Uniek aan het Bakkersgoud assortiment is de ambachtelijke wijze waarop de broden worden gemaakt, met uitsluitend Nederlandse tarwe, gemalen door de Waddenmolen in het Groningse Uithuizermeeden. Op die manier werkt ALDI aan korte, transparante en duurzame ketens.
Deze rustieke broden worden op ambachtelijke wijze gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Zo gebruiken we Nederlandse tarwe, gemalen door een molen in het Groninger land. Zo weten we precies bij welke boeren deze tarwe is verbouwd. Hierdoor houden we de voedselketen kort en duurzaam.
Wel is de kwaliteit van Aldi brood erg goed. Dit oordeelde de consumentenbond recentelijk nog. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor Lidl. Het komt goed uit de test en is bovendien ook gezond en lekker.
LekkereafbakbroodjesvanALDI
Wie van wit houdt, neemt de kaiserbroodjes, een baguette of de petit pains. Waan je even op vakantie met de hartige smaken van de Mediterraanse broodjes en het mini Turks brood. De steenovenbroodjes hebben een heerlijke crunch en zijn ook verkrijgbaar in speltdeeg.
Brood, bakkerij. ALDI biedt een ruim assortiment brood, broodjes en gebak aan.
De tarwe wordt vervolgens door drie Nederlandse bakkerijen gebruikt als basis voor het Bakkersgoud brood. Een van die bakkers is Bakkerij Faber uit het Drentse Hoogeveen. Samen met directeur Sjoerd Jellema zijn de Bakkersgoud Rustiek broden ontwikkeld: “Wij zijn al jaren een van de huisbakkers van ALDI.
Beste koop
Het fijn volkorenbrood van de Jumbo en het biologisch volkorenbrood van de Ekoplaza kwamen qua smaak als slechtste uit de test. Het ging bij Ekoplaza wel om brood van de webshop.
ALDI heeft tientallen huismerken in het assortiment. Zoals het merk River voor frisdrank, Moreno voor koffie, en Molenland voor kaas. Dat maakt onze producten wel zo herkenbaar, en dat er altijd wat te kiezen valt.
In alle Franse supermarkten hebben we afbak broodjes gekocht. Ze zijn duurder dan in Nederland 8 stuks voor 1,79 euro, maar wel erg lekker. We gebruiken ze als er geen bakker in de buurt is of als we vergeten brood te bestellen.
Hoera! ALDI's huismerkproducten zijn opnieuw in de prijzen gevallen. De Nederlandse consument heeft 13 producten van de discounter als beste getest en tot winnaar uitgeroepen in de productverkiezingen 'Beste Product van het Jaar 2023' en 'Gekozen huismerk Product van het Jaar 2023'.
Onderzoeksbureau GfK heeft Jan Linders Supermarkten uitgeroepen tot de Beste supermarkt in Brood. Consumenten beoordeelde de broodafdeling van de supermarkt met een 7,65. Het is de vijftiende keer dat de supermarktketen de ranglijst aanvoert. De beste broodafdeling is onderdeel van het het GfK Versrapport 2020.
Consumentenbond vindt C1000-brood het beste supermarktbrood
Het winnende brood scoorde het best op het gebied van smaak en een goed zout- en vezelgehalte. PLUS stond met een 7,3 voor het Ben van Bakel donker meergranenbrood op de negende plek. Brood wordt gezonder, concludeert de Consumentenbond.
Volkoren- en bruinbrood bevatten veel goede voedingsstoffen. Volkorenbrood is de meest gezonde keuze omdat het de meeste vezels en andere gunstige voedingsstoffen bevat. Brood wordt gemaakt van graan, meestal tarwe. Bij het maken van witbrood wordt alleen de kern van de graankorrel gebruikt.
Samen met zijn neven Berthold en Theo Albrecht beschikt de Aldi-familie over €33,2 miljard. Dieter Schwarz, eigenaar van concurrent Lidl, prijkt met €12,5 miljard euro op de derde plaats.
Bakt op volle kracht
Al meer dan 110 jaar staat de familie Aldenhuijsen garant voor de beste kwaliteit brood. Elke dag van de week komt een breed assortiment groot- en kleinbrood vers uit de oven. Deze worden vervolgens rechtstreeks geleverd aan de Jumbo supermarkten.
Zij verwerken vanaf deze zomer het oude brood in voer van kippen die hun eieren leveren. Op deze manier kan elke stap van het brood worden achterhaald. Het brood wordt gebakken door BakkerijHolland. Die brengt de retourbroden naar mengvoerfabrikant Nijsen/Granico.
De Fransen halen het maximale uit de bloem. Ze voegen zo min mogelijk hulpgrondstoffen toe. Door het lange rijsproces is onder andere de suikervorming anders. Dit resulteert in een betere smaak en sterker aroma.
Een stokbrood is net als een mes en vork, het moet op tafel liggen. “In de meeste landen eet je met een mes en vork, maar in Frankrijk heb je vaak in de ene hand een vork en in de andere hand een stukje baguette. Dat stukje gebruik je dan om voedsel naar je vork te duwen en om te sauceren.”
Baguette. Dan heb je uiteraard het baguette, het 'gewone' en goedkoopste stokbrood. Een flûte is de dunste en lichtste in zijn soort. Een campagne is het boerenbrood dat steviger is met een dikke korst en dat op de vloer van de oven wordt gebakken.
De naam ALDI komt voort uit Albrecht Discount. Onder deze naam gaat Theo Albrecht verder en in 1962 breidt hij verder uit in Noord-Duitsland en sinds 1973 ook in Nederland.
En aangezien deze supermarkten geen A-merken verkopen, komen ze al snel boven de prijs van de budget producten van supermarkten als Plus, Jumbo en Albert Heijn. Ook moet de Aldi en de Lidl de BTW verhoging en andere kosten opvangen door de huismerken duurder te maken. De andere supermarkten doen dit bij de A-merken.
Hét bewijs van kwaliteit en een belangrijke erkenning voor ALDI, aangezien 90% van zijn vaste assortiment uit huismerken bestaat. Die zijn bovendien vaak meer dan de helft goedkoper dan A-merken. Zo koopt de klant steeds eenvoudig kwalitatieve producten tegen lage prijzen.
Volkorenbrood kan dus gemaakt worden van tarwe, spelt, rogge of elke andere graansoort. Zolang de hele korrel gebruikt wordt is het 100% volkoren. Gehele graankorrels worden gemalen tot volkorenmeel. Brood gemaakt van (volkoren)meel waarin de hele graankorrel is verwerkt, heet volkorenbrood.
In principe zit er geen verschil tussen de broden van de reguliere supermarkt en die van de bakker (qua voedingswaarde). Wanneer je kijkt naar twee dezelfde broden, zal er qua voedingswaarde niet zo veel verschil in zitten. Dit is de reden dat brood bij de bakker niet per se gezonder is.
FABEL: grof volkoren is gezonder dan fijn volkoren
Geen verschil dus. Het enige wat een klein voordeel zou kunnen zijn van grof volkoren is dat er nog hele korrels in het brood zitten. Dit dwingt je om beter te kauwen en rustiger te eten. Dit is goed voor de vertering en het is goed om bewust te eten.