Een ober is iemand die stressbestendig en flexibel moet kunnen werken. Hij moet op zowel drukke als rustige momenten zijn werkzaamheden op zo'n manier uitvoeren dat de klanten snel maar ook vriendelijk en geduldig geholpen worden.
Je hoeft geen komiek te zijn, maar je moet wel goed kunnen communiceren. Stille obers zijn net zo goed als spraakzame types, zij moeten alleen wat meer communiceren met lichaamstaal, hun werk efficiënt uitvoeren en zo goed mogelijk luisteren.
Het gemiddeld bruto maandloon van een ober ligt, exclusief de gekregen fooien, gemiddeld tussen de €1785,- en € 2500,- per maand.
Een kelner, ober of bedieningsmedewerk(st)er (een vrouwelijke kelner noemt men serveerster of kelnerin) is iemand die dranken en maaltijden serveert in een horecagelegenheid. Daarnaast verzorgt hij de mise-en-place en voert afsluitende werkzaamheden uit als opruimen en schoonmaken.
obers (meerv.) Een ober of kelner is verantwoordelijk voor de service in een restaurant of bar in het hotel. Deze persoon verzorgt de gasten met eten en drinken. [beroep] bediende in een restaurant of café.
Meestal zijn vijf medewerkers op honderd gasten voldoende. Bij een diner heb je één à twee obers/serveersters nodig die een meergangendiner uitserveren per tien tot twaalf gasten. Bij een buffet heb je één medewerker nodig op 25 gasten.
antwoord op de vraag, wat je als voorgerecht wilt. Als Vorspeise möchte / hätte ich gern Roep de ober! / serveerster! Ober! / Fräulein!
Vertaling van "de ober even roepen" in Engels. Kan je de ober even roepen, aub? Could you get the waiter, please?
Kelners en serveersters voorzien gasten besteld eten en drinken, Zij werken meestal in restaurants, bars en hotels. Het gaat hierbij om het dekken van tafels, het serveren van eten of drinken en rekenen af.
De maître van een restaurant is waarschijnlijk diegene die het meeste contact heeft met de gasten. Als orkestleider is het de contactpersoon tijdens heel de service. Het is diegene die de gasten ontvangt en gedag zegt en de verantwoordelijk voor ieder probleem dat zich voordoet.
Hoe word je een Ober? Er zijn verschillende opleidingen tot het worden van ober/kelner. Deze opleidingen zijn meestal één of twee jarig en MBO. Daarnaast kan de ober zich ook door meer ervaren obers laten bijscholen of een cursus volgen in een restaurant.
Zoals we al eerder zeiden, een baan in de bediening is heel erg leuk. Voor 95% van de tijd hoef je er waarschijnlijk geen enkele moeite voor te doen om vriendelijk en beleefd te zijn. Maar het komt wel eens voor dat je te maken krijgt met vervelende gasten.
Deze full service is haalbaar tot ongeveer vijftien tot twintig gasten per ober. Per vijftien gasten kunt u er dan het beste een ober bijnemen zodat de obers kunnen samenwerken en niemand wat tekort komt.
Je verwelkomt ze - je heet ze welkom. - Goedenavond. - We willen graag iets eten, zal de klant zeggen. "We zijn met zijn vieren." Of: "Een tafeltje voor twee graag.
Je mag (hulp)werkzaamheden in de horeca uitvoeren. Zoals helpen bij de bediening in een kantine of restaurant. Als er alcohol wordt geschonken, mag je daar als 15 jarige niet werken. Dit staat in de Drank - en Horecawet.
Plateau/dienblad lopen
Houd voor de beste stabiliteit het blad tussen borst- en schouderhoogte. Wanneer je nog niet zelfverzekerd met een dienblad loopt, is het prima om het dienblad licht te begeleiden met de duim en wijsvinger van de rechterhand. Zorg dat de zwaarste glazen in het midden van het dienblad staan.
Typisch tafelen in Duitsland
Oorspronkelijk werd de hoofdmaaltijd in Duitsland, net als vroeger in Nederland, meestal tussen 12.00 en 14.00 uur gegeten, op het werk of op school. Tegenwoordig eten veel families 's avonds een warme maaltijd. Dit gebeurt dan pas rond een uur of acht.
ober → camarero, mesero.
Ik wil graag de _[gerecht]_. Ich möchte gern _[Gericht]_ bestellen. We willen graag wat aperitiefjes bestellen. Wir würden gern Vorspeisen bestellen, bitte.
Omdat Nederlanders Duits op school leren, zijn ze geneigd om Duits te spreken als zij een Duitser tegenkomen. De resultaten van het onderzoek laten echter zien dat Duitsers het Nederlands ook bovengemiddeld goed kunnen verstaan, zeker in globale situaties.
[vulg.] bonzen [bonsde|gebonsd] {ww.} dreunen [dreunde|gedreund] {ww.}
Een ongeschreven regel: fooien in Duitsland
Vergelijk het met een ongeschreven regel. In de horeca is het gewoon om grofweg 10% te geven. Het extra geld dat u geeft, is een erkenning van de ontvangen service en de kwaliteit van de maaltijd. In de middeleeuwen was het geven van fooien zelfs een gegeven in Europa.