De meeste cateraars bieden warme buffetten aan voor prijzen tussen € 17,50 en € 25,- per persoon. Er zijn enkele cateraars die zeggen 'budget' buffetten aan te bieden. Een van die partijen biedt een budget buffet aan voor maar liefst € 19,95 per persoon.
Wat kost een warm + koud buffet? De kosten voor een compleet buffet beginnen gemiddeld op zo'n €20 per persoon. Dit kan oplopen tot zo'n €45 p.p. inclusief ijsbuffet (dessert).
Er zijn op een buffet altijd populaire gerechten (stokbrood met kruidenboter en de salades, saté met pindasaus, gehaktballetjes en kippenpootjes en de duurdere vissoorten) waar mensen zich vol aan eten. De minder populaire moet je dus in niet te grote hoeveelheden maken.
Wat kost een traiteur? Een traiteur kost per persoon tussen de € 15,- en € 25,- Een traiteur mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een traiteur kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.
Hoe werkt Home Cuisine? Home Cuisine brengt lekkere, vers bereide maaltijden gekoeld bij u aan huis. Zo eet u lekker aan uw eigen tafel zonder zelf te moeten koken of het huis uit te gaan. U kiest zelf op welke dagen u beroep wil doen op onze dienstverlening.
Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.
Een koud buffet bestaat uit een aantal kleinere hapjes en schotels, die allemaal op een tafel uitgestald zijn. Het is de bedoeling dat gasten naar eigen smaak opscheppen. Het eten nuttigen aan de in de ruimte opgestelde tafels en stoelen en indien gewenst opnieuw opscheppen.
*Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 39,50 p.p. Volwassenen | € 19,75 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.) Let op: het dinerbuffet is enkel en alleen op vrijdag en zaterdag geopend.
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
{Bij zware drinkers ± 5.) Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.
Een lopend buffet is een buffet waarbij men de etenswaren staande opeet.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Per persoon krijgt u ongeveer 150 gram salade.
Lekker voor bij de barbecue, gourmet of als hapje tussendoor. Voor bij de barbecue, gourmet etc. is 200 gram per persoon vaak voldoende. Als hapje tussendoor is het advies om een grotere portie (ca 300 gram) per persoon te bestellen.
Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.
Neem voor dertig personen vijf potten jam, vijf hagelslag en vijf potten pindakaas mee. Leidraad: 1 pot is goed voor 1 brood. Voor vier broden heeft je één boterkuipje van 500 gram nodig. Per maaltijd reken je op één plak kaas en één vleeswaar, de rest zoet.
Tafeltje dekje kosten
Voor maar € 6,23 geniet u al van een heerlijke complete maaltijd. Zo kunt u onder andere kant en klaar maaltijden bestellen, maar we hebben ook heerlijke soepen voor €1,90. Wanneer u aan het diëten bent, moet u natuurlijk ook gewoon gebruik kunnen maken van tafeltje dekje.
De gemiddelde prijs van een maaltijd aan huis via Tafeltje Dekje ligt zo rond de 5 euro. Kijk altijd wel even of dit inclusief of exclusief bezorging is. De meeste landelijke organisaties werken met een minimale afname van 3 maaltijden. Sommige lokale initiatieven komen op de dag zelf dagverse maaltijden bezorgen.