Met deze klassieker uit de Chinese keuken, Kung Po Kai, zit je altijd goed. Gemarineerde kip, sappige paprika en lente-ui, op smaak gebracht met hoisin- en oestersaus.Top het af met cashewnoten en een beetje pittige sambal.
Kung po kai; een heerlijke Chinese kipgerecht met champignons, ui, paprika en komkommer. Maak af met pinda's en roerbaksaus voor de perfecte smaakbeleving.
achtergrondinfoKoe lo kai is van oorsprong een Kantonees gerecht van gefrituurde kip in een zoetzure saus. Er zijn in Nederlands-Chinese gerechten grofweg twee versies van dit gerecht: de Kantonese versie met een dunner laagje deeg, en de vernederlandste versie waarbij het eerder balletjes deeg zijn.
Kip gongbao is een pikant gerecht dat je zal doen watertanden.Pittige kipblokjes gebakken met lente-ui, pindas en een smakelijke Gongbao saus. Serveer met rijst of noedels voor een explosie aan smaken.
Deze woksaus staat zowel bekend onder de naam kung Pao als Gong Boa en is een pittige saus met onder andere pinda's. Het smaakt zowel pikant, kruidig, aromatisch en enigszins zoetzuur. Er zijn weinig Chinese restaurants in de wereld te vinden die deze smaak niet op de kaart hebben staan.
In tegenstelling tot de meeste sterk smakende Sichuan-gerechten met een scherpe geur en een hete en pittige smaak, bieden kung pao-gerechten een zoetzure smaak met een lichte pittigheid . De heerlijkheid en geur van de kung pao-smaak maken kung pao-gerechten populair onder eters in binnen- en buitenland.
Ma Po Kai is een pittige roerbak-mix met kipfilet en rundergehakt met een verrassende tintelende en verdovende ervaring op de lippen, wat smaakt naar meer.
Kip in gon bao saus is een pittig gerecht dat zowel smakelijk als eenvoudig te bereiden is. Een saus van lichte en donkere sojasaus, rijstazijn, suiker en maïzena gekruid met rode pepers, knoflook en gember. De marinade van kip in sojasaus, rijstwijn en sesamolie geeft het onweerstaanbare aroma.
Wist je dat? Het heetste gerecht ter wereld bereid is met kip: Jerk chicken. Van origine wordt de kip gekruid met een mengsel Caribische kruiden waar onder andere hete rode pepers in zitten. Thuis kun je de kippetjes met Tabasco op de barbecue leggen, als je durft.
kip (zn): 鸡
Koe loe yuk (of Koe lo yuk) is een Chinees gerecht van gefrituurde stukjes varkensvlees die worden geserveerd in of met een zoetzure saus. Vaak wordt er ananas toegevoegd aan de saus en soms ook groenten. Ik deze variant voeg ik verse paprika, bosui en ananas toe.
Heerlijke ajam ritja met stukjes kip gebakken in olie en op smaak gebracht met kruiden en ketjumbar. Samen met ui, tomaten, knoflook en sambal een saus maken op middelhoog vuur.
Kai Panang, één van de zeer populaire curry's uit Thailand, staat vaak ook wel bekend als Thaise rode curry. Deze heerlijke kip in pindacurry is ietwat pittig en snel en makkelijk te bereiden. Een ideaal gerecht voor wanneer er snel iets lekkers op tafel getoverd moet worden.
Komt u vandaag dit gerecht proberen? - Theim Sun Kai Gepaneerde kipfilet met groenten in een zoetzure saus. Dit gerecht zit in afhaal menu F. Dit menu is voor 2 personen. Tevens kunt u dit gerecht los bestellen.
Gon Bao Yuk (varkenshaas met pikante saus)
Tjew yim kai, oftewel krokante kip met chilipepers en rode paprika, is een gerecht dat ik voor het eerst at bij Restaurant Dragon Town in Lisse. Dit Aziatische gerecht bestaat uit malse kip in een coating van peper en zout dat krokant wordt gebakken.
Soms aangeduid als 's werelds heetste gerecht', staat het bekend dat restaurants klanten vragen een toestemmingsformulier te ondertekenen voordat ze phaal curry eten. Een Anglo-Bengaals gerecht, phaal curry wordt toegeschreven aan een curryhuis in Birmingham, hoewel het nu wijdverbreid populair is.
Maar in Sri Lanka, Zuid-Thailand en Sumatra kunnen ze er echt wat va. Daar eten ze het heetst van de hele wereld.
Carolina Reaper – 2.2 miljoen SHU
Op de Scovilleschaal, die de 'heetheid' van pepers meet, scoort de Carolina Reaper gemiddeld al 1.569.300 eenheden, maar er zijn dus uitschieters die de 2,2 miljoen behaalt hebben en is daarom uitgeroepen tot de heetste peper ter wereld. Het is echt geen pretje om deze peper te eten.
Tau sie kai (kip met zwarte bonensaus) Geniet van een heerlijk Oosters gerecht met deze kip in zwarte bonensaus. De kip wordt gebakken in een wok met verschillende groenten en smaakmakers zoals geraspte gember, sojasaus en ketjap. Serveer met rijst en geniet van deze smaakexplosie.
Kip in stukken gebakken en vervolgens gesudderd in een kruidige kokossaus van o.a. ui, knoflook, sambal, kemirienoten en santen. Serveer met rijst. Gegarandeerd smullen!
Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Chinese Sichuan regio en is ook wel bekend als gon bao kai. Het gerecht bestaat uit kip, een hartige en tegelijkertijd zoetzure saus en wordt afgetopt met nootjes.
Golauyoek, veelal geschreven als ku lo yuk (met varianten als: koe lu/loe/lou/low yok/yoek) is een Chinees gerecht dat bestaat uit gepaneerde en gefrituurde varkensvleesblokjes in zoetzure saus, traditioneel gecombineerd met onder andere ananas, paprika en ui. Het gerecht is populair in de Kantonese keuken.
Sechuan Kai (kip met groenten in een pittige Sechuan saus)
Zwarte Bonensaus, ook Tausi saus genoemd, is een populaire donkere Chinese saus. De Golden Turtle for Chefs™ Zwarte Bonensaus bevat enkel natuurlijke ingrediënten, zoals knoflook, sojabonen en een vleugje sesamolie. Het bevat geen conserveermiddelen, geen smaakversterkers, geen kunstmatige kleurstoffen.