DE ICONISCHE, ONVERGETELIJKE ITALIAANSE STERKE DRANK IN HET HART VAN SOMMIGE VAN 'S WERELDS MEEST BEKENDE COCKTAILS.
Campari is een Italiaanse kruidenlikeur die oorspronkelijk uit de plaats Novara komt. Het is een product van het bedrijf Davide Campari-Milano. De drank wordt gemaakt van meerdere kruiden en fruit, heeft een alcoholpercentage van zo'n 25% en heeft een robijnrode kleur.
Campari is ook wat brutaler van de twee als het gaat om alcoholgehalte. Campari heeft met 28% bijna het dubbele van de kracht van Aperol, dat 11 procent bevat en dat is geen toeval.
Door het intense aroma en inspirerende smaak, zorgt Campari voor een unieke drinkervaring. De likeur kan prima puur worden gedronken, maar komt ook goed tot zijn recht in verschillende mixjes en cocktails.
Campari is een veelzijdige likeur die met van alles gemixt kan worden. Zo kun je ook een originele draai geven aan de klassieke Negroni.
Campari bevat 20,5 procent alcohol, heel veel suiker en flink wat bitterstoffen. Daarmee is het een zeer stabiele drank, aangezien er vanaf zo'n 18 procent alcohol geen hergisting in de fles meer kan optreden. Uw gezondheid is dus wel gewaarborgd.
Puur te drinken 'on the rocks', maar ook zeer goed te mixen in de bekende Campari Soda of Campari Orange.
Door de bitterzoete smaak lijkt deze drank vanwege de sinaasappel veel op Aperol. Toch is er een duidelijk verschil tussen deze likeuren. Aperol is net even iets zoeter dan Campari.Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Geschiedenis van Campari
Het was oorspronkelijk gekleurd met karmijn kleurstof, afkomstig van gemalen Cochenille insecten , die gaf de drank zijn kenmerkende rode kleur. In 1904 werden de productie-installaties voor Campari voor het eerst geopend in Sesto San Giovanni, in de buurt van Milaan, Italië.
Campari is een kruidige drank met een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak. Gemaakt van planten, fruit en ongeveer zeventig kruiden, waaronder gentiaan en kinine, aangevuld met suiker en gedestilleerd water.
De smaak. Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Prijs €17,99.
Campari is een kruidige likeur met een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak. Campari kan puur als aperitief worden gedronken, of worden gemixt. Campari is een kruidige likeur met een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak.
Er zitten 63 kilocalorieën in 1 borrelglas (35 gram) campari.
Campari Likeur is een heerlijke Fruitlikeur van het merk Campari. Deze Likeur is gedistilleerd in het prachtige Itaië en is gebotteld op 25% alcohol.
Campari is een alcoholische drank waarbij de typische bitterzoete smaak wordt verkregen uit planten, fruit en kruiden, aangevuld met suiker en gedistilleerd water.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari. Voor het eerst werd het gemaakt tijdens de Oostenrijkse bezetting van het noordoosten van Italië, in de tijd dat de Oostenrijkers de Veneto en Friuli-Venezia Giulia regio's uitbuitten.
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Aperol Aperitivo zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Aperol Aperitivo kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
In België worden dranken met meer dan 1,2 procent gedistilleerde alcohol beschouwd als sterke drank. Dit omvat bekende dranken zoals rum, wodka, jenever en whisky, maar ook dranken die vaak als aperitief worden gebruikt zoals aperol en passoa.
Campari is uiterst geschikt als basis voor heerlijke cocktails. In combinatie met andere ingrediënten kan je lekkere aperitieven als Campari Orange, Campari Tonic en de Americano mixen. In het lijstje van die klassiekers hoort ook de Negroni thuis. Die cocktail vierde in 2019 zijn 100e verjaardag.
Bereiding. De cocktail kan op diverse manieren worden gemaakt maar oorspronkelijk was het 50% Campari en 50% sinaasappelsap over een glas met ijsblokjes. Vul een glas met ijsblokjes en schenk hier de Campari over, vul het glas daarna met sinaasappelsap, niet roeren om het effect van de kleurlagen niet te verstoren.
DE ICONISCHE, ONVERGETELIJKE ITALIAANSE STERKE DRANK IN HET HART VAN SOMMIGE VAN 'S WERELDS MEEST BEKENDE COCKTAILS.