Er is vaak veel onduidelijkheid over wat er in de kledingcontainer mag. Bij Sympany is al het textiel welkom, ook versleten kleding en huishoudelijk textiel, zolang het schoon en droog is. Om de kleding te beschermen tegen vocht en vuil is het belangrijk dat je het in een gesloten zak doet.
Oude kleding en textiel inleveren bij supermarkt of winkelcentra. Bij sommige supermarkten of winkelcentra staan speciale verzamelcontainers voor oude kleding en textiel. U kunt daar uw oude kleding in stoppen, maar ook schoenen, hoeden en zachte knuffelbeesten.
Alle ingezamelde textiel gaat naar een van onze sorteercentra in Nederland. Hier wordt het restafval tussen de kleding uitgehaald, en sorteren we het op soort en kwaliteit. Vervolgens krijgt de textiel een nieuwe bestemming.
Stop die kleren dan op de goede manier in de textielbak of breng ze naar de kringloopwinkel. Zo krijgen ze via recycling en hergebruik een nieuw leven. Kleding en schoenen die je zelf niet meer draagt, kun je inleveren in een textielbak of kledingzak. Ook versleten en gescheurde stoffen mogen in de textielbak.
Staat er geen container van o.a. Sympany of ReShare (Leger des Heils) in jouw buurt? Ook bij het afvalinzamelbedrijf van je gemeente kun je je textiel inleveren. Charitatieve organisaties houden overigens in veel gemeenten nog steeds een paar keer per jaar de aloude huis-aan-huis-inzamelingsacties.
Dekbedden, slaapzakken en kussens (met synthetische, katoenen, hennep, wollen of tencel vulling) zijn niet recyclebaar. Daarom horen ze bij het restafval.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!
Textiel dat echt vies is en vlekken heeft die er niet meer uitgaan, zoals olie- of verfvlekken, hoort bij het restafval. Dit texiel is helaas niet meer te recyclen en hoort daarom niet in de kledingcontainer.
Je kunt oud textiel in een textielcontainer doen, meegeven in een zak met huis-aan-huis inzamelacties of afgeven bij de kringloopwinkel of milieustraat.
Onder textiel verstaan we oude kleding, schoenen, knuffels en overig textiel, zoals beddengoed en gordijnen. Deze spullen kunt u inleveren bij de kledingcontainer. Dit geldt ook voor kapotte of incomplete kleding en accessoires als tassen en riemen. Veel textiel krijgt op deze manier een tweede leven.
Waar kan ik mijn oude kleding en textiel doneren aan Leger des Heils ReShare? Kijk op onze containerlocator of bel gratis 0800 0322 voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor kleding en textiel bij jou in de buurt.
Mocht je die niet in de buurt hebben of zijn je schoenen helemaal versleten, dan kun je ze meestal ook naar een kledingbak of naar de milieustraat brengen. Lever schoenen per paar samengebonden aan in de kledingcontainer. Je kunt schoenen die nog goed zijn ook te koop aanbieden op een website voor tweedehands spullen.
Als je een kledingstuk echt niet meer gaat dragen, wat kun je er dan het beste mee doen? 'Je kunt het in een bak van het Leger des Heils of Sympany doen. Alles wat je daarin gooit, wordt verkocht aan bedrijven.
De doelstelling van Cash4yourfashion is om oude kleding, schoenen en tassen een tweede leven te geven. Degene die haar oude kleding bij hen inlevert, krijgt geld en dat is in deze tijd natuurlijk een leuk extraatje! Als je de opbrengst graag direct aan een goed doel wilt schenken, kan dat ook.
De winkelvoorraad kleding opkoper koopt graag merkkleding, designermerken, sportskleding, werkkleding en schoenen. Biedt maar aan wat u heeft en wilt verkopen. De winkelvoorraad kleding opkoper komt snel bij u langs zodat u weer snel ruimte op de plank en in uw magazijn heeft én extra geld voor uw nieuwe voorraad.
Gooi de kussens weg als je geen andere mogelijkheden meer hebt. Als je geen andere opties meer hebt, dan is soms het enige wat je nog kunt doen om je kussens in de vuilnisbak te gooien. Je kunt ze ook naar het afvalbrengstation van je gemeente brengen.
Naast herbruikbare kledij en schoenen worden nu ook versleten (lees: met een 'klein defect') kledij, schoenen, handdoeken, lakens en andere stoffen via de textielcontainer ingezameld. Voorwaarde is wel dat het textiel droog en proper moet zijn. Nat en besmeurd textiel (bijvoorbeeld met verf) hoort in het restafval.
Dekbedden, slaapzakken en kussens (met synthetische vulling) zijn niet recyclebaar. Gooi ze daarom weg bij het restafval. Als de vulling dons is, kan deze gescheiden ingeleverd worden voor recycling.
Milieuparken. Je kunt jouw oude schoenen en textiel (zoals jassen, jurken, broeken, truien en gordijnen, dekens, lakens) ook inleveren bij een milieupark. Spullen die nog kunnen worden hergebruikt, gaan naar een Kringloopwinkel.
In Tilburg staan er kledingcontainers van verschillende organisaties. Bij Decathlon Tilburg vind je bijvoorbeeld een exemplaar van Sympany. Dit ingezamelde textiel gaat naar één van hun sorteercentra in Nederland, waar het van restafval wordt ontdaan.