De kosten van private lease betaal je middels een vast bedrag per maand. Dit kan variëren van 279 euro tot 3125 euro. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van het type auto dat je kiest.
Private lease is vaak goedkoper dan kopen met geleend geld. Het voordeel is beperkt als je al veel schadevrije jaren hebt. In een enkel geval is private lease ook goedkoper dan een nieuwe auto kopen met eigen geld.
Als je geld moet lenen om een auto te kopen dan is private lease bijna altijd een betere deal. De rente die je betaalt over een lening maakt het goedkoper om te leasen. Maar als je het spaargeld hebt om de auto direct aan te kopen, dan ben je bij een nieuwe auto bijna altijd goedkoper uit als je hem zelf aanschaft.
Alphabet Nederland wint de titel Beste Leasemaatschappij 2020 ook in de categorie Private Lease met rapportcijfer 8,9. De tweede plaats heeft IKRIJ.nl gewonnen en ALD Automotive pakt de 3e plaats.
Alphabet goedkoopste private lease aanbieder!
Daarbij werden aanbieders van private lease vergeleken op prijzen en voorwaarden. Alphabet Private Lease kwam in deze vergelijking als goedkoopste aanbieder uit de bus. De totale kosten per maand zijn gemiddeld 12% lager dan wanneer de auto wordt gekocht met eigen geld.
In uw leaseovereenkomst is doorgaans een minimum jaarkilometrage van 10.000 km opgenomen. Het kan zijn dat er op uw verzoek een hoger aantal kilometers is vastgelegd. Bij ingang van uw leasecontract weet u precies welke meerprijs per kilometer u betaalt wanneer u meer rijdt dan in het contract is opgenomen.
De goedkoopste private lease deal per maand is de Toyota Aygo private lease. Al vanaf € 184,- euro per maand rijd je in een gloednieuwe Toyota Aygo. Op de 2e plaats voor de goedkoopste private lease deal staat de Citroën C1. Al vanaf € 199,- euro per maand lease je een Citroen C1 private lease.
In plaats van een nieuwe auto te kopen, koop je een tweedehands auto of occasion via financial lease. Je hoeft daardoor niet in één keer een groot bedrag te betalen, maar je betaalt de auto terug in termijnen. Hierdoor hou je geld over om in je bedrijf te investeren. Een occasion leaseauto is voordeliger in aanschaf.
Je moet bij financial lease altijd het openstaande bedrag (de schuld) aflossen. Kun je het contract niet meer betalen? Dan moet je het voertuig verkopen. Als het dan nog niet genoeg is zul je ergens het verschil moeten betalen.
Private lease is geen lening en je betaalt hiervoor dan ook geen rente. Je hebt natuurlijk wel voor de duur van het contract een betaalverplichting. Kies je voor private lease bij Justlease, dan is er nog veel meer inbegrepen in je maandbedrag.
De kosten van private lease betaal je middels een vast bedrag per maand. Dit kan variëren van 279 euro tot 3125 euro. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van het type auto dat je kiest.
Je betaalt bij hen iedere maand een vast bedrag, maar daarnaast betaal je zelf nog het onderhoud, de wegenbelasting en de autoverzekering. Ook doe je een aanbetaling en betaal je vaak een slotsom aan het einde van het contract. Je wordt dus eigenaar van de auto.
Een auto leasen met de beste deal zal dus zeker mogelijk zijn door te onderhandelen met de leasemaatschappij over de voorwaarden en het contract. Je moet zeker niet meteen afgaan op het bedrag dat je zult zien in de private lease vergelijker. Het is het hoe dan ook de moeite waard om te proberen om te onderhandelen.
Je hebt dan geen auto maar nog wel een lening die je moet afbetalen. Bij private lease krijg je na verlies van de auto een ander of nieuw exemplaar. Koop je zelf een auto dan betaal je zelf de verschillende autokosten. Denk aan brandstof, kosten voor onderhoud en keuringen, motorrijtuigbelasting en verzekeringspremie.
Maar het verschilt per situatie of het voordeliger is om een auto te leasen of te kopen. Private lease is niet zo duur als veel mensen denken. Volgens de ANWB komt dit doordat leasemaatschappijen auto's kunnen inkopen, onderhouden en verzekeren met hoge kortingen, omdat ze zoveel afnemen van partijen.
Bij operational lease leen je namelijk geen geld waarmee je de bedrijfsbus financiert. Iets dat je bij financial lease wel doet. Doordat je geen geld leent, betaal je ook geen rente en heb je dus ook geen recht op renteaftrek.