Wat is hacken? Bij hacken wordt er gekeken naar zwakheden in bestaande systemen zoals computers, servers, telefoons en tablets. Deze zwakheden of een 'open deur' worden vaak gevonden bij vrij nieuwe software of software die niet goed is ge-update.
Doel van de hacker is de computer overnemen of gegevens stelen of onbruikbaar maken. Hackers proberen toegang tot computers te krijgen door: het raden of achterhalen van iemands inloggegevens. iemand te dwingen zijn gegevens te vertellen (door bedreiging of chantage);
De inloggegevens voor onder meer Facebook, Linkedin en Twitter, waar het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Trustwave op stuitte, zouden zijn gestolen met behulp van een computervirus. Is een computer eenmaal besmet, dan kunnen de hackers meekijken bij alles wat op het toetsenbord wordt ingetypt.
Werk je 1 tot 4 jaar als gecertificeerd hacker, dan ligt jouw Certified Ethical Hacker salaris rond de 41.000 euro per jaar. Werk je 5 tot 9 jaar als hacker, dan verdien je al snel 56.000 euro per jaar. Heb je meer dan 9 jaar ervaring als hacker, dan kun je zelfs meer dan 80.000 euro per jaar verdienen.
1/ Kevin Mitnick
In 1989 hackte hij het netwerk van de Digital Equipment Corporation (DEC) en kopieerde hij hun software. Omdat DEC toentertijd een toonaangevende computerfabrikant was, zette deze actie Mitnick op de kaart. Hij werd later aangehouden, veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd.
Een Hacker breekt in binnen softwarematige omgevingen door beveiligingsissues in de code te vinden en te gebruiken. Een Ethisch hacker doet dit voor zijn of haar beroep en wordt daar vaak nog erg goed voor betaald. Er zijn veel organisaties die zich met computerbeveiliging bezig houden en die huren ethisch hackers in.
Maar het echte werk, waarbij je een goed beveiligde website of server probeert binnen te dringen, is moeilijk. Heel moeilijk. Hacken op dat niveau vereist een diepe kennis van computers en software die je niet even in een Pluralsight-cursusje leert. Daar is jaren oefening voor nodig.
Bij het hacken van een telefoon gaat het om elke methode waarbij iemand de toegang krijgt tot je telefoon of de communicatie ervan. Dit kan variëren van geavanceerde beveiligingsinbreuken tot het eenvoudigweg afluisteren van onbeveiligde internetverbindingen.
Hoe weet ik of ik gehackt ben? Controleer op https://haveibeenpwned.com/ of je e-mailadres of eventuele andere gegevens zijn buitgemaakt door hackers na een datalek. Check je recente bestanden. Ga naar Windows Verkenner en zie onder 'Snelle toegang' de lijst met bestanden die het laatst geopend zijn.
Bij WhatsApp-hacking wordt je WhatsApp-account overgenomen door iemand anders. Diegene kan dan vanuit jouw account berichten sturen. Het is mogelijk om je WhatsApp-account op een extra apparaat te installeren. En daar maken criminelen gebruik van.
Noord-Korea, Iran, China en Zuid-Korea vervolledigen de top vijf van landen die de meeste cyberaanvallen lieten uitvoeren. De aanvallen van de Russische staatsactoren worden volgens Microsoft ook steeds succesvoller. In 2020 bedroeg het slagingspercentage 21 procent, in 2021 zou dat 32 procent zijn.
Financiële schade, de hackers vragen een dwangsom. Imagoschade. Commerciële schade, database kan corrupt worden. Juridische schade, medewerkers of klanten gaan schade op u verhalen.
Android en iPhone
Stalkerware kan op zowel een Android als iPhone worden gezet. Bij Android wordt er een app geïnstalleerd waarmee je de smartphone in de gaten houdt. Door de virusscanner (Play Protect) van de app-winkel Google Play uit te schakelen, kan de stalkerware worden geïnstalleerd.
Een van de meest bekende vormen van cybercrime betreft het hacken van een systeem of computer. In het Wetboek van Strafrecht (hierna: Sr) is hacken strafbaar gesteld in artikel 138ab als 'computervredebreuk'.
Tailgating. Tailgating is een fysieke social engineering-techniek die optreedt wanneer iemand zonder de juiste authenticatie een geautoriseerde medewerker volgt naar een beveiligde locatie. De persoon kan zich bijvoorbeeld voordoen als een bezorger en loopt mee met een medewerker om een pakket af te leveren.
Je telefoon licht uit het niets op of gedraagt zich op andere manieren vreemd. Als je telefoon ineens oplicht, uitgaat, vanzelf opstart of apps installeert zonder dat jij iets doet, kan het zijn dat iemand je telefoon op afstand bedient, wat erop kan wijzen dat diegene je gesprekken afluistert.
Hacken betekent digitaal inbreken. Dat kan zijn op computers, maar ook websites of (mail)accounts. Hackers kunnen deze dan voor eigen doeleinden te gebruiken. Wanneer uw computer, mailaccount of ander account is gehackt, kan dat nare gevolgen hebben. Oplichters kunnen uit uw naam anderen mailen met een verzoek om geld.
De meeste laptop en tablet webcams hebben een lampje naast de webcam zitten. Zodra de webcam actief is gaat het lampje branden. Brand het lampje van je webcam soms, maar gebruik je je webcam op dat moment niet? Dit kan een indicatie zijn dat je webcam gehackt is.
Als u zelf geen ICT-specialist bent is er maar 1 juiste optie: huur een hacker via ons. www.hackergezocht.net is de enige echte Nederlandse website waar u een ECHTE hacker kan inhuren tegen de juiste prijs.
Je kunt op internet veel aanbieders vinden van opleidingen en trainingen tot Certified Ethical Hacker (CEH). Veel overheden en bedrijven vragen om een Ethical Hacker-certificering, zodat je kunt aantonen dat je de inhoudelijke kennis hebt en je je bewust bent van je ethische verantwoordelijkheden.
De hackbevoegdheid is wel aan strikte voorwaarden verbonden en mag alleen worden ingezet bij verdenking van een ernstig strafbaar feit. Er is bovendien maar één centraal team van politie, FIOD en KMAR dat het mag doen voor de tactische teams die om de inzet vragen: het Digital Intrusion Team, kortweg DIGIT.
Een ethische hacker is iemand die op zoek gaat naar kwetsbaarheden van soft- en hardware zoals websites, webwinkels en computersystemen en netwerken en deze kwetsbaarheden niet openbaar maakt, maar bedrijven en overheden informeert over het lek en ze de kans geeft zaken op orde te krijgen.
Ethical hacker cursus
Het CEH- certificaat (Certified Ethical Hacker) van EC-Council is een van de meest bekende security-certificaten. EC-Council is een wereldleider op het gebied van certificeringsprogramma's op het gebied van security. De CEH-cursus bieden wij alleen in de lesvorm e-learning aan.