Girardin lambiek, faro – Sinds 1882.
Weihenstephaner 1516 Kellerbier werd gebrouwen ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van het Reinheitsgebot. Het is een ongefilterd bier dat lange tijd heeft mogen rijpen en daardoor een geweldig volle smaak geeft.
St.
De Westvleteren 12 wordt door kenners geroemd als het beste bier ter wereld. Is dat ook daadwerkelijk zo? In de brouwerij waar nu de Abt 12 wordt gebrouwen, kwam ooit de Westvleteren uit de ketels.
Wist je dat we ongeveer 1 500 biermerken hebben, en meer dan 700 verschillende smaakprofielen? Van pils en trappist tot Vlaamse roodbruine bieren en geuze: onze Belgische bieren vind je in alle kleuren, smaken en alcoholpercentages.
Het sterkste bier dat officieel in België verkrijgbaar is geweest (Double Black van de Struise Brouwers) bevat 26% alcohol. Een gemiddeld pintje bevat rond de 5%.
Reeds decennialang is Jupiler het populairste en meest verkochte bier in België. Een Belgische pils van hoge kwaliteit die begrijpt wat consumenten beweegt, weet wat hen aanspreekt en ze steeds opnieuw verrast met opvallende activaties op festivals, op café of in de supermarkt.
Strafste bier van België:
Black DamnationV (Double Black) gebrouwen in Brouwerij Deca door de Struise Brouwers. 26%
1. Snow (101,2 miljoen hectoliter) Het Chinese Snow is met afstand het populairste bier ter wereld. Ze verkopen meer dan twee keer zoveel als Budweiser.
Bavik Super Pils is op de prestigieuze World Beer Awards in Londen uitgeroepen als beste pils van België. Het bier kreeg van de jury meer punten dan bijvoorbeeld Maes Pils en Cristal.
Nadat Alfa al een prachtige award won als 'Country Winner' is het bier Alfa Edel Pils nu uitgeroepen tot het beste pils ter wereld tijdens de World Beer Awards 2021.
Enkel voor particulieren
De belangrijkste reden waarom Westvleteren zo moeilijk te verkrijgen is, is omdat de monniken het bier enkel aan particulieren willen verkopen. Ze willen iedereen zo veel mogelijk een eerlijke kans geven om hun bieren aan een correcte prijs te kunnen kopen.
Bierbrouwen is een bezigheid die al eeuwen oud is. De Sumeriërs, een volk dat ongeveer 5000 jaar geleden in Mesopotamië, het tweestromenland tussen de Eufraat en de Tigris, nu behorend tot huidige Irak, leefde, waren vermoedelijk de eersten die bier maakten.
Wereldwijd wordt er 180.332.523 ton bier per jaar geproduceerd. China is de grootste bierproducent ter wereld met een productie van 49.781.500 ton per jaar. Verenigde Staten van Amerika komt op de tweede plaats met 22.600.000 ton jaarlijkse productie.
Exclusief. Met maar 15.000 flesjes is Utopias van Samuel Adams (Seatle, USA) zeker exclusief te noemen. Elk flesje bevat 0,7 liter bier met 20% alcohol. Verschillende bierfans beschrijven de smaak als 'orgamisch' en 'cognac-achtig'.
De Belgische trappistenbieren hebben een bijzonder reputatie onder bierliefhebbers. Het trappistenbier gebrouwen door de monniken van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren (West-Vlaanderen) wordt door sommige experts zelfs beschouwd als het beste bier ter wereld.
Zwaar bier wordt over het algemeen bier genoemd met een hoog alcoholgehalte en veel body. Theoretisch gezien zijn dit bieren met een stamwortgehalte van 11°Plato of hoger; Categorie I en S.
België is het beste bierland ter wereld (en deze 12 landen volgen ons)
Heineken, het van oudsher Nederlandse biermerk, heeft sinds 1873 grote internationale bekendheid verworven. Onze data laat zien dat ook in eigen land Heineken nog steeds het grootste distributieaandeel in de Nederlandse horeca -en de foodservicemarkt heeft.
Aerts: 'Evenwicht is inderdaad het grote geheim. De combinatie van mout, hop en gist, daar zijn wij Belgen geweldig in. Het samengaan van zoet, zuur, bitter. Daarom is niet Westvleteren XII het beste bier van de wereld.
La Chouffe is een Belgisch blond bier dat voor het eerst op 27 augustus 1982 door de zwagers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts werd gebrouwen. Gebaseerd op een legende van de Ardennen werd een kabouter gekozen als bedrijfslogo van de brouwerij.
De naam Jupiler is in 1966 gevormd met het achtervoegsel -er bij de plaatsnaam (zoals in het Duits en soms in het Nederlands een adjectief voor plaatsnamen gevormd wordt, zoals in Aachener of Maastrichter). Het embleem van Jupiler is altijd al een stier geweest.