Vijzel en stamper (voor hakken) Met een vijzel en stamper krijg je dit prima voor elkaar. Ook voor het fijnhakken van noten en zaden heb je niet per se een keukenmachine nodig. Wel is dit met een vijzel natuurlijk wat arbeidsintensiever, vooral bij harde en vezelige ingrediënten zoals gember.
Blenders. Een blender kan gebruikt worden voor het maken van heerlijke smoothies, milkshakes en gezonde sappen. Daarnaast is het perfect voor het pureren van soepen en sauzen, en het mengen van ingrediënten voor romige dressings en dips.
Een keukenmachine kan een uitstekend alternatief zijn voor een standmixer, vooral voor taken als het kneden van deeg, het mengen van deeg of het maken van taartbodems.
Een handmixer kan worden gebruikt in plaats van een staafmixer wanneer u vloeibare en droge ingrediënten mengt of combineert, bijvoorbeeld bij het maken van cake- of koekjesdeeg, het romig kloppen van boter en suiker of het opkloppen van een dessertglazuur.
Scrivens en Gustavson waren het erover eens dat met voldoende geduld en armkracht een garde, een spatel en een kom geweldige, betaalbare en compacte opties voor bakkers kunnen zijn. Een goede "hold-over", zegt Stewart, is de handmixer, een goedkopere optie.
Je kunt een heleboel heerlijke baksels maken met simpele hulpmiddelen zoals gardes, lepels en spatels . Voeg een keukenmachine toe aan de vergelijking en je hebt nog meer opties.
Als een recept voor een standmixer voorschrijft dat u de platte klopper moet gebruiken, gebruik dan de gardes van een handmixer .
Met de hand mengen kan betekenen dat je je handen vies maakt, maar je kunt ook eenvoudige hulpmiddelen gebruiken zoals een houten lepel of rubberen spatel . De flexibele spatel werkt goed voor het vouwen van droge ingrediënten in natte ingrediënten bij het maken van cakebeslag, terwijl een houten lepel dikkere koekjes-, scones- en biscuitdegen aankan.
Het is simpel: luchtig beslag, zoals een biscuit, klop je met een garde. Voor een dikker beslag, zoals voor een tulband, is een elektrische mixer ideaal.
begin klein en goedkoop, met bijvoorbeeld een staafmixer of kleine hakmolen. Dan kun je later altijd nog makkelijk 'upgraden' naar een blender of foodprocessor. Ben je een enorme bakliefhebber of maak je veel deeg: dan kun je natuurlijk niet zonder keukenmixer.
Als je geen blender hebt, moet je een andere manier bedenken om de ingrediënten tot een gladde massa te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld met een staafmixer of hakmolen, maar ook als je die niet hebt kun je een lekkere smoothie maken. Het kost alleen net even wat meer tijd. Als je en vijzel hebt kun je die gebruiken.
Maar wist je dat een staafmixer heel wat apparatuur in de keuken kan vervangen? Dít kun je er allemaal mee. Of er nu iets gepureerd, geklopt, gemengd, gehakt of geëmulgeerd moet worden: de staafmixer kan het allemaal aan.
Snijd de ingrediënten in grove stukken, stop ze in de mengkom en pulseer een aantal keer kort. Met de reguliere mengkom van de foodprocessor en het snijmes lukt het ook, al moet je het mengsel dan af en toe omscheppen om het goed te pureren. Bij de kleinere mengkom van het hakmolen opzetstuk is dit niet nodig.
Je kunt een prima cake maken met alleen een houten lepel en een beetje elleboogvet . Zelfs het kloppen van de suiker en boter is makkelijk. Het recept hoeft niet te worden aangepast, alleen de suiker en boter stap eerst, en dan geleidelijk de andere ingrediënten toevoegen tot je een egaal beslag hebt.
Kortom: een standmixer is niet het allerbelangrijkste bij het bakken, maar hij maakt alles wel een stuk gemakkelijker.
Om te bakken en braden kun je zowel vloeibaar als vast vet gebruiken. Vloeibaar vet (zoals olie en vloeibare bak- en braadproducten) heeft hierbij de voorkeur. Olie en vet bestaan altijd uit een combinatie van verzadigde en onverzadigde vetzuren.
Een staafmixer is een elektrisch mengapparaat dat je handmatig gebruikt om mee te kloppen, hakken, mengen en pureren. Een blender is een elektrisch keukenapparaat dat met één druk op de knop zachte of vloeibare ingrediënten fijn kan hakken, mengen en pureren.
Nu we onze ingrediënten hebben verzameld en afgemeten, zijn we klaar om daadwerkelijk te gaan mixen. Je kunt dit doen in een standmixer als je die hebt, maar met de hand werken werkt net zo goed. Voor degenen die met een standmixer werken, begin met het water in de mengkom te doen en giet dan je bloem eroverheen.
Voeg de ingrediënten toe aan de kom en begin te kloppen met een metalen garde. Houd de garde in een hoek (ongeveer 45 graden) ten opzichte van de kom en draai uw pols in een cirkelvormige beweging, til de garde omhoog en uit het mengsel en breng hem vervolgens terug naar de bodem van de kom.
Hoewel het lastig kan zijn om met de hand een consistente gladde en romige textuur te bereiken, kun je een aantal stappen ondernemen om purees te maken met behulp van een paar keukengereedschappen . Maak de ingrediënten eerst zacht en hak ze fijn, en probeer dan een vijzel en stamper, stamper of de achterkant van een lepel of vork om een pasta te maken.
Staafmixers zijn perfect voor het maken van soepen, sauzen, smoothies en babyvoeding. Ze zijn compact en je kan ze rechtstreeks gebruiken in een hete pan of kom.
Een blender is primair ontworpen voor het blenden, mengen en pureren van zachte voedingsmiddelen en vloeistoffen. Terwijl een mixer-molen geschikter is voor het vermalen van harde voedingsmiddelen tot kleinere deeltjes of poeder. Er zijn verschillende soorten blenders beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en mogelijkheden.