De geloofsbelijdenis (Sjahada of Shahada) is de belangrijkste zuil van de Islam. Islam is Arabisch en het betekent 'onderwerping of overgave aan de wil van de enige echte God: die als enige het recht heeft aanbeden te worden'.
In het Arabisch zijn de woorden: 'Asjhadoe an la ilaha illallah; Muhammadun rasoelu-llah'. Zodra mensen deze geloofsbelijdenis afleggen en de overtuiging zich diep in hun hart heeft genesteld, zijn ze een gelovige. In de islam bestaat geen ceremonie zoals de doop.
Moslims moeten zich aan vijf belangrijke leefregels houden.
Ze proberen zich in het dagelijks leven aan deze Vijf Zuilen te houden: geloven in Allah, bidden, liefdadigheid, vasten en: bedevaart naar Mekka.
De islam behoort net als het christendom en het jodendom tot de monotheïstische godsdiensten, het geloof in het bestaan van een God. Moslims geloven dat Allah de enige ware God is en dat Mohammed één van zijn profeten is. Ze menen dat het woord van Allah letterlijk is opgeschreven in hun heilige boek, de Koran.
Verboden vruchten voor moslims: haram
Alles wat haram is, kunnen moslims niet eten of doen. Bijvoorbeeld: varkensvlees, alcoholische dranken en niet-ritueel geslachte vleesproducten. producten afgeleid van varkens, zoals gelatine uit varkensbeenmerg.
De meeste moslims vermijden echter uit voorzorg kaas waarvan niet bekend is of deze vegetarisch is. Wel wordt stremsel uit (halal-)slachterijen in Nederland gebruikt voor export naar moslimlanden: de meeste kalveren in Nederland worden halal geslacht en daarmee is de meeste kaas ook halal.
Halal keurmerken staan op vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische wetten. Dat houdt onder meer in dat het dier moet sterven door een snede in de hals met een scherp mes. Vlees dat volgens de Islamitische eisen is geslacht wordt halal genoemd.
Het hindoeïsme komt uit India en is de oudste godsdienst op aarde. De hindoes vereren veel goden en godinnen. Ze denken dat alle goden eigenlijk verschillende vormen van één goddelijke oerkracht zijn. De heilige boeken zijn de Veda's.
Heel veel beterschap. Moge Allah soebhanahoe wa ta'ala jou genezen! O Allah, Heer van de mensen, neem het kwaad weg, genees hem en U bent de Genezer.
Allah (Arabisch schrift: الله) is het Arabische woord voor God in monotheïstische zin.
De salat of salah (Arabisch: الصّلاة, as-salah) is het rituele gebed binnen de islam. Het is een van de vijf zuilen van de islam en dus verplicht. Moslims zijn verplicht vijf keer per dag de salat te verrichten, volgens een Hadith door God aan Mohammed gegeven tijdens de Nachtreis.
Godsdienst is een geloof beleden binnen een bepaalde (kerk)gemeenschap. De grootste godsdiensten zijn het christendom (2,4 miljard mensen, 31% van de wereldbevolking), de islam (25%), het hindoeïsme (15%) en het boeddhisme (5%). Zo'n 16% van de wereldbevolking (1,2 miljard mensen) zegt geen godsdienst aan te hangen.
"Zeg: A3oedhoe bilehi mina as-shaytaani ar-radjiem."
Voor dat je gaat slapen moet je een smeekbede en surahs reciteren.
Een geloofsbelijdenis is een geheel van artikelen waarin een geloof is samengevat, of een belangrijke formulering of spreuk die de kern van een religie uitdrukt.
Het gebruikelijke antwoord hierop is 'Al hamdu lillah bi khair', wat zoveel betekent als 'Allah zij gedankt, goed'.
Op de voorzijde van de kaart staat: Moge Allah je een genezing schenken die geen sporen nalaat, ameen. De tekst staat er ook in het Arabisch bij.
DUS IN DE NAAM VAN ALLAH VANAF HET BEGIN TOT HET EIND? Inderdaad heel goed, bismilah awalahoe wa akhirahoe als je het vergeten bent.
Moslims geloven dat de islam is voortgekomen uit het christendom, dat op zijn beurt weer is geëvolueerd vanuit het jodendom. Mohammed leefde in een tijd waarin al wel redelijk wat joden en christenen rondliepen, maar nog relatief weinig moslims (hij was immers zelf de stichter van de Islam).
Ongeveer 622:
De profeet Mohammed verhuist met volgelingen naar de stad Medina. De islamitische jaartelling begint nu.
' Mensen in India vormen zich een beeld van Jezus Christus dat aansluit bij hun eigen cultuur. Voor hindoes krijgt Jezus een plaats tussen de leraren en goden van de eigen religie.
Het grootste deel van de Nederlandse kipfilet is halal, ook als dat niet op de verpakking staat. Dat meldt The Post Online. Om export van weinig populaire delen van de kip naar moslimlanden mogelijk te maken, wordt voor het gemak alle kip halal geslacht.
De nieuwe kipleveranciers van KFC zijn niet halal-gecertificeerd en de Nederlandse KFC restaurants verkopen sinds 1 januari 2013 geen kip meer van halal-gecertificeerde leveranciers.
Halal vlees is er in verschillende soorten te vinden. Zo kan je kiezen voor halal kip, halal gehakt, merguez of rookworsten. En heb je bij halal kip ook nog de keuze uit kipfilet, kipkrokant schnitzel, hotwings of döner.