop je de access points aansluit.