Kaviaar is zonder twijfel het bekendste dat de Russische keuken heeft voortgebracht. Koop nooit kaviaar op straat; het is vaak namaak! Traditionele Russische pannenkoeken met kaviaar (ikra) zijn zeer aan te raden, maar ook de uit het tsarenrijk van weleer stammende kip - la Kiev en Boeuf Stroganoff zijn zeer smakelijk.
De Boeuf Stroganoff is een traditioneel Russisch gerecht dat bekend is over de hele wereld. Het vlees wat er in zit (meestal biefstuk) wordt gesauteerd en vervolgens geserveerd in een pittige saus met champignons en paprika. Dit gerecht wordt vaak gegeten met rijst of pasta.
De Russische keuken is van oorsprong een boerenkeuken, veel sobere, maar voedzame gerechten. Een aantal gerechten die u veel tegenkomt zijn haring, zuurkool en roggebrood. De oorzaak hiervan zijn de strenge Russische winters die ervoor zorgen dat er veel houdbare ingrediënten gebruikt worden.
Maaltijden: Een ontbijt bestaat in Rusland uit brood met kaas, worst, jam of ei zoals bij ons, maar er wordt ook altijd een warm gerecht bij geserveerd, variërend van een bord pap of omelet.
De nationale drank van Rusland is natuurlijk wodka, al wordt er ook steeds vaker bier gedronken. Bij het eten drinkt men vaak wijn, maar ook wel frisdrank, sap of mineraalwater. In St. Petersburg vind je veel biertentjes in de openlucht inclusief karaoke-installatie.
Er wordt veel donker brood gegeten bij het warme eten. De Wit-Russische keuken heeft veel melkproducten: kwark, kefir, zure room en yoghurt. 'Rjaschenka' is een gefermenteerd melkproduct. Groente, fruit en worsten zijn daarnaast erg populair.
Officiële feestdagen in Rusland zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari), Russisch-Orthodox Kerstmis (6 en 7 januari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Russisch-Orthodox Pasen (april/mei), Dag van de Arbeid en viering van de lente (1 en 2 mei), Dag van de Overwinning (9 mei) is dag waarop de voormalige Sovietlanden ...
Een Russische maaltijd bestaat meestal uit soep, salades, brood met salami, gerookte vis, paté en zoetigheden zoals taart. De warme maaltijden bestaan meestal uit vleesgerechten met vette sausen. Russen eten bij iedere maaltijd brood, wat zorgt voor een goede spijsvertering.
Natuur Rusland
Uitgestrekte toendra's en moerasland in het koude noorden, immense steppen die reiken tot aan China, en een woestijnachtig gebied dat grenst aan Mongolië. Op de grens met Georgië, in het uiterste zuidwesten van het land, waken de imposante bergen van de Kaukasus over het landschap.
Typische Duitse gerechten
In Duitsland zijn bier en schnitzel net zo traditioneel als pizza Italiaans is en baguette Frans is. Sauerbraten wordt door veel Duitsers gezien als een echt Duits gerecht, misschien wel hét nationale gerecht uit Duitsland.
Het kraanwater is veilig, maar kan maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kun je voorkomen door water uit flessen te drinken.
De russische dag van de liefde wordt gevierd op 8 juni. De legende die leidt tot deze feestdag vertelt het volgende: Eens, lang geleden, begon een draak de mooie stad Murom aan te vallen. Deze draak verleidde de vrouw van Groothertog Paul.
De populaire plaatselijke drank is kvass. De basis is roggemeel, water en mout. Deze koolzuurhoudende drank is zowel verkrijgbaar in een non-alcholische versie als in een licht alcoholische versie.
Ook nu nog wordt er niet eens zoveel meer gedronken dan in Groot-Brittannië of Tsjechië, al kunnen die er ook wat van. Een volwassen Rus drinkt gemiddeld ongeveer vijftien liter pure alcohol per jaar, tegen zeven per volwassen Nederlander.
Een Rus is nergens zo verknocht aan als aan zijn wodka. Ideaal voor het eten, tijdens het eten, na het eten of om iets te vieren. Zoals een verjaardag, een nieuwe baan, een nieuwe liefde of gewoon het begin van de avond. Met vrienden of alleen.
Heel zuivere wodka
De merkrechten voor Stolichnaya en Moskovskaya zijn in veel landen in handen van de Russische staat, zo ook in Nederland. Voor die merkrechten procedeert de Russische overheid al jaren tegen Spirits International van de Russische zakenman Joeri Sjefler.
Uit onderzoek blijkt namelijk dat het daadwerkelijke ontbijt van onze Oosterburen doorgaans bestaat uit een kopje koffie, broodjes, verschillende plakjes vlees, jam en hardgekookte eitjes. Een Duits ontbijt bevat zo'n 340 kcal en kost gemiddeld €2,70.
Duitsers daar hebben vaak een voorliefde voor de Italiaanse-, Spaanse-en ook de Griekse- of Turkse keuken. Daar zal dus ook meer het brood of de Duitse witte harde broodjes, belegd worden met Mortadella, Chorizo, salami, of Sucuk, een gedroogde worst waar vooral de vele Turken die in Duitsland wonen gek op zijn.
Maar Rusland beschikt niet alleen over grote fossiele reserves, het heeft ook verreweg het grootste bos ter wereld. Met ongeveer 815 miljoen ha bos is het bijna twee keer zo groot als het Braziliaanse Amazonegebied en goed voor ongeveer 25% van alle bossen ter wereld.
De vegetatie bestaat vooral uit mossen en korstmossen, waaronder rendiermossen. De brede zuidelijke toendra is wat meer begroeid met dwergstruiken op, zoals veengebieden met veenmos voor, vooral (12 soorten) berken, sparren, lariksen, jeneverbessen, heidesoorten en wilgen.