2.1 Wat kost een Wobbel? Een Wobbel is verkrijgbaar vanaf 79 euro. Je kunt 'm samenstellen zoals jij 'm wilt.
De Wobbel is perfect voor het oefenen van de motoriek. Je kleine actieveling kan erop balanceren op allerlei manieren: zittend, staand, eroverheen wandelend, op handen en knieën, liggend. Ook als glijbaan of als onderdeel van een hindernisbaan is het balance board prima in te zetten.
Wat een geweldig leuk speelgoed en zo veelzijdig! Kinderen hebben duidelijk een enorme verbeelding! Als mama ben ik blij dat mijn kinderen nu ook kunnen springen en balanceren op een veilige manier binnen in huis op een regenachtige dag. Een groot pluspunt: hij is ook gewoon heel erg mooi!
3.2 Tot hoeveel kilo houdt hij / hoeveel kinderen mogen er op de Wobbel? De Wobbel Original, Pro, XL en 360 zijn CE gekeurd tot 200 kilo. De Wobbel Starter is gekeurd tot 100 kilo.
De Wobbel Starter is ons kleinste bord, de perfecte 'mijn eerste Wobbel'. De vorm, curve, maat en gewicht maken het een lichter en zeer stabiel balansbord. Bedoeld voor de kleinste kinderen, maar kan worden gebruikt voor alle leeftijden tot 100 kilogram.
Het basismodel Wobbel en de versie met vilt is ontworpen en heeft een CE keurmerk gekregen voor het gebruik vanaf 0 maanden, maar is ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen tot 200 kilo (100 kilo voor de Starter). De versie met kurk is CE gecertificeerd voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.
De Wobbel Original is bekleed met natuurlijk wolvilt, Het EKO vilt is op een natuurlijke wijze gekleurd en voelt extra zacht en warm aan. De Wobbel Pro is bekleed met geperst vilt. Dit PET-vilt is grotendeels gemaakt van gerecyclede frisdrank flessen. Dat maakt de Wobbel Pro geschikt voor intensief gebruik.
Het grote verschil zit hem altijd in de kwaliteit van de materialen. Houten balance boards zijn meestal wat steviger, maar er zijn ook sterke kunststof borden. Over het algemeen zegt het eigen gewicht van het bord wel iets over de kwaliteit. Een zwaarder bord is normaal gezien gemaakt van robuustere materialen.
Open ended speelgoed is speelgoed met ruimte voor de fantasie van je kindje. Vaak is dit speelgoed zonder geluid, gemaakt van duurzame materialen en prikkelt zowel de fantasie van het kind als de ouder. Dit speelgoed is gemaakt om lang mee te gaan. In elke levensfase kan het kind zijn of haar fantasie er op los laten.
De definitie van antroposofisch speelgoed
Antroposofisch speelgoed is speelgoed dat het kind uitdaagt, en vrij laat in het verzinnen van een eigen spel. Er is geen goed of fout. Een kind kan zelf invulling geven aan de betekenis van een stuk speelgoed. Vaak is het speelgoed niet tot in detail uitgewerkt.
Favoriet speelgoed vanaf 4 jaar
Laat kleuters aan de slag gaan met speelgoed zoals LEGO blokken en Playmobil. De grove en fijne motoriek komt bij het spelen met dit speelgoed vanaf 4 jaar goed aan bod, waardoor zij dit spelenderwijs beter kunnen ontwikkelen.
Leg de bogen op hun rug, van groot naar klein. Pak een balletje van Grapat en laat me langzaam, of sneller, erdoorheen rollen. Doordat de bogen verschillende formaten hebben krijg je een mooi muziekgeluid.
Persvilt is gerecycled materiaal (per 360 wel zo'n 20 petflessen) en immens sterk en goed schoon te houden. De Wobbel360 is verkrijgbaar met muis (antraciet) en babymuis (licht grijs) persvilt.
Wat zijn Loose Parts? Loose Parts of open ended speelgoed is speelgoed dat kan dienen voor verschillende doeleinden. Je kan het bewegen, verplaatsen, soms kan het van vorm veranderen en gecombineerd worden met andere objecten. Het heeft geen bepaald doel.
Blokken, ballen, een Wobbel, Duplo, klei, dozen en bakjes zijn allemaal uitstekende voorbeelden van open ended speelgoed. De eindeloze mogelijkheden zorgen voor een ontspannen spelmoment.
Het stimuleert het leggen van patronen, het sorteren, spelen en leren kennen van kleuren, kleurnuances en vormen, maar ook stimuleert het de fantasie en het spelen in de ruimte (ruimtelijke ordening/oriëntatie).
Veel kinderen van deze leeftijd vinden fantasiefiguren leuk, zoals draken, elfen, heksen, prinsen en prinsessen. Je kind kan zich soms zo inleven in de fantasiewereld, dat het denkt dat het echt is. Soms wordt je kind zelfs bang van wat het ziet.
Je kunt bijvoorbeeld meegeven: stukjes appel, banaan, druiven, stukjes peer, aardbeien, blauwe bessen, snoeptomaatjes, stukjes komkommer, reepjes paprika. Eigenlijk van alles aan fruit en makkelijk eetbare groenten.
Waldorf is de internationale benaming voor vrijeschoolonderwijs, een wereldwijde stroming binnen het onderwijs die al meer dan honderd jaar bestaat.
Antroposofie (van het Griekse: ἄνθρωπος, ánthrōpos "mens" en σοφία sophía "wijsheid") is een spirituele filosofie en occulte wetenschap gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner (1861–1925), die het bestaan postuleert van een geestelijke wereld die toegankelijk zou zijn via innerlijke ontwikkeling.
Antroposofisch opvoeden betekent dat je je heel erg bewust bent dat je kindje 'ergens' vandaan komt, dat het een uniek wezen is met een eigen 'way to go'.
Het gaat hier om een woonhuis dat gebouwd is volgens principes die gebaseerd zijn op de antroposofische leer, dit is een leer waarbij de 'bewustwording van de mens van het grotere geheel waar hij deel van uitmaakt' centraal staat.
Het verschil met de reguliere zorg is dat antroposofische geneeskunde niet alleen kijkt naar de chemie van het lichaam, maar ook naar 'het leven, de ziel en de geest'. Het begrip antroposofie is samengesteld uit twee Griekse woorden, 'anthropos' en 'sophia', mens en wijsheid.
De antroposofische fasen van het leven beginnen bij je geboorte. Zodra je 7 bent kom je in de volgende fase terecht. Zodra je de leeftijd van 63 hebt bereikt begint de 10e en laatste antroposofische fase. Deze fase duurt tot aan je dood.