PUR vloerisolatie wordt aangebracht in verschillende laagdiktes, minimaal 6 cm. De prijs per m² varieert, indicatief kunt u rekening houden met een prijs vanaf € 37,00 per m2. De investering voor vloerisolatie middels polyurethaan is ook afhankelijk van de vloersoort die uw woning heeft.
Voor het laten aanbrengen van PUR-schuimisolatie op de vloer kan je je verwachten aan een startprijs van ongeveer 25 euro per vierkante meter. Indien je je vloer laat isoleren met vloerisolatieplaten, dan mag je rekenen op prijzen van ongeveer 20 euro per m².
De vierkante meter prijs van vloerisolatie varieert tussen 30 euro en 60 euro (afhankelijk van het materiaal en de dikte). Vloerisolatie is maatwerk. Zo bestaat er een heel aantal soort vloeren, zoals een beton vloer, houten vloer.
Purschuim kost in aanschaf zo'n 16 euro per vierkante meter voor een laag van 8 à 10 centimeter. Ga je naar 15 centimeter toe reken dan op een gemiddelde prijs van 20 euro per vierkante meter.
Verschil TONZON en purschuim. Een belangrijkste verschil is dat men bij het aanbrengen van TONZON isolatie veilig in huis kan blijven terwijl dat bij purschuim niet het geval is omdat er bij pur gebruik wordt gemaakt van zeer giftige chemicaliën. Een ander belangrijk verschil is de isolerende werking in de praktijk.
Bij het aanbrengen van polyurethaan kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Veel woningen worden geïsoleerd met polyurethaan (PUR). Bij het aanbrengen en ook later nog, kunnen stoffen vrijkomen die de gezondheid soms blijvend kunnen schaden. Daarom zou deze isolatiemethode verboden moeten worden.
In situ gespoten PUR wordt in 2022 verboden door Europa. Het verbod komt er vanwege de aanwezigheid van grote hoeveelheden blaasgassen, HFK's, die broeikasgassen zijn met een zeer hoog CO2 gehalte. SYSTEEM BETOPOR SILVER PLUS is het BESTE ALTERNATIEF voor in situ gespoten PUR.
Het verschil zit vooral in de prestaties. PIR is namelijk een 'verbeterde versie' van PUR. PIR verschilt van PUR door een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid (vooral op het gebied van ontwikkeling van rookgassen). Daarnaast biedt PIR een betere dimensionale stabiliteit en een verhoogde drukvastheid.
Wat is de levensduur van gespoten PUR? Polyurethaanschuim gaat ongeveer 75 jaar mee.
PUR vloerisolatie: Kosten
PUR vloerisolatie wordt aangebracht in verschillende laagdiktes, minimaal 6 cm. De prijs per m² varieert, indicatief kunt u rekening houden met een prijs vanaf € 37,00 per m2. De investering voor vloerisolatie middels polyurethaan is ook afhankelijk van de vloersoort die uw woning heeft.
Prijs pur vloerisolatie
De prijs van vloerisolatie met pur schuim hangt onder meer af van het totaalaantal vierkante meters dat van isolatie moet worden voorzien. Gemiddeld gesproken kost pur vloerisolatie tussen 15 en 20 euro per vierkante meter voor een isolatielaag met een dikte van 8 à 10 centimeter.
Heb je een kruipruimte van minstens 35 cm hoog? Dan kun je het beste vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal aanbrengen tegen de onderkant van de vloer. Bijvoorbeeld thermoskussens, platen van kurk, hout, vlas, EPS, schuim, glas- of steenwol. Dit levert goede isolatie op.
Om die nieuwe energie-eisen te respecteren, heb je de volgende vloerisolatie diktes nodig: Dikte gespoten PUR: vanaf 10 à 11 cm. Dikte PUR- of PIR-platen: vanaf 9 à 10 cm. Dikte XPS- of EPS-platen: vanaf 14 à 15 cm.
Bij vloerisolatie wordt geslotencellige of opencellige PUR gebruikt. Evenals bij vloerisolatieplaten is een dikte van 8 tot 10 centimeter ook een goed uitgangspunt bij de toepassing van gespoten PUR. De kosten van dit isolatiemateriaal zijn sterk afhankelijk van de dikte.
Gemiddeld gesproken kan je je voor gespoten PUR verwachten aan een startprijs van ongeveer 25 euro per m2. Vrijblijvend prijzen op maat aanvragen kan via onze online offertepagina. Wens je zelf te isoleren, dan kan je gebruikmaken van EPS platen.
Montageschuim, ook bouwschuim, isolatieschuim of PU-schuim genoemd, is een schuim dat op veel plekken in huis gebruikt kan worden.
Piepschuim isoleert uitstekend en wordt in verschillende vormen gebruikt: als korrels voor het vullen van een (spouw)muur of kruipruimte, maar ook als platen om het dak of de vloer te isoleren. Een kubieke meter piepschuim bestaat uit ongeveer tien miljoen kleine bolletjes.
PUR is in principe brandwerend, alhoewel het wel kan branden. PUR is bestand tegen temperaturen van meer dan 100°C. Dit zorgt ervoor dat je gespoten PUR absoluut veilig kan toepassen als woningisolatie.
Wat maakt purschuim giftig? Bij het mengen, aanbrengen en uitharden van purschuim komen verschillende chemische stoffen vrij. De belangrijkste en daarmee de gevaarlijkste stof die daarbij vrijkomt is isocyanaat. Het is al langer bekend dat er bij het aanmaken van purschuim giftige stoffen vrijkomen.
De hoge isolatiewaarde van pir zorgt voor een hoge vochtbestendigheid. Dit maakt het isolatiemateriaal ook heel geschikt voor het isoleren van vochtige ruimtes, zoals het isoleren van platte daken. Daarnaast voorkomt pir isolatie vocht- en schimmelvorming in uw huis.
Bovendien is de vocht- opname van PUR zo klein dat het niet kan rotten of schimmelen. PUR-schuim is krimpvrij zodat de isolatie, ook na vele jaren, op zijn plaats blijft. PUR-schuim heeft een blijvende hoge isolatiewaarde.
De Fomicom spuitschuimen zijn tweecomponenten PUR schuimen die opgebouwd zijn uit [minimum 95%] gesloten cellen wat zorgt voor een perfecte luchtdichtheid. Goede isolatie is immers maar zo degelijk als zijn zwakste schakel. Om energieverlies uit te sluiten dient alles perfect afgedicht te zijn.
Gespoten PUR kan je rechtstreeks op het te isoleren oppervlak spuiten. Wel belangrijk: de betonvloer moet droog, proper, stofvrij en voldoende warm zijn.