Verschil tussen webpagina en websiteEen webpagina gaat over een specifiek onderwerp, zoals een product of dienst die een bedrijf aanbiedt. Alle webpagina's bij elkaar vormen samen de website. Elke webpagina heeft zijn eigen URL die begint met de naam van de website.
Een webpagina staat voor een specifieke collectie informatie die via een website aangeboden wordt. Deze pagina's zijn in HTML code opgebouwd en kunnen diverse content typen bevatten waaronder tekst, afbeeldingen en video.
Een webpagina is een pagina op het wereldwijde web. De basis is een HTML- of XHTML-code (de broncode) die is bedoeld om met een webbrowser bekeken te worden. De code kan verwijzen naar andere bestanden die ook nodig zijn voor de opbouw van de pagina, bijvoorbeeld een afbeeldingsbestand.
De eerste pagina van een website noemt men meestal de "Homepage". Het is een Engelse term die ook in Nederland en België vaak gebruikt wordt. Letterlijk vertaald is dit dus "Thuispagina". Op de meeste websites vindt je ook een "Home" knop om terug te keren naar de homepage.
Een website is een combinatie van pagina's die met elkaar in verbinding staan door middel van links. Elke pagina is opgebouwd uit een layout (HTML), opmaak (CSS) en eventueel functies (bijvoorbeeld PHP of Javascript).
Homepage of home page is de voornaamste pagina van een website. In het Nederlands wordt ook wel de term 'hoofdpagina' gebruikt. Bij het openen van een website zal dit de eerste pagina zijn die vertoond wordt.
in de Woordenlijst onnodig Engels: website zn.: 1 webstek, weblocatie, webpagina; 2 webadres, webdomein.
De achterkant is het beheerdersgedeelte waar je op kunt inloggen om dingen op je website aan te passen en toe te voegen. In WordPress wordt de achterkant van de website ook wel het beheerdersgedeelte, of admin genoemd.
Wikipedia is een voorbeeld van een dynamische website, die gebruikmaakt van MediaWiki, een PHP-programma.
Wereldwijd zijn er 966 miljard sites actief (waarvan er dagelijks 37.000 gehacked worden). De grootste en populairste site is Google. De zoekmachinegigant wordt op de voet gevolgd door Facebook en YouTube.
De kosten voor het laten maken van een website variëren tussen de €250,- en €40.000,-. Of meer dan dit. Er is dan ook geen eenduidig antwoord. Het daadwerkelijke prijskaartje hangt af van jouw keuzes m.b.t. het budget, ontwerp, de ontwikkeling, functionaliteiten, het niveau van maatwerk en de keuze in webdesigner.
Verschil mobiele website en app
Het voornaamste verschil is dat een mobiele website direct kan worden bekeken via de browser die standaard op de mobiele telefoon zit. Een mobiele applicatie of afgekort app, is een stukje software wat gedownload en geïnstalleerd moet worden voor gebruik.
Je kunt een gratis website maken met Wix die wordt geleverd met een Wix domein. Om er online meteen professioneler uit te zien, moet je een domeinnaam aanmaken waar je merk of bedrijfsnaam in is verwerkt. Het voegt geloofwaardigheid toe aan je merk en helpt bezoekers je beter online te vinden.
De header: het bovenste gedeelte van de site, vaak gebruikt voor een logo of naam. Het menu of navigatie: de manier waarop de bezoeker door de pagina's kan navigeren.
web·site (de; v(m); meervoud: websites) 1locatie op internet, bestaand uit een of meer pagina's met informatie, foto's, geluid enz.
YouTube is de best bezochte website ter wereld
Met meer dan 8,5 biljoen organische bezoekers *¹⁾ per maand, staat YouTube op nummer 1 van de meest bezochte website ter wereld in 2020. YouTube wordt naast Google, steeds meer als een zoekmachine gebruikt.
H1/H2/H3
De grote kop bovenaan is een H1 (in HTML wordt dat geschreven als <h1>), de kop die daarna komt is een H2, enz. Bij Jimdo worden dit Koppen genoemd (Groot is H1, Medium is H2, Klein is H3). Zoekmachines speuren de code op je website af naar deze tags, omdat het hen helpt te bepalen waar je pagina's over gaan.
Een eigen website is voor elke ondernemer een must. Je hebt een professionele site nodig die vindbaar is voor Google (SEO). Voor het bouwen van een website kun je iemand inhuren, maar je kunt het ook zelf doen met - bijvoorbeeld - WordPress.
Er is geen functie in Google Analytics waarmee je exact kunt zien wie je website bezoekt. Wel kun je voor een groot gedeelte zien welke bedrijven er jouw website hebben bezocht.
Wanneer iemand je website bezoekt herkent de software het bedrijf én de persoon, maar wordt er geen persoonlijke identificeerbare informatie aan dit bezoek gekoppeld. Pas zodra een bezoeker de interactie aangaat met je website en zijn gegevens achterlaat wordt deze herkent.
Zonder website word je niet serieus genomen, niet door je concurrenten, maar waarschijnlijk ook niet door je doelgroep, die zoekt naar je producten of diensten. Je website geeft je een stem: je website is je eigen ruimte op internet waar je je mening kunt geven over een bepaald onderwerp.