Taboes in de Zuid-Koreaanse cultuurDraag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.
Voor Zuid-Korea gelden er geen corona-inreisvoorwaarden. De overheid van Zuid-Korea raadt u aan uw reisplannen en uw gezondheidsgegevens voor vertrek online te registreren via het Q-Code-systeem. Na uw registratie ontvangt u een QR-code. Met deze QR-code kunt u de Zuid-Koreaanse grenscontrole sneller passeren.
Veiligheid water en voedsel
Het water is drinkbaar maar zeer gechloreerd.
Zuid-Korea is een van de veiligste landen ter wereld. Het criminaliteitscijfer is heel erg laag. Dat neemt niet weg dat je altijd voorzichtig dient te zijn. Vooral in het verkeer is oplettendheid geboden, zeker in de grote steden.
Zuid-Korea wil Google geen toestemming geven om officiële kaartdata op servers buiten het land op te slaan. Daardoor blijft de functionaliteit van Google Maps in het land zeer beperkt.
Zuid-Korea is niet een budget bestemming maar zeker goedkoper dan landen zoals Nederland. Om een rondreis in Zuid-Korea te maken ben je ongeveer 60 euro per dag kwijt. Wanneer je veel gebruik maakt van hostels en eet bij straattentjes kan dit bedrag afzakken tot ongeveer 30 euro per dag.
Pinnen met uw Nederlandse bankpas kan in Zuid-Korea bij de meeste geldautomaten.
De Democratische Volksrepubliek Korea, zoals Noord-Korea officieel heet, is een van de meest onderdrukkende landen ter wereld. Het heeft een eenpartijdictatuur en een dynastiek regeringssysteem. Dit houdt in dat de heersers van dezelfde familie zijn.
Pas vanaf de 14de eeuw werd het voor een opkomende klasse van rijke handelaren en ambtenaren mogelijk achternamen te kopen. Ook werden ze door de koning verleend als gunst. De meeste Koreanen kozen voor het 'koninklijke' Kim, dat als een bewijs van maatschappelijke vooruitgang werd gezien.
Het Koreaans is een van de moeilijkste talen om te leren. Ook is het een van de jongste talen ter wereld. De taal werd in de 15e eeuw ontwikkeld door een lokale koning. Hij wilde ervoor zorgen dat meer mensen konden lezen en schrijven.
Veiligheid. Seoul is een veilige bestemming. Zeker als je de criminaliteitscijfers afzet tegen de grootte van de stad dan kun je niet anders zeggen dan dat Seoul een veilige stad is.
Een internationaal of Koreaans rijbewijs is noodzakelijk om in Zuid-Korea te mogen autorijden. Een internationaal rijbewijs kan enkel gebruikt worden in combinatie met het origineel Belgisch rijbewijs en paspoort, voor maximaal 1 jaar na aankomst in Korea, en binnen de geldigheidsdatum van het document.
Zuid-Korea heeft net als Nederland en België 220 Volt. Adapters zijn overbodig en de stekkers die wij in Nederland en België gebruiken passen in de stopcontacten in Zuid-Korea.
alles is super schoon en het vervoer is heel erg efficiënt wat het reizen door Zuid-Korea erg makkelijk (en relatief goedkoop) maakt. Zuid-Korea is echt nog een verborgen schat in Azië voor reizigers.
Van bedragen tot en met € 9.999,99 per persoon hoeft u geen aangifte te doen. Het is niet belangrijk of u: dit bedrag in euro's of in andere valuta meeneemt.
Is Zuid-Korea een duur of goedkoop? Zuid-Korea is duurder dan veel andere Aziatische landen. Vergeleken bij Japan en westerse landen is het leven in Zuid-Korea echter redelijk goedkoop. Eten en drinken zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en de keuze is enorm.
Koreaanse vrouwen zijn krachtige, zelfverzekerde mensen met een vriendelijke en zorgzame aard. Ze streven naar uitmuntendheid met behoud van hun toewijding aan familie en relaties. Onafhankelijkheid en zekerheid gaan hand in hand met het bieden van steun en loyaliteit aan degenen die hen dierbaar zijn.
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23%) en het christendom (29%). Boeddhisme in Zuid-Korea: Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea.
Bij ons is Zuid-Korea vooral bekend van Samsung, LG (vroeger “lucky goldstar”, een onbekend en dubieus merk….) en Koreaanse auto's (Hyundai, Kia). Minder bekend is de veelzijdige cultuur en natuur van het land. Zo vind je er vele indrukwekkende boeddhistische tempels, zoals de Bulguksa tempel in Gyeongju.
De huidige president van Zuid-Korea is Yoon Suk-yeol.
De highlights van Zuid-Korea bestaan uit een prachtig landschap met groene rijstvelden, bergen, valleien, energieke steden en een indrukwekkende cultuur die ondanks de toenemende modernisering intact blijft. Naast de bekende highlights zoals Busan, het Bukhansan National Park of Jeonju biedt Zuid-Korea nog veel meer.
In een hightech-land als Zuid-Korea is communicatie met het thuisfront geen probleem. Zuid-Korea heeft de grootste internetdichtheid ter wereld. Op vrijwel elke straathoek is wel een internetcafé (PC bang) te vinden en de meeste hotels bieden gratis WiFi aan.
Die verschillen zijn er namelijk absoluut niet! Koreanen eten bij elke maaltijd als basis rijst en kimchi (witte kool in een zéér pittige saus), of het nou 's morgens vroeg of 's avonds laat is.
Een K-ETA kost 10.300 Won (omgerekend +/- €8,50).