De kosten per persoon kunnen flink uiteenlopen. Je hebt goedkope hapjes voor €10 per persoon, een uitgebreid assortiment voor €15 p.p en luxe variatie hapjesschalen voor €20 per gast. Een cateraar kan vaak alles maken wat je wilt, maar let op dat maatwerk catering vaak extra duur is.
De meeste cateraars bieden warme buffetten aan voor prijzen tussen € 17,50 en € 25,- per persoon. Er zijn enkele cateraars die zeggen 'budget' buffetten aan te bieden. Een van die partijen biedt een budget buffet aan voor maar liefst € 19,95 per persoon.
De prijzen variëren van €0,42 per hapje voor worsten schalen, €0,42 per hapje voor gewoon en €0,52 voor luxe hapjes.
Wat kost een warm + koud buffet? De kosten voor een compleet buffet beginnen gemiddeld op zo'n €20 per persoon. Dit kan oplopen tot zo'n €45 p.p. inclusief ijsbuffet (dessert).
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
{Bij zware drinkers ± 5.) Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.
Gemiddeld wordt er aan een receptie €12,50,- per persoon uitgegeven en aan de bruidstaart ongeveer €6,- per persoon. De keuze is natuurlijk geheel aan jullie of je daggasten ook mee laat eten. De kosten voor het diner zijn gemiddeld ongeveer €35,- per persoon.
Wat is een hapjesbuffet? Misschien ken je het wel; grote schalen met salade en verschillende warmhoudbakken (Chafing dish) met verschillende gerechten. Dat zijn de standaard traditionele catering-opstellingen.
Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Soms moet het ook niet meer zijn dan dat. Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar soms mag het ook iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur.
Er zijn op een buffet altijd populaire gerechten (stokbrood met kruidenboter en de salades, saté met pindasaus, gehaktballetjes en kippenpootjes en de duurdere vissoorten) waar mensen zich vol aan eten. De minder populaire moet je dus in niet te grote hoeveelheden maken.
*Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 39,50 p.p. Volwassenen | € 19,75 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.) Let op: het dinerbuffet is enkel en alleen op vrijdag en zaterdag geopend.
Prijzen: Volwassenen €21,- p.p. Kinderen 3 t/m 11 jaar €11,50 p.p.
Voor een evenement met 100 gasten hebt u dus 80 schalen nodig om de gasten het equivalent van een volledige maaltijd te serveren. Wellicht wilt u er 1 of 2 meer bestellen dan u berekent, maar houdt in gedachten dat verschillende gasten een verschillende eetlust hebben.
Wat is een koud buffet
Een koud buffet bestaat uit een aantal kleinere hapjes en schotels, die allemaal op een tafel uitgestald zijn. Het is de bedoeling dat gasten naar eigen smaak opscheppen. Het eten nuttigen aan de in de ruimte opgestelde tafels en stoelen en indien gewenst opnieuw opscheppen.
Hoeveel hapjes per persoon bruiloft
Gangbaar is ongeveer vijf hapjes per persoon bij een feest dat 4 à 5 uur duurt. Ter afsluiting zou je een broodje hamburger of een patatje kunnen aanbieden. Veel bruidsparen kiezen echter voor iets meer hapjes.
Hapjesschaal Normaal
Wat zit er op de normale schaal: Jong belegen kaas, grillworst, droge worst, gevuld eitje, augurk met boterhamworst, komkommer, luxe vlees assortiment.
Een traiteur kost per persoon tussen de € 15,- en € 25,- Een traiteur mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een traiteur kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.
In het traditionele huwelijk is het de bruidsfamilie die betaalt voor de jurk en de accessoires van de bruid, evenals het haar, de make-up, de outfits van kinderen en bruidsmeisjes, de bloemendecoratie en de kosten van het trouwfeest.
De gemiddelde kosten zijn minimaal €910,- bij 50 gasten. Houd je je bruiloft klein dan heb je de dag door genoeg tijd om met iedereen te praten, dan zou je de receptie kunnen overslaan. Of als je kosten voor je bruiloft wilt besparen dan zou je de receptie eventueel ook kunnen overslaan.