Wat is verboden? Een kickbokser mag de tegenstander niet achter op het hoofd slaan.Ook het kruis en de knieën zijn verboden gebied.
Regels bij het kickboksen
Als je tegenover een andere kickbokser in de ring staat, is het de bedoeling te winnen op punten of hem of haar knock-out te slaan. In tegenstelling tot boksen kun je een ander niet op de grond werpen of op de grond vechten. Je gebruikt knie-, stoot- en traptechnieken.
Kickboksen moet veilig zijn, zowel emotioneel als fysiek. Geen etenswaren op de mat nuttigen. Na gebruik ruim materiaal in de gym en krachthonk altijd netjes op. De bokshandschoenen en scheenbeschermers van de gym zijn alleen bedoeld voor leden die voor de 1e of 2e keer een proefles meedoen of leden die net lid zijn.
Zowel bij de training als bij wedstrijden kun je blessures oplopen. Dat kunnen kleinere verwondingen zijn, zoals een scheur in een spier, zwellingen, kneuzingen of zelfs een botbreuk. Er wordt ook tegen het hoofd geslagen of getrapt. Dat kan duizeligheid veroorzaken, oorsuizen en/of misselijkheid.
Verder is verboden: bukken beneden de gordel van de tegenstander, vasthouden, worstelen, slingeren, vasthouden aan de ringtouwen, beentje lichten, trappen of schoppen, kopstoot geven, bijten, het geven van een knietje, slaan op de achterkant van het hoofd en het aanvallen van een tegenstander die 'neer' is.
Glory Collision 6, met Rico Verhoeven tegen Tariq Osaro als hoogtepunt, is zaterdag 4 november exclusief live te zien op Videoland. De uitzending begint om 18:00 uur en duurt tot zeker middernacht.
Per uur kun je er wel zo'n 750 tot 900 calorieën mee verbranden. Daarnaast is boksen ook de ideale uitlaatklep voor als je kampt met stress.
Om sneller vooruitgang te boeken, maar als je niet veel tijd te besteden hebt, raden we aan om minimaal twee trainingen per week van minimaal twee uur te doen. En voor degenen die echt vooruitgang willen boeken, moet je het opvoeren tot drie tot vijf trainingen per week. Fysieke voorbereiding is erg belangrijk.
Regelmatig kickboksen zal een positieve invloed hebben op je gezondheid. Het is een full body workout: je traint je hele lichaam ermee. Je armen, schouders en rug worden sterker, je krijgt meer kracht in je benen, billen en core (buikspieren).
Als je op zoek bent naar een manier om af te vallen, is kickboksen aan te raden. Niet alleen omdat het positieve effecten heeft op je lichaam doordat je snel vet verbrand, maar ook door de positieve effecten die het heeft op je geest. Om af te vallen is een bepaald doorzettingsvermogen nodig, evenals discipline.
Met cardio oefeningen bouw je een goede conditie op. Je kunt gaan hardlopen of fietsen. Maar als je echt specifieke cardio oefeningen zoekt waardoor je een betere kickbokser wordt dan moet je gaan zwemmen of touwtjespringen. Deze cardio oefeningen verbeteren je kickboks skills.
Wederzijds respect is één van de belangrijkste basisregels
Kickboksen is natuurlijk heel leuk, maar het is hierbij ontzettend belangrijk om met respect met elkaar om te gaan. Zodra je de zaal (dojo) binnenkomt groet je door 'ush' te zeggen. Zo laat je zien dat je de dojo en de trainers respecteert.
Boksen en cardiotraining is vooral gericht op het boven of het onderlichaam. Kickboksen is alles in één. Cardio, HIIT training en kracht. Omdat je op dat moment het hele lijf inzet tijdens een training, zul je meer calorieën verbranden en ook een strakker/sterker lijf ontwikkelen.
Verhoeven blijft het dominantste zwaargewicht ter wereld in het kickboksen. Bij Glory is hij maar liefst 22 partijen ongeslagen sinds 2012.
Het fijne aan kickboksen is, dat je het op je eigen manier en tempo kunt doen. Als jij gewoon mag sporten, is het in principe mogelijk om te kickboksen. Zeker als je kiest voor kleinere groepslessen, bokszaktrainingen of les met een personal trainer, pas je jouw tempo gemakkelijk aan.
Hoeveel calorieën jij zult verbranden tijdens een goede kickbokstraining hangt helemaal af van de intensiteit van de training. Als beginner zal je wat rustiger van start gaan dan een gevorderde bokser. Met kickboksen zou je per uur maar liefst 400 tot 750 calorieën kunnen verbranden.
In conclusie, hoewel kickboksen en thaiboksen beide vechtsporten zijn en enige overeenkomsten hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee disciplines. Kickboksen legt meer nadruk op techniek en precisie, terwijl thaiboksen meer nadruk legt op kracht en uithoudingsvermogen.
Kickboksen is een heel intensieve sport. Het vraagt veel van je lichaam. Tijdens een kickbokstraining van een uur kun je 700 calorieën verbranden. Het vergt dus veel energie en een grote inspanning van je lichaam.
Hoe vaak moet je kickboksen per week? Afhankelijk van je persoonlijke doelen raden we aan om minstens 2 á 3 keer per week langs te komen voor een kickboksles. Door met regelmaat te kickboksen kan je namelijk pas echt goed werken aan je techniek, uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid.
Kickboksers hebben genoeg aan 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag. Weeg je bijvoorbeeld 80 kg, zorg dan dat je elke dag 160 gram eiwitten binnenkrijgt. Dit haal je uit je dagelijkse voeding denk aan eieren, zalm, biefstuk, kwark, kip, etc en eiwitshakes.
Met ingang van 1 januari 2020 is de afspraak om in kickboks-, thaiboks- en mma-wedstrijden bij de jeugd tot 18 jaar geen technieken naar het hoofd toe te staan, definitief. De overgangsregeling die twee jaar geleden werd ingesteld, is dan verlopen.
Als u puur kijkt naar het aantal calorieën wat u verbrandt tijdens het sporten, dan is cardio de winnaar. Onder cardio vallen sporten zoals fietsen, hardlopen, zwemmen. Afhankelijk van uw tempo en de intensiteit kunt u al snel 300 tot 800 calorieën per uur verbranden.
Ja, boksen is supergoed voor je! Dat komt doordat je met deze vechtsport zowel cardio als krachttraining doet. Twee vliegen in één klap dus! Naast conditie en kracht, train je met boksen ook je reactievermogen, behendigheid, evenwicht en coördinatie.
Boksen is een sport die voor iedereen geschikt is. Welk geslacht je ook hebt, hoe oud je ook bent en welk lichaamstype je ook hebt, iedereen kan beginnen met boksen. Je zult merken dat iedereen zijn eigen tempo hierbij volgt, maar het is goed om te weten dat ieder tempo goed is.