Elleboogkrukken | Loopkrukken Kopen | Al Verkrijgbaar Vanaf €12,99!
Loopkrukken vanaf 0,50 cent per dag | Vegro.
Krukken krijg je meestal op advies van een arts, bijvoorbeeld als je bent geopereerd of op de spoedeisende hulp bent beland. Voordat ze worden meegegeven vanuit het ziekenhuis moet je een formulier invullen. Hierop kun je aangeven of je de krukken wil huren of wil kopen.
Niet alleen rolstoelen en krukken kunt u lenen via de thuiszorgwinkel, maar ook bijvoorbeeld rollators, looprekken, douchestoelen of ziekenhuisbedden.
Bol.com heeft diverse krukken in verschillende modellen en kleuren. We hebben ellenboogkrukken met anatomische grepen die zorgen voor extra comfort. Loopkrukken met gesloten manchetten zodat deze loopkruk aan de onderarm blijft zodat de armen vrij te bewegen zijn.
-Let bij de aanschaf van de krukken op de lengte van de krukken en het maximaal belastbare gewicht. -juiste hoogte: ga rechtop staan (met schoenen aan) en houdt u arm ontspannen langs u lichaam, het handvat van de kruk moet ongeveer ter hoogte van de pols zitten. De manchet moet ongeveer 5 cm onder de elleboog zitten.
Zorg er dan voor dat de kruk zich dan altijd aan de gezonde (sterke) kant van het lichaam bevindt. Zet eerst het zwakke been tegelijk met de kruk naar voren, en daarna pas het sterke been. Loop je met twee krukken en mag je niet op je zwakke been steunen?
Ga goed rechtop staan met in elke hand een kruk. Kom met het geopereerde been niet op de vloer. Zet beide krukken tegelijk een stukje naar voren. Breng het geopereerde been naar voren en maak tegelijkertijd een stap met het niet geopereerde been, zodat u tussen of iets voorbij de krukken uit komt.
In veel gevallen is het lenen van een hulpmiddel gratis. Dit komt omdat het vaak wordt vergoed door zorgverzekeraars of omdat je lid bent van ledenverenigingen. De gratis leenperiode is vaak maximaal 26 weken.
Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals rollators, krukken en looprekken, zitten niet in het basispakket van de zorgverzekering. U kunt deze hulpmiddelen zelf kopen of huren. Bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar deze hulpmiddelen heeft opgenomen in een aanvullende verzekering.
Scootmobiel, rolstoel en aanpassingen aan auto of fiets
Naast hulpmiddelen in huis, kun je via de Wmo ook hulpmiddelen vergoed krijgen die de mobiliteit in en om de woning te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een scootmobiel, rolstoel of een aangepaste fiets. Of je deze hulpmiddelen vergoed krijgt, bepaalt de gemeente.
Hulpmiddelen die je nodig hebt voor behandeling, verpleging, revalidatie en verzorging, worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekering. Dit gaat bijvoorbeeld om een verstelbaar bed, een hoortoestel of incontinentiemateriaal. Sommige middelen vallen onder je verplichte eigen risico.
Het gebied waar u geopereerd bent, moet weer genezen en sterk worden. Blijf daarom minimaal de eerste 2 weken na de operatie met 2 krukken of een rollator lopen, ook als u al zonder ondersteuning kunt lopen. Overleg met uw fysiotherapeut of en wanneer u met 1 kruk kunt gaan lopen.
Medipoint heeft een uitgebreid huurassortiment, van krukken, sta op stoelen en hometrainers tot elektrische borstkolven en lichttherapielampen.
In je Goed thuiszorgwinkel kan je zowel krukken via CM huren als kopen. Indien je ze maar een beperkte tijd nodig hebt, (bijvoorbeeld tijdens een revalidatie) raden we je aan ze tijdelijk te huren.
Het vol steunen op krukken is zwaar voor de schouders, armen en handen. Anatomisch gevormde handvatten ondersteunen de hand beter en dat kan pijnklachten in de handen voorkomen.
U kunt niet op een lage stoel of bank zitten. U kunt niet in en uit een laag bed stappen. Zorg voor een verhoogd bed, bijvoorbeeld met bedklossen eronder. U kunt niet met uw handen bij uw voeten komen, bijvoorbeeld om sokken aan te trekken of veters te strikken.
U mag de Gecementeerde Heupprothese volledig belasten maar gebruik krukken ter ondersteuning. U moet de ongecementeerde Heupprothese de eerste 6 weken 50% belasten, dus 6 weken met krukken lopen. U mag niet door de 90 graden buiging van de heup gaan.
U mag belasten op geleide van de pijn. Langzaam verhogen Indien afgesproken, gaat u gedurende de periode dat u loopgips heeft het gewicht op uw gipsbeen langzaam verhogen, afhankelijk van de pijn. Met kruk(ken) lopen Als u met ruim de helft van uw eigen lichaamsgewicht mag belasten, kunt u met één kruk gaan lopen.
U mag met gips om uw been en arm niet autorijden, fietsen of een scooter besturen. Dit kan verzekeringstechnisch gevolgen voor u hebben.
Bij Vegro zijn er 3 soorten krukken verkrijgbaar: elleboogkrukken (1), onderarmschaalkrukken (2) en okselkrukken (3). Welke krukken je nodig hebt, is afhankelijk van de reden dat je met krukken loopt. Volg altijd het advies van je arts op.