De in- en uitstapkaart (“ED card”) is een kaart die elke niet-ingezetene van Curaçao die Curaçao bezoekt in dient te vullen alvorens door immigratie te gaan. Deze kaart werd vroeger in het vliegtuig naar Curaçao uitgedeeld, maar je kunt hem nu online invullen—vandaar: “online ED card”.
Makkelijk in te vullen, binnen 48 uur voor vertrek
Het online invullen van de Passenger Locator Card gaat vrij gemakkelijk, ze vragen de volgende zaken; Persoonlijk informatie (naw-gegevens) Reisinformatie.
Met de digitale Passenger Locator Card moeten personen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus snel worden opgespoord, meldt TAP Air Portugal. De Passenger Locator Card kan voor vertrek online worden ingevuld, en moet getoond kunnen worden bij controlepunten op de luchthaven van aankomst.
Vliegt u naar Curacao als toerist? Dan moet u verplicht de online Digital Immigration card invullen. Voorheen kreeg u deze altijd in het vliegtuig, maar sinds 1 oktober 2019 kunt u deze alleen nog maar online invullen. Door de DI-kaart kunt u ook gebruik maken van de E-Gates op Hato.
De Digital Immigration Card (DI Card) is verplicht voor iedere toerist die naar Curacao wilt reizen. Je hebt deze DI Card nodig om bij aankomst op Hato Airport op Curacao door de douane te komen.
De in- en uitstapkaart (“ED card”) is een kaart die elke niet-ingezetene van Curaçao die Curaçao bezoekt in dient te vullen alvorens door immigratie te gaan. Deze kaart werd vroeger in het vliegtuig naar Curaçao uitgedeeld, maar je kunt hem nu online invullen—vandaar: “online ED card”.
De ED-kaart staat voor Aruba's officiële 'Embarkation-Disembarkation' kaart. Dit is een formulier dat je normaliter tijdens je vlucht naar Aruba krijgt uitgereikt, maar nu kun je de ED-kaart eenvoudigweg voor vertrek online invullen, zodat je dit onderweg niet meer hoeft te doen.
Voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten geldt dat u per land maximaal 30 dagen aaneengesloten mag verblijven. Wilt u langer dan 30 dagen, maar korter dan 90 dagen blijven? Voor informatie over verlenging na aankomst kunt u contact opnemen met de lokale autoriteiten.
Op een gegeven moment heb je de stranden wel gezien, heb je elke vis ontmoet, heb je de lagunes met flamingo's bezocht en te vaak uit eten geweest in Willemstad. Eigenlijk is alles tussen de zeven dagen en 2.5 week een prima tijd om je te vermaken op Curaçao.
Voor zowel toeristische als zakelijke reizen naar Curacao is een visum verplicht. Voorheen vulde u in het vliegtuig een ED-card (Embarkation en Disembarkation card) in. Sinds oktober 2019 is deze mogelijkheid komen te vervallen en dient u voorafgaand aan uw reis een Digital Immigration Card online aan te vragen.
Beste bezoeker, Momenteel zijn er geen maatregelen van kracht voor reizigers die terugkeren naar/aankomen in België. Je hoeft dus geen Passenger Locator Form (PLF) in te vullen.
Om Italië binnen te komen (met welk vervoersmiddel ook) moet iedere reiziger een online formulier invullen: het Passenger Locator Form (dPLF). Iedere volwassene moet een eigen formulier invullen. Meereizende kinderen mogen op het formulier van (één van) de ouders worden geregistreerd.
Neem voldoende mee, dus ook voor wat extra dagen. Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waar alle medische gegevens van u vermeld staan. Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar België. Neem altijd het dokters voorschrift en de originele verpakking mee op reis.
Als je geen internet hebt op jouw vakantieverblijf, kan je internettoegang vragen aan de receptie van je verblijf, bij een toeristisch bureau, een plaatselijke horecagelegenheid met WIFI of iemand die je kent. Het PLF kan trouwens tot 6 maanden voor je aankomst terug in België worden ingevuld.
Het formulier kun je invullen op de speciale website travel.gov.gr en moet 48 uur van tevoren zijn ingevuld. Per persoon moet het formulier worden ingevuld zodat elk individu rond het vertrekmoment een eigen QR-code ontvangt.
Hier vul je de naam van de accommodatie en het adres waar je de komende dagen bereikbaar zal zijn, je kunt maximaal twee verblijfplaatsen invullen. Verblijf je op meer dan twee plekken, dan kun je het best de eerste twee verblijfsplaatsen doorgeven. Daarna kan men je alsnog bereiken via je telefoonnummer.
Over het algemeen zijn prijzen in Curaçao voor uit eten gaan ongeveer gelijk aan / iets goedkoper dan in Nederland. Wel is de prijs/kwaliteit verhouding over het algemeen goed. Zo betaal je voor een lunch bestaande uit een luxe broodje in een restaurant aan een populair strand 15-20 Nafl.
De maanden juli en augustus zijn, vanwege de vakanties in Europa en door de Amerikaanse toeristen, de drukste maanden voor een vakantie naar Curacao. Van oktober t/m april loopt het hoogseizoen voor cruiseschepen, waardoor het erg druk kan zijn in de haven.
De beste reistijd voor Curaçao is tussen januari en juni. Tijdens de eerste helft van het jaar heb je altijd zon, een lekkere bries en valt er nauwelijks een druppel regen.
Een geldig paspoort is vereist. Controleer of het document ruim voldoende geldig is, voor het geval dat het verblijf langer mocht duren dan gepland. De Nederlandse identiteitskaart voldoet niet als reisdocument voor Curaçao.
De oostkant van Willemstad is erg populair om te wonen, vooral onder de Nederlanders. Hou echter rekening mee dat het daar echt heel druk op de weg is. Over een paar kilometer kun je dan ook gerust een uurtje doen. De Isla is ook iets waar je rekening mee moet houden.
Het IU kaart kan alleen tot 48 uur voor vertrek ingevuld worden.Om de ED-kaart in te kunnen vullen dient u over een geldig paspoort te beschikken, alsook over een e-mailadres waar u toegang toe heeft. Om het online aanvraagformulier met succes in te vullen dient u informatie uit uw paspoort op te geven.