Kies een borstel met een zachte en een hardere kant en borstel elke week om te wennen. Ook op de moeilijk bereikbare en gevoelige plekjes, zoals oksels en buik. Vergeet de oren, voetzooltjes en het gezichtje niet aan te raken. Open ook af en toe zijn bekje, zodat hij hieraan went.
De vacht van een Australian Labradoodle vergt nogal wat tijd en energie. Hieronder volgt een uitleg over het verzorgen van een Australian Labradoodle vacht. Borstelbeurt: Wij raden u aan, uw hond 1 tot 2x per maand goed door te borstelen met een universeelborstel met verend bed.
Het is aan te raden om je Doodle zo'n 2 tot 4 keer per maand goed door te borstelen met een geschikte borstel. Wij raden hiervoor de Activet borstels (met name de Activet groen enkel) aan en de Bass borstel.
Graag geef ik jullie tips voor het wassen van jullie Doodle.
Was niet meer dan noodzakelijk om de vetlaag van de huid intact te laten ofwel de mogelijkheid tot herstel te geven na een wasbeurt. Indien je regelmatig jouw Doodle wilt wassen probeer dit te beperken tot eens per 6-8 weken.
De vachtwissel begint tussen de 6-8 maanden en kan gemiddeld duren tot zeker de 15e maand. Iedere doodle met zijn kleur en bijbehorende vacht is uniek. Soms is een vacht enorm zacht of glanzend terwijl een andere vacht stug en er een beetje dof kan uit ziet.
Activet borstels worden door experts het meest gebruikt voor de vachtverzorging van Labradoodles. De borstels van Activet zijn flexibel en zijn voorzien van lange pinnetjes. Met deze lange pinnetjes kunnen deze borstels tot de wortels van de vacht van je Labradoodle komen. Ook zijn borstels van de Activet flexibel.
Trimmen van de poten: Knip de haren op de poten van je Labradoodle bij met behulp van een rechte werkschaar. Vergeet de voetzolen niet. Nagels knippen: Knip voorzichtig de nagels van je Labradoodle met behulp van een nagelknipper. Zorg ervoor dat je alleen het uiteinde van de nagel knipt zodat je de huid vermijdt.
Zeker pups hebben de neiging om te blijven spelen en rondrennen, hoewel ze ongeveer 15 uur slaap per dag nodig hebben. Zorg ervoor dat je hond voldoende rust krijgt om alle indrukken te verwerken.
HOE VAAK NAAR DE TRIMSALON ? Dit komt voor veel Doodle-eigenaren als verrassing; Vanaf 6 maanden is het een must iedere 8-10 weken de vacht in de trimsalon te laten behandelen.
Een labradoodle kan tussen de 13 en 15 jaar oud worden. Hiermee heeft een labradoodle een lang leven en kun je er lang van genieten. Er zijn overigens ook labradoodles die ouder worden dan 15 jaar, maar het gemiddelde ligt dus tussen die 13 en 15.
Als u te veel kamt kan het gebeuren dat u ook de gezonde haren lostrekt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Tevens stimuleert dit de verharing. Het is verstandig om de vacht van uw hond één keer per week te borstelen!
Begin met het borstelen van de nek en de rug van je hond. Borstel in de richting van de haargroei en vermijd harde druk op de huid. Ga verder met het borstelen van de zijkanten en de buik van je hond. Let hierbij op gevoelige plekken, zoals de oksels en de liezen.
Tips voor een goede vachtverzorging van jouw labradoodle
Mijn advies is om in ieder geval de hond 1x per week uitgebreid te borstelen/kammen. > Tijdens het borstelen is het fijn om de Tangle Repair spray of de Xtra Liss spray te gebruiken. Hierdoor wordt de vacht makkelijker doorkambaar en blijft deze zachter.
Hoe lang kan een labradoodle pup alleen blijven? Een labradoodle pup zou eigenlijk nooit langer dan een uur alleen moeten zijn. Pups hebben echt een baasje nodig, en ze kunnen in paniek raken wanneer je er niet bent. Hou er rekening mee dat pups zeker het eerste half jaar erg aanhankelijk zijn.
Aanpak op de training. Labradoodles hebben zeker behoefte aan fysieke, maar ook aan geestelijke uitdaging. Ze nemen geen genoegen met een rondje om het huis, maar houden ervan om met hun baas op pad te gaan voor een flinke wandeling. Per dag hebben ze toch al snel 1,5 tot 2 uur beweging nodig.
Binnen het ras van de labradoodle zijn er verschillende soorten vachten. De bekendste is de fleecevacht. De haren van deze fleecevacht zijn licht en voelen aan als zijde. Daarmee ziet dit type labradoodle er niet alleen aaibaar uit, maar zijn ze dat ook.
Labradoodles zijn gek op mensen. Ze zijn het liefst zoveel mogelijk bij je in de buurt, aandacht is dus erg belangrijk. Met een hondentraining leert je je labradoodle goede manieren en dan is hij goed gezelschap. In goede gezondheid wordt deze hond ongeveer 13 tot 15 jaar oud.
Bij de vachten die wel geschoren mogen en/of kunnen worden is het belangrijk niet te kort te scheren. Het is heel belangrijk om minimaal 1- 1,5 cm vacht te laten staan! Op deze manier krijgt de huid voldoende bescherming tegen straling en behoud het een klein beetje isolatie.
Een hond komt graag bij liggen omdat een hond van gezelschap houdt. Op bed slaapt een hond graag bij je, zo slapen veel honden bij het voeteneind of de hond komt tegen je aan liggen. Sommige mensen vragen zich af: “waarom gaat een hond op mijn voeten liggen?” Dit komt omdat een hond fysiek contact zoekt.
Het natuurlijke instinct heeft als hoofddoel om voor veiligheid te zorgen.Naast de veiligheid vinden honden het ook gewoonweg prettig om comfortabel te zijn. Dichtbij een persoon liggen creëert deze comfortabele plek. Daarnaast zorgt jouw lichaamstemperatuur er ook voor dat je een lekkere warmte afgeeft.
De Labradoodle kan ook druk zijn omdat ze gewoon snel in de opwinding kunnen schieten. Opwinding bij honden heeft ook altijd bepaalde consequenties qua gedrag. Het is een gemoedstoestand waarbij de hond al hoog zit. Het hoeven geen lange momenten te zijn.
Wanneer je de Labradoodle zelf wilt scheren heb je de juiste instrumenten nodig. Te beginnen met een hondentondeuse. Een scheermachine met een verwisselbare scheerkop is een pré. Veel goedkopere scheermachines hebben dit niet, waardoor je niet de juiste scheerkop voor de vacht van je Labradoodle er op kunt bevestigen.
De beste manier om je hond zelf te trimmen is gewoon met de hand of met behulp van een trimmesje. Pak een pluk haar tussen je wijsvinger en duim en trek deze voorzichtig los. Kijk uit dat je viervoeter geen pijn ervaart wanneer je aan plukken trekt die nog stevig vast zitten!
Een hond springt tegen je op simpelweg omdat hij het leuk vindt - het is puur enthousiasme. Het is een manier van begroeten. Honden willen graag in de buurt van jouw gezicht komen voor een snuffel of een likje, en daarom springt hij omhoog tegen je op. Je hond is blij je te zien en heeft je enorm gemist!