Je kunt het best voor lichte, luchtige shampoo's gaan. Shampoos die wij aanraden voor vet haar: Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo - vrij van parabenen en sulfaten (alles van Maria Nila is geschikt) wat hem heel geschikt maakt voor vet haar.
Duurdere shampoos hebben een hogere concentratie aan ingrediënten, waardoor je betere resultaten boekt. Dit betekent ook dat ze langer meegaan omdat je minder hoeft te gebruiken. Het probleem met goedkopere producten is dat ze je haar in een slechtere conditie kunnen achterlaten.
Of het nu om haarverf, shampoo, stylingproducten of verzorgende producten gaat, voor kappers is alleen het beste goed genoeg. Hierbij wordt gekozen voor bekende merken zoals L'Oréal, Wella of Goldwell. Ook Schwarzkopf en KIS zien we veel in kapperszaken voorbij komen.
Voordelen van haren wassen zonder shampoo
Verbeterde gezondheid van de hoofdhuid. Verbeterde productie van natuurlijke hoofdhuidoliën. Beter haarvolume. Minder blootstelling aan schadelijke chemicaliën.
Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!
Gelukkig blijkt het een fabeltje om geregeld te wisselen van haarverzorgingsproducten. Het regelmatig gebruiken van dezelfde shampoo en conditioner verandert niet de werkzaamheid ervan. Wel moet je zorgvuldig kiezen welke producten goed werken voor jouw hoofdhuid en haar.
Het is goed om te beseffen dat elke dag wassen dus slecht kan zijn. Dit omdat tijdens de wasbeurt niet alleen viezigheid wordt weggespoeld, maar ook de bescherming van je hoofdhuid: talg. Talg zorgt ervoor dat je hoofdhuid goed gehydrateerd blijft. Wanneer je het wegwast, produceert je lichaam vaak juist meer talg.
Agressieve shampoos, in het bijzonder anti-roos shampoo, vallen de hoofdhuid zeer gewelddadig aan. Een bestanddeel daarvan is bijvoorbeeld zinkpyrithione. Dit is een krachtige antischimmel, die nuttig is in geval van mycose. Door al deze agressie, is het mogelijk dat het haar begint uit te vallen.
Ben je bijvoorbeeld gevoelig voor parfum, sulfaten en/of parabenen?Dan kan een natuurlijke shampoo absoluut beter zijn voor de algehele conditie van je haar en hoofdhuid. Immers, het wordt niet blootgesteld aan ingrediënten die een vervelende reactie kunnen veroorzaken.
Na bijna een jaar testen is hier dan eindelijk mijn review van de – denk ik – duurste shampoo ter wereld. Namelijk de Philip B Russian Amber Imperial Shampoo! De shampoo kost maar liefst €169,- voor 355 ml en zit in een pot in plaats van in een tube.
Naast eiwitten en zwavel is vitamine A, B, C en E belangrijk voor je haar, net als zink en ijzer.Drink ook voldoende water. Lees hier ons eerdere blog over haaruitval en ga vooral even langs je huisarts als je het niet vertrouwt, want ook hormonen kunnen bijvoorbeeld een rol spelen bij haaruitval.
Voed je haar van binnenuit met gezond eten.
En vergeet ook niet veel water te drinken! Je voelt je overall beter, maar kúnt zo ook voller haar krijgen. De belangrijkste voedingsstoffen en vitaminen voor dikker haar zijn: de vitamines A, C, D en E, zink, B-vitamines, ijzer, biotine, proteïne en essentiële vetzuren.
Wat is de beste shampoo tegen haaruitval? De beste shampoos tegen haaruitval zijn Neofollics, Regenepure DR en Veta. Ze bevatten niet alleen diverse actieve ingrediënten tegen haaruitval, maar ook ingrediënten die haargroei stimuleren. Deze shampoos zijn geschikt voor mannen en vrouwen.
De cold-pressed oils in de Nature Box producten zijn helemaal vrij van schadelijke resten die gevonden kunnen worden in chemische oplosmiddelen. De Nature Box formules met cold-pressed oils zijn niet vet en bieden een extra milde verzorging van je huid en haar.
Vroeger waste men de haren met échte zeep. En zeep is fantastisch; want het maakt schoon op milde wijze en zorgt voor een satijnzachte huid.
Gemiddeld genomen wassen mensen hun haar twee keer per week. Toch geven onze Keune haarexperts aan dat de beste wasroutine voor iedereen anders is. Dit hangt namelijk af van wat voor haartype en haarkleur je hebt. Gemiddeld was je je haar dus twee keer per week.