De Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame en de Ard de Triomphe vormen voor de meeste mensen de bekendste bezienswaardigheden van Parijs. Dat terwijl het Palais Garnier misschien wel het beroemdste operahuis ter wereld is en dus zeker in dat rijtje thuis hoort.
De stad staat steevast in de top 10 van duurste steden van Europa als het aankomt op overnachtingen en ook op het gebied van eten, drinken en bezienswaardigheden is Parijs geen budgetbestemming. Je kunt een stedentrip naar Parijs echter zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.
Het 15de arrondissement van Parijs – Vaugirard
Het is eigenlijk dé ideale wijk om te verblijven. Het is er veilig en rustig en het is niet zo gek ver van de Eiffeltoren en het Bois de Boulogne. Hier zijn ook veel relatief goedkope hotels te vinden.
Het gratis drinkwater zorgt ervoor dat je niet genoodzaakt bent om (dure) flessen water op het terras te bestellen om de dorst te lessen. Het leidingwater in Parijs is gewoon drinkbaar, net als Nederland.
Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel, of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (Geen drinkwater) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.
Gelukkig kan je nog steeds liefdesslotjes ophangen aan verschillende bruggen in Parijs. De brug in Parijs die destijds leeg gehaald is, is de Pont des Arts. Inmiddels de Pont de l'Archevêché, vlakbij de Notre Dame, heel populair voor liefdesslotjes.
Wat te doen in Parijs in 2 dagen
Bewonder het uitzicht op de Eiffeltoren vanaf de Trocadero. Bezoek het Louvre Museum. Maak een wandeling over de Seine-oevers en het Cité-eiland. Maak een Boottocht op de Seine.
Om de belangrijkste highlights van Parijs te ontdekken en de stad echt even in je op te nemen, heb je sowieso minimaal 3 of 4 dagen nodig. 1 nachtje is écht te weinig om de stad te leren kennen. Kies daarom altijd voor minimaal 2 of eigenlijk wel 3 nachten als je een stedentrip Parijs maakt!
Prijs tickets Eiffeltoren 2022
Tickets kosten €10,20 en hiermee kan je tot de tweede verdieping. Wil je toch helemaal naar boven, dan dien je een liftticket te kopen. Een combinatieticket voor de trap tot de tweede verdieping en een lift naar boven kost €19,40.
In Frankrijk betaalt u met de euro. In Frankrijk zijn dezelfde biljetten gangbaar als in Nederland. Het is niet aan te raden om biljetten groten dan 50 mee te nemen naar Frankrijk. Creditcards worden geaccepteerd bij de meeste pinautomaten in Frankrijk, maar in veel winkels zullen deze niet bruikbaar zijn.
Waar je rekening mee moet houden is dat je in Parijs je Europese Gezondheidskaart bijhebt (EHIC). Hiermee kun je in Parijs aantonen dat je verzekerd bent voor de ziektekosten. Hierdoor heb je recht op spoedeisende medische hulp als dat nodig is.
Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd. De tol (péage) op de tolwegen kan met een creditcard voldaan worden, zonder pincode. Bij sommige onbemande tankstations worden buitenlandse pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) niet geaccepteerd.
Bij het eten drinken de Fransen... water. Normaal gesproken betaalt u niet voor de kan die standaard op uw tafeltje wordt neergezet maar er wordt natuurlijk niet alleen maar water gedronken in dit land van de wijnstok.
De Parijse metro wordt voor bijna 90 procent van de bezoekers als veilig beschouwd, maar passagiers moeten zich bewust zijn van de risicomogelijkheden bij het gebruik van het openbaar vervoer.