De fles Kikkoman Sojasaus van 1,9 liter is een must-have voor uw keuken. Het is de perfecte manier om uw gerechten een heerlijke smaak te geven zonder dat u veel verschillende ingrediënten hoeft toe te voegen. Met deze grote fles kunt u genoeg sojasaus op voorraad hebben voor al uw kookbehoeften.
De Kikkoman Japanse sojasaus is een van de betere sojasauzen omdat hij niet alleen zout is, maar ook hoog in umami én lichtzoet. Niet te vergelijken met ketjap en Maggi die veel zoeter zijn en relatief veel additieven bevatten. Kikkoman sojasaus wordt op een natuurlijke, traditionele manier geproduceerd.
Sojasaus voor dagelijks gebruik. Sojasaus gebruikt u druppelsgewijs of met flinke scheuten, om te kruiden of om te marineren. Het is een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt om in elke keuken binnen handbereik te hebben. Als je het op de juiste manier gebruikt, creëer je een diepe smaak aan elk gerecht.
Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus is enkele maanden houdbaar. Om de smaak te behouden, raden wij aan om de fles na opening in de koelkast te bewaren.
De donkere sojasaus is dikker en minder vloeibaar. Daarom wordt ze soms ook dikke sojasaus genoemd. De dikkere consistentie is te danken aan de langere fermentatietijd en soms extra toevoegingen, zoals karamel. Hierdoor is de smaak complexer en ook minder zout.
Met deze grote fles kunt u genoeg sojasaus op voorraad hebben voor al uw kookbehoeften.De Kikkoman Sojasaus is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en heeft een rijke, hartige smaak die uw gerechten naar een hoger niveau tilt.
Soms zie je dat een recept vraagt om dikke sojasaus, of dubbele zwarte sojasaus, wat een soort donkere sojasaus is met toegevoegde melasse. Het lijkt qua smaak op Kecap Manis (zie hieronder) en wordt meestal gebruikt om een donkerdere kleur toe te voegen aan stoofschotels of noedels, als dipsaus of als finishing drizzle in claypot rijst .
Moet ik Kikkoman-sauzen na opening in de koelkast bewaren? Hoewel we aanbevelen om onze gewone sojasausen te koelen voor de kwaliteit, moeten onze natriumarme sojasausen en andere sauzen na opening in de koelkast worden bewaard . Voor de meest verse saus raden we aan om de sauzen binnen een maand na opening te gebruiken.
Sojasaus bevat veel zout en hierdoor blijft het goedje goed geconserveerd. Ongeopende flessen sojasaus zijn in principe onbeperkt houdbaar, maar eenmaal geopend moet je de fles binnen 3 jaar leeg maken.
De kern van de zaak. Sojasaus bewaren op kamertemperatuur is prima. Als u echter niet van plan bent om het regelmatig te gebruiken bij het koken, kunt u de sojasaus het beste in de koelkast bewaren om de kwaliteit ervan langer te behouden .
De sojasaus bevat geen kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen, waardoor het een gezonde keuze is voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je het nu gebruikt als marinade, dipsaus of als smaakmaker in je favoriete gerechten, Kikkoman sojasaus voegt een heerlijke umami-smaak toe aan elk gerecht.
Kikkoman sojasaus is een briljante glazuur voor geroosterd of gebakken vlees, vis en groenten . Het voegt glans toe en een diepe, hartige smaak. Probeer gelijke hoeveelheden te mengen met honing of ahornsiroop en bestrijk hiermee een stuk geroosterd vlees en zet het daarna even terug in de oven om te karamelliseren.
Ketjap is ook een sojasaus, maar kun je geen nauw verwant van de Chinese sojasaus noemen. Met zijn typische Indonesische smaak is het meer een verre vriend. De twee belangrijkste en meest bekende soorten zijn ketjap asin en ketjap manis. De asin is de zoute variant, de manis kent een zoete smaak.
Kikkoman Corporation ( キッコーマン株式会社Kikkōman Kabushiki-gaisha ) is een Japanse voedselproducent.
Kikkoman is het bekendste merk van deze sojasaus. Hoewel het als een donkere sojasaus wordt beschouwd, is deze niet vergelijkbaar met de Chinese dikke, donkere sojasaus.
Soja is voornamelijk geschikt in om in te dippen of dipsausjes mee op smaak te brengen.Het is zouter dan ketjap. Ketjap manis is wat dikker en stroperiger van structuur en is mede daarom niet zo geschikt om in te dippen, maar wordt vooral gebruikt om sauzen en gerechten mee op smaak te brengen.
Gezondheid
Sauzen zoals KETJAP MANIS zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. KETJAP MANIS kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
ONBEPERKT HOUDBAAR
Zout, azijn, suiker, hard snoepgoed, kauwgom, sterk-alcoholische dranken en wijn.
Maggi: bouillonblokjes zijn lang/onbeperkt houdbaar omdat ze droog zijn en voornamelijk bestaan uit zout en vet. De aangegeven houdbaarheidsdatum is een kwaliteitsgarantie van de fabrikant.
De meeste sauzen zitten vaak vol natuurlijke en kunstmatige conserveermiddelen. Op ketjap en vissaus staat vaak 'koel en droog bewaren', wat betekent dat ze op hun best blijven in je keukenkastje. Maar ook mayonaise en ketchup blijven goed buiten de koelkast.
Geopende flessen en potjes sauzen hoef je niet in de koelkast te bewaren. Dit geldt ook voor smaakmakers als sambal, sojasaus en ketchup. Er zitten namelijk veel natuurlijke of kunstmatige conserveringsmiddelen in. Je kunt ze daarom op een koele, donkere plek bewaren.
De bacteriën zorgen ervoor dat het drankje bederft en niet drinkbaar meer is. De meeste plantaardige drinks zijn na opening zo'n 3 tot 4 dagen houdbaar. Door het product in de koelkast op een temperatuur van 3 graden te bewaren, kunt u de houdbaarheid met een aantal dagen verlengen.
Hij bevat onverzadigde vetten en zit boordevol pectine, een soort voedingsvezel die de slechte cholesterol (LDL) verlaagt. Soja is ook rijk aan plantaardige eiwitten die de cardiovasculaire gezondheid verbeteren. En dat doen de aanwezige isoflavonen, lecithine, saponinen en vezels eveneens.
Je kunt de saus op heel veel manieren gebruiken in de keuken. Je gebruikt het bijvoorbeeld om vlees mee te marineren of je maakt er een woksaus mee. Lekker met honing, azijn, knoflook en gember. Daarnaast gebruik je het ook om je sushi in te dippen of om je nasi mee op smaak te brengen.
Vier pure ingrediënten, zonder verborgen additieven. Dat is precies wat Kikkoman al jarenlang wereldwijd levert aan al die sojasausliefhebbers. Kikkoman Sojasaus wordt gemaakt van slechts vier zorgvuldig geselecteerde basisingrediënten: water, sojabonen, tarwe en zout.