Kijimea Prikkelbare darm Capsules 84 stuks kopen of bestellen ? € 71.91 bij online apotheek Viata.
De meest voorkomende klachten bij PDS zijn buikpijn, buikkrampen, problemen met poepen, een opgezette buik en een opgeblazen gevoel of winderigheid door gasvorming.
De producent van Kijimea beweert dat dit probioticum effectief is bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Dit is echter nog onvoldoende wetenschappelijk bewezen. Er is dus geen overtuigend bewijs dat het middel Kijimea dé oplossing is voor alle mensen met PDS. Er is nog meer onderzoek nodig.
Het Kijimea Prikkelbare Darm bestrijdt de pds symptomen door de oorzaak vrijwel meteen aan te pakken. Het werkt volgens experts als een pleister op de beschadigde darmwand. Hierdoor kunnen verontreinigingen en ziektekiemen minder goed de darm binnendringen.
Wat is het verschil tussen Kijimea en Kijimea Pro? Kijimea Pro biedt nog effectievere hulp bij prikkelbare darmen en bestrijdt terugkerende darmklachten zoals diarree, buikpîjn, gasvorming en constipatie omwille van de unieke bifido bacteriestam B.
Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) is wereldwijd de meest gebruikte en best onderzochte probiotische bacteriestam. De LGG-bacterie is inmiddels in meer dan 250 humane klinische studies onderzocht. LGG wordt vaak ingezet bij de behandeling van diarree en prikkelbaredarmsyndroom.
Bij PDS is er een duidelijk verband tussen voeding en klachten. Sommige producten kunnen triggers zijn voor PDS-patiënten en zorgen voor vervelende buikpijn. Knoflook, ui, koolsoorten en zuivelproducten bijvoorbeeld. Deze voeding kan gasvorming in de darmen veroorzaken.
PDS is niet te genezen, maar wel te behandelen. Veranderingen in leefstijl en voeding zoals een regelmatig en evenwichtig eet- en beweegpatroon, kunnen al helpen bij de behandeling van PDS en klachten verminderen. Helaas worden de meeste mensen met PDS niet volledig klachtenvrij met een behandeling.
Voedingsmiddelen die mogelijk triggerend kunnen werken en klachten kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld: ui, knoflook, bonen, peulvruchten, bloemkool en spruitjes. Er is ook fruit zoals appels, peren en gedroogd fruit, dat zeer rijk is aan fructose en bij sommige mensen klachten kan uitlokken.
Bij PDS kan er te veel spanning en krampen zijn van de spieren in de darmen. Spasmolytica kunnen deze spanning en krampen verminderen. Voorbeelden zijn mebeverine (Duspatal) en scopolaminebutyl (Buscopan). Raadpleeg de bijsluiter voor de juiste dosering.
Kijimea® en Kijimea® Prikklebare Darm PRO zijn zowel online of in uw apotheek receptvrij verkrijgbaar. De innovatieve verdere ontwikkeling voor de behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom met symptomen als diarree, buikpijn, obstipatie en gasvorming.
Soms extra vezels nodig bij het prikkelbare darm syndroom
Dit zijn natuurlijke vezels. Doe de vezels bijvoorbeeld door de yoghurt. Of meng ze met water (met een beetje vruchtensap voor de smaak) en drink dit op. Neem dit een halfuur voordat je gaat eten.
Yoghurt is een bekende weldoener voor je darmen. Het bevat goede bacteriën zoals de lactobacillus bulgaricus en de streptococcus thermophilis, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Kies wel voor natuuryoghurt en vermijd de varianten met toegevoegde suiker of magere versies.
Voeding speelt een belangrijke rol bij PDS. Vrijwel alle patiënten geven aan dat voeding van invloed is op hun klachten en dat bepaalde voedingsmiddelen klachten kunnen verergeren en andere deze juist weer kunnen verminderen. Verder kunnen vochtinname, stress, beweging en roken invloed hebben op jouw klachten.
Waardoor ontstaat PDS? Hoe PDS ontstaat is niet precies bekend, mogelijk komt het door een combinatie van factoren. Het lijkt erop dat bij mensen met PDS de hersenen en de darmen extra alert zijn voor wat er in de darmen gebeurt. Uw hersenen merken prikkels in de darmen direct op.
De pijn is er meestal overdag en voelt aan als 'zeurend' of fel (hevige pijnscheuten). Bij sommige mensen verergeren de pijnklachten na de maaltijd. Na ontlasting of na het laten van enkele winden verminderd de pijn vaak. Soms is een buikpijnaanval zo hevig, dat het lijkt op een gal- of niersteenaanval.
Het fijnste brood voor je darmen is volkorenbrood. Van welk graan dan ook: tarwe, spelt, rogge.
Water, koffie en thee zijn een goede keuze. Omdat vezels vocht binden, kunnen ze namelijk alleen goed hun werk doen als je ook voldoende drinkt. Drink je te weinig, dan kan dat zorgen voor harde en droge ontlasting.
Niet waar: Ze zijn goed voor de spijsvertering zowel bij diarree als obstipatie. Ontbijtkoek werkt laxerend. Niet waar: het bevat doorgaans maar weinig vezels. Hoe donkerder het brood, hoe meer vezels.
Griekse yoghurt bevat gunstige bacteriën (probiotica) die bijdragen aan een gezonde balans in je darmflora [12-14]. Op deze manier draagt de yoghurt bij aan gezonde darmen en daarmee aan een goede vertering. Griekse yoghurt kan nog op een andere manier goed zijn voor de darmen.
Er zijn aanwijzingen dat probiotica kunnen helpen bij verstopping en bij sommige vormen van diarree. Maar er is (nog) geen bewijs dat het gebruik van probiotica nuttig is voor mensen die geen darmklachten hebben. Ook een gunstig effect op de weerstand is niet wetenschappelijk bewezen.
Deze bacteriën maken deel uit van onze flora. Voedingsmiddelen die probiotica bevatten zijn o.a. yoghurt, kefir, salami, brie, zuurdesembrood, augurken en tempeh.