Er word vaak een paar 100 euro bij de prijs opgeteld en ditzelfde bedrag geven ze direct terug bij inruil. Omdat deze bedrijven hoge marges hebben kunnen ze ook hogere inruilprijzen bieden. Vaak hangt de inruil van je fiets dus meer af van de marge van de verkoper dan van de waarde van je fiets.
Wie koopt er oude fietsen op? Je kunt je fiets(en) zelf verkopen via onze fiets marktplaats of plekken als Ebay en Facebook. Lokale tweedehands fietsenwinkels nemen ook fietsen in, hoewel zij voorkeur geven aan dure modellen en jouw eigen marge erg klein is.
Via mijnfietsverkopen.nl verkoop je jouw fiets aan een erkende dealer. Dat betekent een betrouwbare partij met hart voor fietsen.
Maar ook bijvoorbeeld voor een vertrapte fiets, wordt geld betaald bij een metaalhandel. De Graaf schat een dat fiets van 20 kilo op dit moment een bedrag tussen de drie en vier euro oplevert. Hoeveel je krijgt uitbetaald, kan dagelijks variëren.
Bij schroothandelaren wordt oud ijzer ook wel gruis- en blikijzer genoemd. Onder gruis- en blikijzer verstaan we o.a. wasmachines, fietsen, ijzeren pannen, etc. Dit soort oud ijzer heeft een metaaldikte van c.a. 3mm.
Is uw fiets gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. De politie maakt een proces-verbaal op. Ook komt uw fiets in het fietsdiefstalregister te staan.
Hoe hem vlug en veilig verkopen ? Er zijn verschillende manieren om je fiets te verkopen. Van particulier naar particulier, via een handelaar, via gespecialiseerde sites of in depot in een gespecialiseerde winkel.
De waarde van je fiets neemt af naarmate hij ouder is. Als we ervan uitgaan dat de aankoopprijs van je fiets rond de €750 of hoger was, dan moet je er rekening mee houden dat je fiets na ongeveer acht jaar is afgeschreven. Elk jaar dat de fiets veroudert, neemt de waarde van de fiets met een 1/8 deel af.
Je kunt je gebruikte fiets voor het Kinderfietsenplan inleveren bij een van onze fietsinzamelpunten. Klik op de kaart om te zien waar een inzamelpunt zit bij jou in de buurt. Dit kan een fietsenzaak, een werkplaats of een Kringlooporganisatie zijn, maar ook een particulier adres.
Zat zelf te denken aan 20-25% per jaar. Voor een fiets geld hetzelfde als voor een auto. Op het moment dat je ermee de garage uit rijd is ie al 20% van z'n waarde kwijt.
Je ingeruilde fiets mag je eerst weer mee naar huis nemen en blijven gebruiken. Wanneer een van onze e-bike bezorgers jouw nieuwe Stella fiets thuis komt afleveren, dan neemt hij de oude fiets(en) mee. In de periode tussen aankoop en bezorging zit je in ieder geval niet zonder fiets. Wel zo gemakkelijk!
Deze twee merken concurreren hevig met elkaar en delen eigenlijk het vaarwater met elkaar. Weinig andere merken kunnen aan Amslod en Stella tippen, waardoor deze twee merken echt de dienst uitmaken. Opvallend is dat Amslod en Stella elkaar niet heel veel ontlopen.
In drie jaar tijd daalt de waarde dus snel. Koops: 'Een elektrische fiets van een paar jaar oud, daar gaat ongeveer 40 procent van de nieuwprijs af. ' Ook anderen melden dat. Rijwielhandel Stegink in het Gelderse Laren: 'Je moet fors afschrijven op elektrische fietsen – daar moet je je klanten ook op wijzen.
Diefstal van een fiets is strafbaar gesteld in de artikelen 310 e.v. Wetboek van Strafrecht. Naar wettelijke omschrijving staat hier een maximale gevangenisstraf van 4 jaren op gesteld.
Alle gevonden fietsen en bromfietsen worden in een gemeentelijke stallingplaats ondergebracht bij de gemeente waar ze werden gevonden. Ze worden bij ons in een register opgenomen en in een fotomap bijgehouden.
En net als vorig jaar is de e-bike het meest gewild. Er zijn schrikbarend meer elektrische fietsen gestolen dan het jaar ervoor. Sterker nog; de e-bike wordt het meest gestolen, gevolgd door de 'gewone' stadsfiets.
Een goed onderhouden fiets die indertijd 1000 euro kostte, kun je nu voor 200 euro krijgen. Dan moet je denken aan fietsen van Koga, Gazelle en Giant met 3×8 of 3×7 versnellingen en V-brakes. Het zijn prima fietsen, maar nu niet meer populair. Mensen doen die fietsen weg omdat ze een e-bike kopen.
Wat is een goede prijs voor een gebruikte fiets? Dat is heel moeilijk te zeggen. Dat heeft toch vooral te maken met de staat/onderhoud van de gebruikte fiets. Als je ongeveer weet wat voor fiets je wilt en in welke prijsklasse, dan kun je eens kijken op Marktplaats of in een fietsenwinkel wat de vraagprijs is.
Let vooral op beschadigingen van de lak. Maar bij carbon frames is vaak niet aan de buitenkant te zien of het carbon van binnen beschadigd is. Vraag ook duidelijk of er met fiets al eens gevallen is, dit kan het carbon ook verzwakken. MTB-Sjtippen schreef: Let vooral op beschadigingen van de lak.
Als u uw oud ijzer verzamelt, komt u simpelweg langs bij de schroothandelaar. Uw materialen zullen hier worden gesorteerd en gewogen en u krijgt dan simpelweg de dagprijs voor de materialen mee. Zo simpel is het. Ook apparaten waar metaal in zit verwerkt kunnen u nog steeds geld opleveren.
Dan zijn er verschillende oplossingen: je kunt direct in contact treden met een erkend metaalrecyclebedrijf, je kunt contact opnemen met een autosloperij in de buurt óf je kunt contact opnemen met een van de vele kleine schroothandelaren die, meestal gratis en tegen een vergoeding, oud ijzer ophalen bij jou thuis.