Kun je grijs haar highlighten? Ja, je kunt grijs haar highlighten. Maar onthoud wel dat wanneer je grijs haar camoufleert met highlights, het doel is om zilveren haren te blenden en een ultra-natuurlijke finish te creëren.
Probeer eens een ander kapsel. Een korte bob of een kort kapsel met pony geven vaak net even een andere look, maar zijn wel eenvoudig in model te brengen. Wil je liever lang haar houden? Maak dan eens een knot in het haar, vlecht je haar of kies voor een kapsel met meerdere laagjes.
Het kan ook zijn dat het haar met WECOLOUR haarverf zonder ammonia meer pigment nodig heeft. Dan heb je een haarkleur nodig die één kleurhoogte donkerder is. De kleuren die het beste dekken op grijs haar zijn natuur- en goudnuances. Natuurnuances zijn alle kleuren met het cijfer 0 na de .
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Denk aan tinten als espresso en karamel. Dat zijn goede kleuren om je haar meer diepte te geven. Voeg daar een paar blonde highlights aan toe, dat blendt namelijk mooi met de grijze haren die je hebt. En zo krijg je een verrassende coupe waarbij de grijze plukjes er wel zijn, maar niet opvallen.
Er zijn twee typen behandelingen tegen grijs haar. De eerste is het aanpakken van de oorzaak van grijs haar bij de wortel met behulp van een voedingssupplement. De tweede is het camoufleren van grijs wordend haar door het haar te verven of een color spray te gebruiken.
Om de andere tinten aan je grijze haar toe te voegen wordt de welbekende balayage techniek toegepast. Het grote voordeel van Gray blending is dat het onderhoudsarm is. Je grijze haren horen er immers doorheen te piepen, dus als de verf langzaam vervaagt of als je uitgroei krijgt, dan is dat minder opvallend.
Hoe verzorg ik grijs haar? Doordat je grijze haren melanine verliest, kan het dus snel wat droog aanvoelen. Om dit goed te hydrateren, kun je het beste producten voor droog haar kiezen. Denk hierbij aan een goede shampoo en conditioner, die stug haar tegengaan en de droogte in het grijze haar hydrateren.
Een toner moet je in feite zien als een milde kleuring, een extraatje na een highlight- of bleach-behandeling. Het zit eigenlijk al in de naam; het wordt voornamelijk gebruikt om de toon van bepaalde kleuren of tinten te verbeteren om een aantal ongewenste kleur te neutraliseren.
Stel je hebt na het blonderen een oranje gloed in je haar? Dan kun je een blauwe haartoner gebruiken. Deze blauwe pigmenten neutraliseren de oranje tinten, waardoor alleen je mooie blonde haarkleur overblijft.
Wanneer je je blonde lokken de grijze kleur wilt geven meng je de tube verf met 6% waterstofperoxide. Dat houdt in dat je je haar als het ware inkleurt met de grijze verf (dus niet lichter maakt).
Lowlights kunnen in koele of warme tinten worden aangebracht. Omdat je niet het hele haar kleurt heb je géén uitgroei effect. Ook kun je het grijze haar een blond effect geven met een spoeling of blonde highlights.
Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt.
Grijze haren zijn stugger dan haren die nog hun natuurlijke pigment hebben. Niet iedere haarkleur pakt daarom goed op grijs haar. Een spoeling bijvoorbeeld, zie je eigenlijk nauwelijks. Geef bij de kapper daarom aan dat je graag je grijze haren wil verdoezelen.
“Om een opvallende uitgroei te voorkomen, kan de kapper highlights (lokken in lichtere tinten) en lowlights (lokken in donkere tinten) aanbrengen. Vooral asblonde highlights maken het makkelijk om naar een lichtere en in dit geval dus grijze kleur te gaan.
Asblond als haartrend blijft nog wel even. Deze lichtblonde kleur met grijstinten is niet alleen geschikt voor de warme zomerdagen, maar juist ook voor de herfst.
Zilvershampoo, -conditioner en -haarmasker helpen een gele gloed in blond en grijs haar tegengaan. Hierdoor blijft je grijze haar fris van kleur en dat doet je gehele kapsel goed! Heb je snel last van droog haar? Kies dan liever voor een zilverhaarmasker of voor een zilverconditioner dan een zilvershampoo.
Vorig jaar al één van de grote trends, en ook in 2022 blijven we 'm zien: curtain bangs. Een zachte variant van de pony, met een middenscheiding waardoor je een soort 'gordijntjes' oftewel curtains voor je gezicht creëert. Een laagjes-pony staat bijna iedereen, en is prachtig in zowel steil als krullend haar.
Grijze haren lichter maken is lastiger dan donker verven. Je kunt je haar alleen blonderen door het te laten bleken. Dit is wel schadelijk voor de conditie van het haar. Je kunt je haar in principe wel blond verven, maar blonde haarverf pakt minder goed op grijs haar.
Een zilvershampoo is een shampoo met paarse of blauwe pigmenten, die wordt gebruikt om blond, grijs of wit haar een koele tint te geven óf ongewenste geel- en oranje tinten in je haar te neutraliseren. Ondanks het koele effect dat je ermee kunt creëren, wordt zo'n shampoo tóch vaak aangeduid als No Yellow Shampoo.
Voor een grijze tint kun je de zilvershampoo 2 of 3 keer per week gebruiken. Wil je enkel een warme gloed neutraliseren? Dan adviseren wij om dit één maal per week te gebruiken. Voor de andere wasbeurten kun je een shampoo gebruiken met een color protection, zoals de Cosmo Volume Shampoo of de Cosmo Repair Shampoo.
Grijs haar is meestal dikker en minder glanzend dan wit/zilver kleurig haar. Dat betekent echter niet dat u niet nog steeds een prachtige haardos kunt hebben en/of minder trots kunt zijn op grijs haar dan zilverkleurig haar.
Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd. Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een 'sunkissed' effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur.
Het verschil tussen highlights en balayage is de de manier van aanbrengen (met en zonder folies), de sterkte van het ontkleuren (highlights kunnen lichter door de folies) én highlights worden vanaf de hoofdhuid gezet, terwijl balayage begint vanaf 5cm of verder vanaf de aanzet.