Zaanlander is sinds 1919 het exclusieve kaasmerk van Albert Heijn, met een eigen unieke receptuur. Zaanlander wordt geproduceerd door zuivelbedrijf Royal
Zaanlander kaas wordt geproduceerd door Zuivelfabriek De Graafstroom. Team Zaanlander won onlangs 5x goud bij het NK Afstanden en levert schaatsers Irene Schouten, Marijke Groenewoud en Jorrit Bergsma voor de Nederlandse selectie van de Olympische Spelen 2022 in Peking.
Zaanlander is een Nederlands kaasmerk dat sinds 1919 exclusief voor Albert Heijn wordt gemaakt. Deze kaas wordt aangeboden in verschillende rijpingsstadia, van jonge tot oude kaas, en daarnaast onder meer als komijnekaas. Zaanlander is een soort Goudse kaas met een fantasienaam.
Het merk Zaanlander is gelicentieerd door en onder controle van Kaaslander. Zaanlander kaas is gemaakt van weidemelk afkomstig van koeien die ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen. Samen met onze melkveehouders maken wij onze Nederlandse zuivel steeds duurzamer.
Albert Heijn en Royal A-ware verduurzamen kaas- en zuivelschap. Een grote groep enthousiaste melkveehouders uit Noord-Nederland levert duurzame melk aan Royal A-ware die voor Albert Heijn de typisch Hollandse zuivelproducten als kaas, melk en yoghurt van het AH Huismerk maakt.
Het huismerk van Albert Heijn, De Zaanse Hoeve, verwerkt de kwark in een fabriek in Normandië en slagroom in West-Duitsland. Alleen de yoghurt komt uit Nederland, maar niet uit de Zaanstreek.
Vanwege COVID-19 ging de competitie dit jaar tussen de 'Supreme Champion' prijswinnaars van de afgelopen 5 jaar. Met trots laten wij weten dat de Jerseyhoeve Schorren de winnaar is geworden en daarmee opnieuw is uitgeroepen tot: beste kaas van de wereld!
De meeste Nederlanders zijn echter vooral dol op 'gewone kaas'. Hiermee worden Gouda, Edammer en Maaslander bedoeld. De normale koekaas, die elke dag op de boterham belandt. Dit zijn dan ook verreweg de meest verkochte kaassoorten.
MADRID – Bijna de helft van alle kaas die gegeten wordt in Spanje is afkomstig uit landen als Nederland, Duitsland en Denemarken. De lage prijzen van deze buitenlandse kaas zorgt ervoor dat de Spaanse producenten niet meer kunnen concurreren en men de geïmporteerde kaas als “low cost” heeft betiteld.
De beloning van de top van Ahold Delhaize, het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn en Bol.com, is vorig jaar sterk gestegen. Met dank aan de goede resultaten als gevolg van de coronacrisis kreeg topman Frans Muller vorig jaar ruim 6 miljoen euro.
50% van onze verse groente- en fruitproducten komt uit Nederland en 23% uit de rest van Europa. Kijk op onze wereldkaart om inzicht te krijgen in de 1200 productielocaties van onze huismerkproducten. We vinden het belangrijk om onze boeren, telers en andere leveranciers persoonlijk te kennen.
Team Albert Heijn Zaanlander bestaat uit schaatsers: Tjerk de Boer, Ids Bouma, Elisa Dul, Daan Gelling, Marijke Groenewoud, Jordy Harink, Sjoerd den Hertog, Arianna Pruisscher, Irene Schouten, Marwin Talsma, Maaike Verweij, Gert Wierda, Melissa Wijfje en Ian Quinn.
Zaanlander wordt geproduceerd door zuivelbedrijf Royal A-ware. CEO Jan Anker van Royal A-ware: “Royal A-ware draagt de schaatssport een warm hart toe. We zijn een oer-Hollands familiebedrijf en maken kaas en zuivelproducten voor onze klanten in binnen- en buitenland.
De allerbeste kaas ter wereld komt uit het Zuid-Britse Cornwall. Cornish Kern heeft dankzij zijn 'tonen van karamel en diepe aroma' de World Cheese Awards 2017 gewonnen.
Wist je dat de duurste kaas maar liefst € 1000,- per kilo kost? Dit is geen Hollandse kaas, maar een Servische kaas die wordt gemaakt van ezelinnenmelk genaamd “Pule”.
Bij de prestigieuze Frankfurt Trophy-wedstrijd heeft de Brabantse Schone-kaas de hoogste onderscheiding Grand Gold gewonnen. Uit een verkiezing van 380 kazen is de kaas van de kleine boerencoöperatie rondom het gebied van de Loonse en Drunense Duinen als beste Nederlandse kaas beoordeeld.
Als Nederlanders zijn wij natuurlijk dol op Goudse kaas.
10+, 20+ of 30+ kaas met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas) staat samen met andere melkproducten in de Schijf van Vijf vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Ook hüttenkäse en mozzarella en verse geitenkaas met niet te veel verzadigd vet staan in de Schijf van Vijf.
In de moderne tijd zijn de Nederlandse boeren langzaam overgestapt van kaasproductie op de boerderij naar kaasproductie in zuivelfabrieken. Met het produceren van bijna 800 miljoen kilo kaas per jaar, is Nederland één van de grootste kaasmakers van Europa.
Veel gebieden in Nederland liggen onder zeeniveau. Hierdoor is het land erg vruchtbaar en toch erg vochtig. Andere gewassen zoals maïs kunnen dit niet goed aan, maar het gras was van hoge kwaliteit, wat voor een hoge kwaliteit van het de kaas door wordt vertaald. Het productieproces werd ook erg serieus genomen.
FrieslandCampina Workum
Een kaasfabriek, de grootste van FrieslandCampina, die elk jaar 130 miljoen kilo kaas produceert. En een Ingredients-fabriek, die alle wei uit onze kaasfabriek, 1,2 miljard liter per jaar, verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten voor onder meer baby- en kindervoeding.
Het gaat om de Hollandse kaas en zuivelproducten die worden verkocht onder het AH merk zoals melk, karnemelk, yoghurt, Goudse kaas en Zaanlander kaas. Albert Heijn gaat het Beter voor-programma nu uitbreiden naar de dagverse Hollandse eet- en drinkzuivel en kaas die worden verkocht onder het eigen merk Zaanse Hoeve.
Albert Heijn komt vanaf vandaag onder de naam 'De Zaanse Hoeve' met een nieuwe zuivellijn in de winkels.