Te aardig, te lief en te vriendelijk is een valkuil. Enerzijds kan deze valkuil voortkomen uit de kwaliteit van loyaal en trouw zijn. Anderzijds kan het te maken hebben met de moeite om voor jezelf op te komen of met de moeite om grenzen aan te geven.
Liefde is samen zijn, liefde is voor altijd, liefde is elkaar de ruimte geven, elkaar accepteren, respecteren en er voor elkaar zijn in goede en slechte tijden. Een mix van hard werken en dingen vanzelf laten gaan, dat is echt liefde! Maar ook voor iemand anders dan je partner kun je onvoorwaardelijke liefde voelen.
Als je je aangetrokken voelt tot iemand en je vertoeft in het gezelschap van die persoon, dan worden je pupillen groter. Dit komt door een spontane reactie van het zenuwstelsel. Maar niet alleen liefde en genegenheid maken de pupillen groter. Als je schrikt, dan verwijden de pupillen ook.
Liefde zorgt voor de aanmaak van endorfines.Deze bevestigen of versterken het geluksgevoel en dragen het rond in het hele organisme. Endorfines zijn goed voor je weerstand en genezingsproces. Daarnaast maakt liefde ook fenylethylamine aan (wat ook in chocola zit, vandaar..)
Liefde is diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander, of eventueel zichzelf. Het kan ook betrekking hebben op een dier, zaak of voorwerp. Eveneens kan liefde gevoeld worden voor handelingen, zoals een ambacht, vak, sport en bezigheid.
Je bent misschien te kritisch, te perfectionistisch in je beeldvorming van de voor jouw geschikte levensgenoot; Je hebt, onbewust, misschien wel bindingsangst; Je wilt misschien wel té graag, waardoor je mannen onbewust afschrikt.
In de eerste paar maanden dat je verliefd wordt, daalt je serotoninespiegel een beetje. Meestal beschreven als het feel-good hormoon, is het ook verantwoordelijk om je kalm en slaperig te houden. Met al die dopamine en noradrenaline die door je aderen stromen, is je lichaam nu niet klaar om te slapen.
Verliefdheid wordt door de wetenschap vaak gezien als een 'middel' dat door de natuur is ontwikkeld om twee mensen sneller bij elkaar te brengen en te laten hechten waarna ze zich kunnen voortplanten. Ook is bekend dat er chemische stoffen vrijkomen in ons lichaam wanneer we verliefd worden.
Dopamine speelt een belangrijke rol bij het ervaren van genot en geluk. Als we verliefd zijn, krijgen we telkens een 'shot' dopamine van onze hersenen als we onze geliefde zien. Onze hersenen worden verslaafd aan het gevoel van verliefd zijn en willen constant meer dopamine produceren.
Een liefdesgevoel verdwijnt niet ineens, zoals woede of seksuele opwinding plotseling over kunnen gaan. Het is ook niet hetzelfde als verliefdheid. Verliefdheid gaat op zeker moment vanzelf over. En dat geldt zeker niet voor een liefdesgevoel.
Mensen die verliefd op je zijn vinden zowat alles wat je doet fantastisch. Dat maakt ook dat ze je steunen in elke keuze, dat ze elke beslissing begrijpen en dat ze al je grenzen respecteren. Ze begrijpen daarbij ook heel goed dat je soms behoefte hebt aan tijd voor je eigen vrienden, familie en hobby's.
Je bent heel erg geïnteresseerd in alles wat met jouw crush te maken heeft en wilt dan ook alles van hem te weten komen. Jullie leren elkaar steeds beter kennen en raken steeds meer op elkaar ingesteld. Het enige wat jullie nu nog willen is bij elkaar zijn. Deze verliefdheidsfase duurt gemiddeld zes tot twaalf maanden.
Uit onderzoek blijkt dat 62% van de mensen vindt dat je gewoon moet zeggen als je van iemand houdt. 22% vindt dat je een aantal maanden moet wachten met de uitspraak 'ik hou van je'. Een kleine 3% vindt dat je minstens een jaar moet wachten.
Wat gebeurt er als je elkaar lang in de ogen kijkt?
Als iemand je opeens opvallend lang aankijkt, kan dat voor sommigen beangstigend aanvoelen. Een blik op iemand werpen, is aandacht geven aan die persoon. Als je iemand langer dan een paar seconden in de ogen kijkt, kan dat voelen alsof iemand ongevraagd je persoonlijke ruimte binnendringt.
Zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. Hij kijkt je recht in de ogen wanneer hij tegen je praat, hij raakt je arm even aan of steekt je haar achter je oren. ...