Met limoncello kun je alle kanten op: zo kun je het bijvoorbeeld verwerken in cocktails of mixen met prosecco. Limoncello kun je ook verwerken in diverse gerechten, zo is de citroensmaak lekker om te verwerken in pastagerechten, maar ook om een dessert als tiramisu te maken.
Drink je het puur of in de mix
Naast puur drinken, kun je limoncello prima mixen tot een lekkere cocktail. Denk aan een Limoncello Spritz, Arancello Spritz of Scroppino.
Tip. Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook meestal na het eten geserveerd als digestief. Limoncello is ook een prima basis voor een mix of cocktail. Op het internet zijn vele variaties te vinden.
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Limoncello zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Limoncello kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
De limoncello prijs ligt tussen de dertien en vijfentwintig euro. De lekkerste limoncello is vaak wat duurder omdat deze geconcentreerder is: meer smaak, en daardoor minder zoet.
Limoncello is een traditioneel Zuid-Italiaans drankje, maar hoe drink je limoncello nu eigenlijk echt? Deze vraag is met één woord te beantwoorden: ijskoud! Bewaar je limoncello in de vriezer en serveer deze op een temperatuur van 4 á 5 graden Celsius.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Limoncello is een likeur, met een hoeveelheid alcohol van tussen de 25 en 36 procent. Een gehalte aan alcohol van 30 tot 35 procent is zeer gebruikelijk voor likeuren.
Al is de limoncello zelfs dan waarschijnlijk nog erg lang houdbaar. Je bewaart de flessen op een donkere en koele plek (bijvoorbeeld een drankkast, al kan het ook in de vriezer).
De beste limoncello ter wereld wordt gemaakt in Nederland. Vorig jaar wonnen de broers Frank en Thom al zilver maar dit jaar werd hun limoncello bekroond met goud. De Koreman's Limoncello wist dit jaar 96 punten te behalen en mochten daardoor de eerste prijs in ontvangst nemen.
Limoncello is een sterke drank en heeft tussen de 25 en 36 procent alcohol. De origine van deze drank ligt in Italië. Hier groeien namelijk veel citroenbomen en dus heeft Italië een overschot aan citroenen.
Serveer de limoncello in ijskoude glaasjes. Gebruik grote wijnglazen voor deze verfrissende cocktail en zorg ervoor dat de limoncello ijskoud is.
De reden dat de fles bevriest is vanwege de hoeveelheid citroenen die gebruikt wordt in de Limoncello. De citroenen geven namelijk etherische oliën af. Dit olielaagje heeft een lager vriespunt dan alcohol en bevriest daarom. Doordat de olie bevriest, vriest ook de rest van de fles.
In Noord-Italië wordt er al tijden de bitterzoete Aperol in de spritz gedaan. Zuid-Italië wilde niet achter blijven en greep naar hun likeur van keuze om op te spritzen; de friszoete limoncello. De gillend populaire Limoncello Spritz was geboren.
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
Limoncello is een likeur die in Italië door particulieren zelf wordt gemaakt. Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en (pure) alcohol van 96% gebruikt.
Ja, drank waar alcohol in zit kan bederven. Pure alcohol zelf is zo goed als onbeperkt houdbaar. Maar in veel drank waar alcohol zit wordt van alles toegevoegd. Bijvoorbeeld suikers en geur- en smaakstoffen.
30 ml limoncello. 30 ml Cointreau. Citroensap van een halve citroen. 1 glas crushed ice.
Limoncello is een lekkere citroenlikeur uit de Golf van Napels en Sicilië. De Limoncello-glazen van Ritzenhoff zijn speciaal ontworpen voor deze drank. De likeur is ook perfect om een mixdrank mee te maken met bijvoorbeeld Prosecco. Dit Limoncello glas is ontworpen door Juliane Breitbach.
Vul een longdrinkglas met 3 schijfjes limoen en voldoende ijsklontjes. Schenk 30 ml limoncello, 35 ml gin en 60 ml vers citroepsap in een shaker en schud dit 10-15 seconden. Schenk de inhoud vervolgens door een zeefje in het glas, top dit af met bruisend water en garneer eventueel met twee muntblaadjes.
Limoncello is een Italiaanse likeur (alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent) gemaakt van citroenen.
Echte limoncello is een traditionele likeur uit Zuid-Italië dat wordt gedronken als digestief. De citroenen die hiervoor worden gebruikt komen uit de omgeving van Sorrento. Alleen wanneer deze citroenen worden gebruikt, mag dit streeklikeur de naam 'limoncello' dragen.