Het # teken wordt hash, pound of number genoemd, in het Nederlands spreken we vaak van een hekje. Een hash tag is een woord(combinatie) waar dit hekje voor wordt geplaatst. De term die volgt kan meerdere woorden bevatten zonder spaties.
Op AZERTY-toetsenborden, zowel de Franse als Belgische versie, wordt het hekje eveneens met de combinatie Alt Gr-3 getypt. Op sommige toetsenborden voor het cyrillisch alfabet kan het hekje bij de 3 te vinden zijn, bijvoorbeeld op het Servische toetsenbord.
Teken (#), in het Nederlands ook aangeduid als hekje of kardinaalteken, dat o.m. uit de informatica afkomstig is en dat in allerlei sociale media als Facebook, Twitter, enz. courant gebruikt wordt om het onderwerp of thema van een boodschap aan te duiden; bij uitbreiding ook dat thema zelf.
het teken #, herkenningsteken in je bericht op twitter waarmee je aangeeft over welk onderwerp het gaat computers Voorbeelden: 'Hashtags vergroten de kans dat anderen je tweets over een onderwerp vinden.
Het woord hash komt etymologisch van het Franse woord 'hache' wat hakbijl betekent. Maar de "hashtag" heet in het Frans officieel mot-dièse (een samenstelling van mot 'woord' en dièse 'kruis'), zo berichtte het Franse staatsblad Journal officiel de la République française op 23 januari 2013.
Een hashtag is een idee van Chris Messina dat in 2007 geïntroduceerd werd op Twitter om met het '#' -symbool (hekje, pound of hash) specifieke berichten te bundelen over eenzelfde onderwerp. Alle woorden die beginnen op social media met een # teken zijn hyperlinks naar berichten die gaan over dit onderwerp.
Naast letters, cijfers, interpunctie en symbolen zijn er nog andere invoertoetsen: Shift, Caps Lock, Tab, Enter, de spatiebalk en Backspace.
Euroteken op Android-apparaat
Tik op het toetsenbord op de Symbool-toets. Er zijn meerdere varianten: Een toets met het woord 'Sym'. Een toets met de cijfers '123'.
De shifttoets wordt gebruikt om hoofdletters te typen. Deze toets bevindt zich zowel links als rechts op het toetsenbord en ziet eruit als een lege opwaartse pijl.
TIP 2 | Groter is niet beter
Grote hashtags (>500k) zijn (nog) niet relevant voor je. Hoe groter jouw account wordt, hoe minder kleine hashtags en meer grote hashtags je kunt gebruiken. Stel je voor dat je een hashtag van > 1 miljoen gebruikt, je verdrinkt dan als het ware in deze hashtag emmer.
TIP 3: Hoeveel hashtags kan ik maximaal gebruiken? Je mag maar liefst 30 hashtags per foto op Instagram gebruiken, wat je natuurlijk kunt combineren met je normale tekst, een leuke bijzin onder de foto.
De blauwe verificatiebadge op X laat mensen weten dat een account van openbaar belang authentiek is. Om de blauwe badge te ontvangen, moet je account authentiek, bekend en actief zijn.
We raden je als tip aan niet meer dan 2 hashtags per post te gebruiken.
Als je posts zijn afgeschermd, kunnen alleen je volgers je media in je posts bekijken. Je volgers kunnen links naar media die je in afgeschermde posts deelt, downloaden of opnieuw delen. Links naar media die op X worden gedeeld, zijn niet afgeschermd. Iedereen die de link ontvangt, kan de content bekijken.
Schrijf # (het teken voor hashtag) samen met een onderwerp of zinsdeel en voeg dit toe aan je bericht om een hashtag te maken. Voorbeeld: Ik ben vandaag zo veel heuvels opgelopen!
Hashtags op Instagram zijn mogelijk niet vindbaar als deze continu zijn gekoppeld aan inhoud die in strijd is met onze gebruiksvoorwaarden of richtlijnen voor de community.
Per bericht kun je natuurlijk volop variëren met hashtags. Sla je hashtags op in je notities zodat je ze altijd makkelijk kunt kopiëren plakken. Verander steeds één of enkele hashtags of test bijvoorbeeld verschillende sets van hashtags.
De eerste echte toepassing van de hashtag was in oktober 2007. De Amerikaan Nate Ritter gebruikte de hashtag bij berichten over bosbranden in Californië. De echte doorbraak was bij de Iraanse opstand in 2009. Door hashtags toe te voegen aan berichten konden mensen over de hele wereld eenvoudig de ontwikkelingen volgen.
Dubbele puntjes (trema)
Druk tegelijkertijd Alt (⌥) en U in, dit zorgt voor een trema op de eerstvolgende letter. Alt+U en daarna a maakt ä.
Alt of F10. Gebruik toegangstoetsen of pijltoetsen om naar een ander tabblad te gaan.