Praktisch in gebruik en extra effectief door de toevoeging van zeep. Driehoek Vloeibare Soda is ideaal voor het schoonmaken van onder andere aangekoekte pannen, bloemenvazen en het onderhouden van je afvoer of (af)wasmachine. Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt schoonmaken met Vloeibare Soda?
Waarvoor soda gebruiken? Soda is een goede vetoplosser, maar heeft nog andere mogelijke toepassingen. Zo wordt soda gebruikt als voetbad om eelt zacht te maken, om splinters te verwijderen, als inweekmiddel en als ontgeurder (bv. muffe boeken, diepvries, koelkast).
Schoonmaken met soda is een aanrader als je op zoek bent naar een mild ecologisch schoonmaakmiddel en een echte biologische alleskunner. Soda is milieuvriendelijk als je het met mate gebruikt.
Soda gebruik je om schoon te maken. Bakingsoda kun je gebruiken om mee te bakken én om mee schoon te maken. Hoe viezer iets is, hoe meer je hebt aan de gewone huishoudsoda omdat daarvan de schoonmaakwerking groter is.
Misschien grijp je normaal gesproken gelijk naar de fles met chloor, toch kun je de binnenkant van de wc ook schoonmaken zonder chloor te gebruiken. Kristalsoda is hier zeer geschikt voor. Maak een sopje van soda en water en laat het even oplossen.
Met een halve kop soda (niet hetzelfde als baksoda) of een fikse scheut natuurazijn in de lege trommel (dus niet in het zeeplaatje) draai je een wasprogramma op 90 graden. De hoge temperatuur en het schoonmaakmiddel lossen kalk, vet en vuil op en zorgen ervoor dat de was weer lekker ruikt.
Aanslag verwijderen zonder schrobben
Meng 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep in een emmer met 10 liter heet water. Gooi de inhoud van de emmer gelijkmatig over het hele terras en verdeel het met een harde bezem over de tegels. Laat het even inwerken en spoel de tegels af met water. De vieze aanslag is weg!
Strooi de soda op de plekken met groene aanslag en giet er een beetje water op. Laat twee dagen liggen tot het mos bruin wordt. Veeg de soda weg, en spoel goed schoon. Maak een papje van water met soda en smeer dat op een aangekoekte pan.
Vul een ovenschaal met water en voeg hier een kopje met baking soda aan toe. Zet dit in de oven en laat dit minimaal 30 minuten staan (oven niet uitzetten) Laat de oven afkoelen tot een lauwe temperatuur en houd de deur dicht. Haal de schaal uit de oven en veeg de oven schoon met een vochtige doek.
“Wanneer je ze mengt krijg je voornamelijk water en natriumacetaat. Maar eigenlijk voornamelijk water.” Maar azijn kan er ook voor zorgen dat de soda gaat schuimen. Wanneer je het mengsel in een gesloten container bewaart kan het mengsel zelfs exploderen.
Doe één theelepel baking soda in het zeepbakje van de vaatwasser. Laat de machine op de meest intensieve stand draaien zonder dat er vaat in zit. Zorg er wel voor dat u niet meer dan één theelepel soda in het zeepbakje doet. Teveel kan namelijk het plastic en de rubberen randjes van de vaatwasser aantasten.
Begin je voetenbehandeling met een heerlijk lauwwarm voetenbadje. Voeg er 25 gram baking soda aan toe en het ultieme verwenmoment is geboren. Baking soda is zuiveringszout en is perfect voor heerlijke, zachte en geurloze voeten, dankzij de ontzurende en ontsmettende werking.
Soda helpt goed tegen vetresten. Het is niet schadelijk voor uw leidingen of het milieu.
Meng wat baking soda een beetje water en zorg dat het een soort pasta wordt. Gebruik een oude tandenborstel om het mengsel aan te brengen, kijk hiervoor vooral naar plekken waar schimmel zich gemakkelijk nestelt zoals voegen, naden en hoekjes.
Soda is eigenlijk niets anders dat een vrij agressief schoonmaakmiddel. Chemische middelen en de natuur gaan absoluut niet samen. Je tuin is een aaneenschakeling van natuurlijke processen die met elkaar samenhangen.
Vaatwasser reinigen met soda
Gebruik hiervoor een theelepel soda en doe dit in het zeepbakje. Draai vervolgens een wasprogramma op de hoogste temperatuur om de vaatwasser van binnen goed te reinigen. Let op dat je niet meer soda gebruikt dan de aangegeven hoeveelheid.
Nog een tip om vette aanslag in de leidingen te voorkomen is het gebruik van soda. Soda heeft namelijk een ontvettende werking en werkt schoonmakend. Wanneer je dit maandelijks doet worden de leidingen schoon gemaakt en zal je minder snel last krijgen van verstoppingen in de afvoer.
Het toepassen van badjes met was- of reinigingsmiddelen (soda, Biotex, Badedas, etc.) om voeten of handen met een wond in te laten weken, heeft een nadelig effect op de wond en omliggende huid. Dit kan de infectiekans vergroten en de wondgenezing remmen. niet tot minder wondinfecties.
Natuursteen schoonmaken met soda
Het antwoord is nee ! Baking soda kan de natuursteen beschadigen. Sommige soorten natuursteen kunt u met soda schoonmaken, andere soorten weer niet. Om dus een heel veilig antwoord te geven is het beter om geen soda te gebruiken als u natuursteen gaat schoonmaken.
Baking soda en soda doen in basis hetzelfde: ze binden zuur. Maar het verschil zit 'm in het feit dat gewone soda, ook wel kristal soda of schoonmaaksoda genoemd, zuur twee tot wel drie keer sterker bindt dan baking soda.
Groene aanslag verwijderen van tegels, hout of beton kunt u doen met een hogedrukreiniger, schoonmaakazijn, soda en groene zeep of een speciale groene aanslagreiniger. Let wel op! Groene aanslag verwijderen met een hogedrukreiniger, chloor of schoonmaakazijn kan schadelijk zijn voor uw terrastegels.
Baking Soda dringt diep in de stof door waardoor vlekken verdwijnen. Het is dan ook een perfect middel om je grauwe was weer wit te krijgen. Baking Soda zorgt er ook nog eens voor dat vieze luchtjes worden geneutraliseerd.
Soda maakt jouw grauwe witte was weer een stuk witter. Ideaal bij verkleurde of doorgelopen witte was. De soda kun je gewoon in het bakje van de wasmachine doen of toevoegen aan de wastrommel. Tip: laat de witte kleding eerst even weken in een emmer water met soda.
Als je wasmachine zuur of muf ruikt heb je waarschijnlijk last van wasluis, ook wel vetluis genoemd. Een vetluis-wasmachine herken je aan vieze zwarte aanslag in het rubber manchet van de deur en soms ook aan vlekken op het wasgoed. Vetluis is een bacterie die leeft in wasmiddelresten.