De locals drinken vooral thee. Bekend is uiteraard de Thai ijsthee. Dit is niet te vergelijken met de ijsthee in Nederland of België. Thee wordt veel bij maaltijden geserveerd, meestal gratis.
In de Thaise keuken is Pad Thai niet uit te sluiten. Dit kenmerkende gerecht is heel goed te combineren met een Grüner Veltliner. De Gewürztraminer en Riesling zijn ook goed een goede combinatie met de Thaise keuken.
Als jij geen vlees (of vis) wilt eten is het verstandig om de Thaise visie op vegetarisme te kennen. Vegetariër betekent in de ogen van een Thai dat je geen stukken vlees eet. Hierdoor zijn vissaus, eieren en andere dierenproducten dus gewoon gebruikt worden. Je kunt dus beter zeggen dat je veganist bent.
Thaise mensen eten niet op vaste tijden: er wordt gegeten wanneer men trek heeft. Daarom kan, zeker in de steden, op ieder tijdstip gegeten worden. Er zijn speciale voedselmarkten, nachtmarkten, noodle-stalletjes langs de weg, en overal mensen die kleine snacks of fruit verkopen.
Het ontbijt was enorm divers en bestond uit allerlei soorten fruit, salades, verschillende soorten muesli maar ook dim sum (kleine gestoomde hapjes, i love it!), noodle soep, verschillende soorten ei, bami, rijst, etc. Thaise mensen kunnen echt eten!
De beste kleding om naar Thailand mee te nemen is makkelijk zittende, lichte vrijetijdskleding. Deze kunt u ook in Thailand zelf (goedkoop) aanschaffen. Natuurlijke stoffen, met name katoen, zijn uitstekend geschikt om in een tropisch land te dragen.
Een aantal basisgerechten vind je in heel Thailand, maar men kent ook veel regionale gerechten. Over het algemeen zijn Thaise gerechten aromatisch en pikant. Als je het niet zo hebt op dat pittige dan kun je dat lokaal gewoon aangeven (not too spicy).
Voor een westerse maaltijd betaal je gemiddeld €6. Een Thais gerecht in een restaurant ligt rond de €3,50 en bij een kraampje op straat kan je al een maaltijd scoren voor €1,60. Een lekkere cappuccino bij een hip cafeetje kost gemiddeld €1,80.
Naar schatting is 95 procent van de bevolking boeddhist, daarnaast zijn er aanhangers van de islam, hindoeïsme, taoïsme, confucianisme en animisme. Boeddhisme in Thailand: Het boeddhisme neemt in het dagelijks leven een belangrijke plaats in.
Pad Thai moet wel het bekendste gerecht van Thailand zijn. Werkelijk overal wordt dit wokgerecht verkocht en op de night markets staan meestal meerdere verkopers de Pad Thai vers voor je te wokken. De basisingrediënten voor Pad Thai zijn noedels, pinda's, suiker en limoen.
Prijzen zijn aangepast naar de vraag en voor een cocktail op de 64'ste verdieping betaal je al snel 800 Baht. Pinnen: Geld uit de automaat halen in Bangkok met je bankpas van thuis is niet goedkoop. Per keer dat je geld opneemt betaal je tussen de 150 – 220 Baht.
aziatische touch zoals limoen, chili, lemongrass: met Chenin Blanc, Rosé en Riesling. peper: met kruidige wijnen als Shiraz/Syrah. Hier passen ook Saté en BBQ saus goed bij. rode wijn: met Cabernet Sauvignon of mooie blends met o.a. deze druif, denk aan fruitige Merlot of Pinotage.
Voor de geurige, pikante smaak van een Indonesische rijsttafel is een aromatische witte wijn de ideale partner. De wijn mag wel, maar hoeft zeker niet zoetig te zijn; milde zuren en souplesse zijn wel van belang om een botsing met de hete pepers te voorkomen.
In Nederland zijn e-sigaretten razend populair, maar in Thailand is elektronisch roken en vapen hartstikke verboden. Het bij je dragen, of gebruiken van, e-sigaretten, vaporizers en navulverpakkingen is illegaal en kan je een hoge boete of zelfs een celstraf tot tien jaar opleveren!
Totaal: 1500 a 5000 euro. Globaal al snel ruim 2000 tot 3000 euro. Niet meegenomen kosten zijn bijvoorbeeld de garderobe (warme kleren etc.) en andere levensonderhoud.
'Leuk leven in Thailand kost minimaal € 1.500,- per maand'
Thaise maaltijden zijn om meerdere redenen erg voedzaam en gezond. De belangrijkste reden is omdat Thaise koks hun eten vaak roerbakken in plaats van koken. De ingrediënten worden daardoor in een korte tijd verhit waardoor de meeste voedingsstoffen in het eten behouden blijven.
Typische Thaise groenten zijn onder meer de Thaise aubergine en bamboe. Kenmerkende kruiden zijn onder meer bladkoriander, knoflook, bai kra prow en bai hoh ra paa (soorten Thaise basilium), groene en rode peper, citroengras, laos, citroenblad en mint.
Tom tjud woensen moe sap: Een lichte bouillon met veel groenten, glasmie, varkensgehakt en verse khun chaai (selderij).
Het klimaat in Bangkok is op zijn heetst van maart tot augustus, terwijl het regenseizoen tussen juni en oktober is. In deze tijd van het jaar kun je korte perioden van regenachtig weer verwachten, die vooral in de namiddag zijn.
Minder bekend zijn de nationale parken. Dit is erg jammer, want Thailand heeft prachtige jungle, met een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder olifanten, tijgers, beren, tapirs, herten, luipaarden, gibbons, Indiase bizons, wilde honden en wilde zwijnen.