Purol is een bruine zalf op basis van vaseline die op de huid wordt gesmeerd ter verzachting en bescherming. Het wordt beschouwd als een huismiddeltje en is vrij verkrijgbaar.
Bij baby's te gebruiken bij luieruitslag of schrale plekjes op het lichaam. Bij kinderen te gebruiken bij (schaaf)wondjes, en schrammen. Het wondje wassen, Purol zalf onguent erop en eventueel een pleister aanbrengen. Bij volwassenen te gebruiken bij gesprongen lippen, kloofjes op handen en voeten en wondjes.
Purol Soft Crème Plus is een intensief verzorgende, pH-neutrale, witte crème voor de droge en gevoelige huid van het gezicht (is ook geschikt voor het lichaam). De koesterende, huidvriendelijke crème heeft een neutrale geur en bevat geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
Ja, vaseline is goed voor de huid! Het fijne van vaseline is dat het erg stabiel is en daarom bijna nooit een allergische reactie veroorzaakt. Dus ook super geschikt voor de meest gevoelige huidtypes. Lees ook over de ingrediënten: sheabutter, niacinamide, glycerine, ureum en zinkoxide.
De handen regelmatig, maar in ieder geval na ieder contact met water insmeren met een neutrale zalf. Gebruik liever geen huismiddeltjes zoals uierzalf of Purol. Deze middelen kunnen averechts effect hebben.
Zit er een korst op dan kun je deze soepel houden door er vaseline op te smeren. Smeer geen vaseline op een open wond. Als dit niet praktisch is (bijvoorbeeld in verband met kleding) en bij diepere schaafwonden kun je de schaafwond afdekken met metaline of ander niet aan de wond klevend verband.
Vaseline kan droogtelijntjes verminderen maar bestaande rimpels niet. De enige echte antirimpelcrème is een zonnebrandcrème. Dit omdat 90% van de huidveroudering ontstaat door de zon! Als je nieuwe rimpels wilt voorkomen zou ik je willen adviseren je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème.
Ben jij op zoek naar de beste vaseline? Dan is de Vaseline Original Petroleum 250 ML wat voor jou! We hebben een test gedaan en deze is absoluut als best getest eruit gekomen. Deze vaseline zorgt ervoor dat je huid goed beschermt wordt.
Van oorsprong is vaseline niet comedogeen, maar het sluit de huid welaf, verstoort daarmee de talgproductie en zal daardoor voor onzuiverheden zorgen, mede omdat dit product de dode huidcellen, talg en bacteriën vasthoudt, waardoor de basis voor het ontstaan van puistjes wordt gelegd.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Purol maakt zich sterk om producten te kunnen bieden die de huid in haar waarde laten en die dus goed worden getolereerd. Zo zijn de meest recente introducties (Purol BEE) speciaal getest en ontwikkeld op huidvriendelijkheid en bevatten zij geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Zij zijn volledig pH-neutraal.
Onder deze omstandigheden biedt Purol zalf ● onguent soelaas. De gele zalf heeft een heilzame, helende werking op de gesprongen huid van de lippen en werkt snel en doeltreffend. Om deze problemen voor te zijn, kan de huid bij extreem guur en koud weer worden beschermd met Purol Vaseline.
Dankzij de helende kwaliteiten van de gele zalf, is deze ook ideaal om kleine wondjes, schrammen en kloofjes te behandelen. De kalmerende textuur beschermt de huid en versoepelt deze, waardoor het trekkerige en pijnlijke gevoel wordt verlicht.
Hoe lang zijn de Purol Producten houdbaar? De Purol producten hebben een langere houdbaarheidsdatum als 30. Daarom is er geen houdbaarheidsdatum op de producten te vinden. Zodra het product geopend is heeft het nog een houdbaarheidsdatum van 12 maanden.
Purol Lippenbalsem heeft een rijke, zalfachtige samenstelling met natuurlijke oliën en de huidvitamines A en E. Deze vitamines hebben een bewezen anti-oxidant werking: zij neutraliseren vrije radicalen die de oorzaak zijn van voortijdige huidveroudering.
De op de verpakking gedeclareerde ingrediënten zijn: vaseline (petrolatum), geacetyleerd wolvet (acetylated lanolin), paraffine, parfum, benzyl-benzoëzuur (benzylbenzoaat), benzylkaneelzuur (benzyl cinnamaat), vloeibare paraffine (paraffinum liquidum), glycerol en karamel.
Minerale oliën zoals paraffine en vaseline leggen een ONNATUURLIJK vetlaagje op de huid waardoor de huid volledig afgesloten wordt. De huid wordt als het ware verstikt. Gevoelige huidzones zoals het gezicht of babybilletjes doe je dan ook geen plezier met een vet laagje.
Velen gebruiken vaseline met name in de winter bij droge lippen. Hiermee zijn je lippen wel even verzacht maar dit is meestal van korte duur. Hierdoor blijf je smeren en het helpt de droge lippen of huid uiteindelijk niet. Vaseline remt namelijk het zelfhelend vermogen van je huid.
Uierzalf is een vochtbestendige vaseline-achtige zalf. Het middel heeft geen vaste receptuur; de samenstelling verschilt van leverancier tot leverancier. De zalf kan bijvoorbeeld een mengsel zijn van vaseline en lanoline met daaraan toegevoegd een bacteriedodend en schimmelwerend ingredient, zoals triclosan.
Olijfolie is een echt wondermiddeltje als je last hebt van droge, schrale plekjes in je gezicht (of op andere plaatsen van je lichaam).
Dagcrème is een crème die bedoeld is om op je gezicht te smeren. Om deze reden hebben dagcrèmes een wat andere textuur dan bijvoorbeeld een bodylotion. Maar wat betreft ingrediënten hoeft een dagcrème echt niét te verschillen van een bodylotion. Huid is huid.
Het vet van de Vaseline sluit de hydraterende bestanddelen in, net als bij een dikke zalf, waardoor de Vaseline langer op de huid blijft zitten dan standaard hand- en voetcrèmes en je voeten en handen dus beter genezen.
U kunt beter een vette crème gebruiken, zoals vaseline lanettecrème of vaseline cetomacrogolcrème. Ook de lanettezalf en cetomacrogolzalf werken goed bij een erg droge huid. De crèmes en zalven houden de huid soepel en voorkomen verdere uitdroging van de huid.
Een chirurgische wond kun je na de operatie gewoon verzorgen met een beetje vaseline. Dat is vet, trekt nauwelijks in de huid en daardoor blijft je huid lang soepel. Op die manier laat je wonden en littekens het beste en comfortabel genezen.