Wat is kneus in de keuken?

Keukentermen: Kneuzen. Omschrijving: Specerijen of kruiden (citroengras, knoflook, peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes platdrukken zodat het aroma vrijkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op infotalia.com

Wat is culinair beslag?

naamw. Uitspraak: [bəˈslɑx] 1) vloeibaar mengsel van meel, eieren en melk om iets van te bakken culinair Voorbeeld: `beslag voor oliebollen` 2) versiering van goud, zilver of kop... quiche = quiche zelfst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Wat is farce horeca?

Farceren = de binnenkant van gevogelte, een gebraad, vis of groenten vullen met een 'farce' van fijngehakte ingrediënten. Fileren = het lossnijden van vlees of vis van botten of graten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koken.vtm.be

Hoe heet het serveren als het eten al op het bord ligt?

Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet). Iedereen kan zich dan bedienen. Men bedient eerst de speciale gast of de eregast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Wat is Napperen?

Een gerecht met een saus, een coulis of een crème volledig en gelijkmatig overgieten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Keukenbasics: de mise en place van de Mise En Place

43 gerelateerde vragen gevonden

Wat is Sauteren van vlees?

Bij sauteren wordt, in zo weinig mogelijk olie of boter, ingrediënten (bv vlees en/of groenten) op hoge temperatuur verhit. Sauteren wordt vaak gedaan als u bv stoofpotjes wilt maken; Het vlees wordt gesauteerd in een koekenpan waardoor het dicht schroeit. Daarna wordt het vlees in bouillon en/of wijn verder gegaard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weckenonline.eu

Wat is een Braiseren?

Een product zoals vlees, vis, gevogelte of groenten eerst aanbraden en met een kwart vocht (naar smaak bv bouillon, bier,wijn etc) onder het kookpunt met een deksel op de pan garen. Dat is braiseren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Wat is turf en wat is surf?

In de jaren '60 stond surf en turf specifiek voor de combinatie van gebakken steak en gegrilde kreeftenstaart, maar vandaag verwijst het meer algemeen naar de combinatie van vis (surf) en vlees (turf) – het lekkerste van de zee en het beste van het land samen op je bord.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Waarom vlees bestuiven met bloem?

Vochtig vlees spettert als het in aanraking komt met hete boter, en door het vocht koelt de boter meer af dan nodig is. Voordat het vlees in de pan gaat is het slim om het even door de bloem te halen. Het krijgt dan een mooie bruine kleur en de bloem bindt later het vocht wat aan het vlees wordt toegevoegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Wat is het verschil tussen een hapjespan en een sauteerpan?

Hapjespannen en sauteerpannen (ook wel sauteuse genoemd) lijken op koekenpannen, maar dan met een hogere rand. De pannen met een rechte rand worden meestal hapjespan genoemd, terwijl dezelfde soort pan met een schuine rand een sauteerpan worden genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kookpunt.nl

Wat is het doel van sauteren?

Sauteren is een kooktechniek die veel weg heeft van roerbakken. In weinig olie worden de ingrediënten (typisch rood vlees en groenten) onder hoge temperatuur verhit. Het doel van sauteren is een product te verkrijgen dat de juiste gaarheid heeft en aan de buitenkant een krokante korst met een roastingsmaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zelfmaakrecepten.nl

Wat is het nut van een slowcooker?

Slowcookers houden een constante, relatief lage temperatuur aan gedurende lange tijd, tenminste enkele uren. Zo gaart je maaltijd traag en komen de smaken optimaal tot hun recht. Ideaal dus voor stoofpotjes, soepen of sauzen die lang moeten garen. Intussen kun jij lekker iets anders doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Wat is Suer?

Suer - Onder deksel laten uitzweten in een weinig vetstof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is Vaneren?

Piet's recept is eigenlijk niets meer dan een crème anglaise met eierdooiers, suiker en melk: die je in je ijsmachine laat draaien tot vanille ijs. Het geheim van crème anglaise is het vanillesausje onder voortdurend roeren op een zeer zacht vuurtje te laten indikken tot een half dikke saus. Dit noemt vaneren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op piethuysentruyt.com

Hoe heet het omwikkelen van vlees met spek om het sappig te houden?

Larderen: Mager vlees doorrijgen met reepjes vet spek om het tijdens de bereiding mals en sappig te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Wat is Rissoleren?

Vlug aanfruiten tot mooi gouden kleur. Rissolage; het aanfruiten, het kleuren; de kleur zelf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woorden.org

Waarom zeggen ze bon in de keuken?

De leidinggevende van de keukenbrigade is de chef-kok. Zijn rechterhand is de souschef. Een woord dat veel wordt gebruikt in de keuken is bon. Je kunt aangeven dat je iets hebt begrepen door 'bon' te zeggen of bijvoorbeeld 'bon chef' tegen de chef- kok.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elo.knowledgemonk.nl

Wat betekent mastiek Mise en Place?

Mise-en-place stamt uit het Frans en het betekent zoiets als "alles klaar gezet op de juiste plaats". De voorbereidende werkzaamheden bestaan behalve uit de mise-en-place, uit mastiek maken (het ordenen van de ruimtes, voorraadbeheer, schoonmaak e.d.).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Waarom rechts serveren?

De meeste gasten zijn immers rechtshandig en als u rechts serveert dan is het voor de gasten vrij onhandig om iets van de schotel te nemen. Ook het afruimen gebeurt aan de rechterzijde van de gast. Als een gast klaar is met eten, zal hij of zij het bestek meestal op het bord laten liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Wat is de beste pan om biefstuk in te bakken?

Welke pan voor een mooie biefstuk? Wij zijn groot voorstander van gietijzeren koekenpannen. Bijvoorbeeld een demeyere of een du buyer. Prijstechnisch een investering, maar dit soort pannen gaan levenslang mee en bakken echt het mooiste vlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lacarne.nl

Welke pannen gebruikt een chef kok?

Koekenpannen van staal worden nog veel gebruikt in de horeca en ook aanbevolen door koks. Gerechten uit uw stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pannenexpert.nl

Populaire vragen