Ze kunnen onze geest verjongen en onze zintuigen prikkelen. Wanneer we onszelf omringen met een geur die we lekker vinden, zullen we ons al snel weer een stuk comfortabeler voelen en opvrolijken. Daarnaast is het gewoon heel erg leuk om met parfum bezig te zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten geuren.
Het zalige geurtje maakt de producten voor consumenten aantrekkelijker. Dat is dan ook de enige reden dat er parfum in huidproducten zit. Voor je huid doet het namelijk niets goeds. Integendeel, het kan juist huidproblemen veroorzaken, zoals irritatie en allergieën.
Parfum is slecht voor de huid omdat je er een allergie voor kan ontwikkelen: contacteczeem. Een op de vier volwassenen in Europa heeft een huidallergie, en parfum is de grootste veroorzaker hiervan. Een allergie voor parfum kan een dermatoloog vaststellen met plakproeven.
Veelvuldig parfum in uw haar gebruiken kan tot haarbeschadigingen leiden. Parfum bevat immers alcohol, wat slecht is voor de conditie van uw haar. Haarparfum daarentegen is speciaal ontwikkeld voor gebruik in het haar en bevat geen alcohol.
Hoeveel parfum spray je op? De concentratie van een parfum bepaalt de sterkte. Wij raden aan spray 2 tot 4 keer naar gelang hoe sterk het parfum is en hoe sterk je wilt ruiken. In dit geval, less is more, je wilt niet dat de hele kamer je ruikt als je ergens binnenkomt.
Volgens de Margriet is de beste plek om parfum te spuiten in je navel. De temperatuur en de vorm van de navel zouden de geur intenser maken waardoor je het parfum langer ruikt.
De vele gevaarlijke chemicaliën kunnen kankerverwekkend zijn. Ook kun je allerlei vage klachten krijgen van parfum zoals hoofdpijn, allergische uitslag, duizeligheid, hoesten, overgeven, huidirritatie en verkleuringen op de huid. Vaak is het niet duidelijk dat deze klachten te wijten zijn aan het gebruik van parfum.
In de parfums van onder andere Giorgio Armani, Hugo Boss, Lancôme en Zadig&Voltaire zijn 26 stoffen aangetroffen die bekend staan als 'problematische chemicaliën'. Dergelijke stoffen worden in verband gebracht met een verstoorde hormoonhuishouding, verminderde vruchtbaarheid, allergenen en milieuschade.
Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. Bij de gangbaarste parfums is dat oplosmiddel alcohol, maar parfums op basis van vettige stoffen zijn in opkomst. Daarnaast bevat parfum vaak een fixatiemiddel en ook één of meer kleurstoffen.
Factcheck. Parfums bevatten ongetwijfeld chemische stoffen met een mogelijk schadelijke impact op de gezondheid. Maar het is helemaal niet duidelijk in welke concentratie deze stoffen schade berokkenen, laat staan dat er een verband kan gelegd worden tussen gebruik van parfum en kanker.
In cosmetica en huidverzorging vind je vooral schadelijke hormoonverstorende stoffen in de vorm van minerale oliën, parabenen, conserveringsmiddelen, propyleenglycol, polyethyleenglycol, ftalaten en parfum.
Parfum langer ruiken
Gemiddeld blijft parfum zo'n vier tot zes uur zitten, daarna vervliegt het. Hoe lang een parfum blijft hangen, hangt af van het seizoen. In de zomer zal je geurtje bijvoorbeeld veel sterker ruiken, omdat de warmte ervoor zorgt dat de chemische reactie die parfum loslaat wordt geactiveerd.
Cosmetica zijn producten voor de persoonlijke verzorging. Veel mensen denken direct aan make-up en parfum; cosmetica zijn echter niet alleen luxe-artikelen. Tandpasta, scheerschuim, shampoo en deodorant zijn ook cosmetica en onmisbaar voor onze dagelijkse verzorging.
Is deze stof veilig? Bij normaal gebruik zijn producten met linalool veilig. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde geurstoffen, zoals linalool. Bij het gebruik van producten met linalool kunnen zij last krijgen van huiduitslag, jeuk, bultjes of geïrriteerde slijmvliezen.
Natuurlijke ingrediënten bevatten van nature allergenen. Synthetische geuren. Dit zijn geuren uit het laboratorium. In het lab is het mogelijk om allergeenvrije parfums te ontwikkelen en daarom zijn parfums zonder allergenen altijd synthetisch.
Parfum. in zit. Deze geurstoffen geven een geur aan persoonlijke verzorgingsproducten en huishoudelijke producten, zoals wasmiddel, schoonmaakmiddelen en luchtverfrissers. is een mengsel van chemische stoffen met een sterke geur, die ervoor zorgen dat een product aangenaam ruikt.
Nadat je het flesje hebt geopend, kun je parfum tenminste een jaar bewaren. De houdbaarheidsdatum schommelt ongeveer tussen de 3 en 5 jaar. Handig: op de meeste cosmetica en parfums staat hoe lang iets houdbaar is ná openen van het flesje.
Uit een bevraging van meer dan 4.400 personen blijkt dat een op drie gezondheidsproblemen ondervindt bij bepaalde geparfumeerde geuren. De meest voorkomende klachten waren hoofdpijn (12,6%), huiduitslag (9,1%) en astma-aanvallen (7,0%).
VOS (Vluchtige organische stoffen)
Toen onderzoekers in Los Angeles de luchtkwaliteit daar onder de loep namen, kwamen ze erachter dat verf, maar ook parfum en andere geur producten zoals deo, voor bijna net zoveel vluchtige organische stoffen in de lucht zorgen als het verkeer.
Bever. Aan sommige parfums wordt civet toegevoegd. Dit is een zalfachtige emulsie die uit een klier bij de anus van de Civetkat komt. Ook castoreum, een afscheiding uit een geslachtsklier van de bever, is vanwege de zoete geur een ingrediënt dat nog steeds wel eens in luchtjes wordt gebruikt, aldus Bellasugar.
- Muskus: vind je vaak in oosterse geuren en bevat feromonen die de liefde aanwakkeren. - Vanille: werkt altijd heel goed omdat het een troostend, warm en comfortabel gevoel oproept. - Bedwelmende bloemen: lelie, tuberoos en vooral ook oranjebloesem.
AVENTUS VAN CREED. De ideale geur voor originele jonge mannen en voor diegenen die niet van de gevestigde orde houden, is Aventus van Creed (DIVAIN-228). Een onvergetelijke en heerlijke geur, heel anders dan andere parfums voor mannen op de markt, maar toch super mannelijk. Een verademing en origineel.
Muskus is het meest schizofrene ingrediënt in de parfumerie: het kan ruiken naar 'vuile', dierlijke afscheidingen, een warme huid, propere babybilletjes of zelfs vers gewassen lakens. De dierlijke aroma's komen van de authentieke, natuurlijke muskus: het is de klierafscheiding van een bronstig mannelijk muskushert.