Zoete popcorn bevat meer calorieën dan zoute popcorn. Als het je dus om de slanke lijn te doen is, kan je beter kiezen voor zoute popcorn. Eet ook niet te veel zoute popcorn. Een beetje zout is goed voor je, maar de meeste Nederlanders krijgen veel te veel zout binnen.
En maakt het nog uit of je zoete of zoute popcorn eet? Wij leggen het je uit! Dat popcorn gezonder is dan chips, is één ding dat zeker is. Popcorn is rijk aan antioxidanten en polyfenolen en daarnaast is het ook nog eens een goede bron van vitamine B1, B2 en ijzer.
Zo gezond is popcorn
Per 40 gram zoute popcorn krijg je circa 151 kcal binnen, 5,1 gram eiwitten, 2 gram vet (waarvan 0,4 verzadigd), 0,94 gram zout en 28,1 gram koolhydraten (waarvan 0 gram suiker). Kies je voor een klant-en-klare popcorn dan zijn de voedingswaarden vaak minder gunstig dan als je het zelf maakt.
Over het algemeen vindt men de verse popcorn, die je zelf moet maken in de pan of popcornmachine, het lekkerst. Daar scoorde elke smaak een voldoende. De kant-en-klare zoete popcorn van C1000 haalde de hoogste score, een 7,33.
Er zitten 156 kilocalorieën in 1 schaaltje (40 gram) zoete popcorn.
Er zitten 202 kilocalorieën in 1 schaaltje (40 gram) zoute popcorn.
Zeker wel! Popcorn is geen ongezonde snack, mits je er geen tot weinig zout of suiker aan toevoegt.
Je kan ongeveer 25 gram mais aanhouden voor een portie popcorn, je haalt dus 40 porties uit 1 zakje (1 kg) mais. 1 kg mais moet in 7 keer gebakken worden en is klaar in ongeveer 50 minuten.
Bij popcorn is de kleinste maat bij de grootste bioscoopketen nog altijd 150 gram, wat gelijk staat aan 600 calorieën. Fors voor een tussendoortje. Een XL bak van 865 gram betekent 3200 calorieën! Wie een colaatje wil, moet minstens een halve liter nemen.
Alle popcorn bij Pathé wordt in hete lucht gebakken (dus niet in olie) en is allergenenvrij. We weten allemaal dat popcorn onmisbaar is in de bioscoop, maar waarom is dat eigenlijk? Popcorn is ooit ontdekt door de indianen die toevallig wat mais in het kampvuur gooiden wat veranderde in popcorn.
Popcorn. Yes! Er staat een heerlijke snack tussen deze lijst dus dat is reden genoeg om de kast te vullen met zakken popcorn. Dat zit namelijk vol met antioxidanten en dat is goed voor je gezondheid.
Is er dan helemaal niks wat je kunt eten? Jawel hoor. Een medium bakje popcorn valt nog wel mee. Met 430 kcal voor de zoute variant en 460 kcal voor de zoete variant is hier nog prima rekening mee te houden gedurende de dag.
Zoete popcorn bevat meer calorieën dan zoute popcorn. Als het je dus om de slanke lijn te doen is, kan je beter kiezen voor zoute popcorn. Eet ook niet te veel zoute popcorn. Een beetje zout is goed voor je, maar de meeste Nederlanders krijgen veel te veel zout binnen.
Lijstje met snacks om lekker te Netflixen. Natuurlijk niet de kant en klare popcorn die je in de winkels kunt vinden. Deze bevatten namelijk wel een hoop calorieën en koolhydraten en dat is nou net wat je niet kunt gebruiken. Maar je kan wel zelf popcorn maken om zo je calorie innamen flink te beperken.
Kant-en-klare en magnetron popcorn bevatten vaak veel suiker, zout of andere toevoegingen. De gezondste keuze is zelfgemaakte popcorn. Zo kun je zonder een al te groot schuldgevoel snacken, mits je niet te veel eet en niet te scheutig bent met de zout of suiker.
Antwoord mbt popcorn: Zoet bevat 368kcal = 18% van de dagelijkse voedingsrichtlijn. Zout bevat 235kcal = 12%.
Daarnaast kun je je popcorn natuurlijk poffen in de koekenpan: verwarm de pan tot 200°C, eventueel met een laagje olie naar keuze (geen boter). Voeg daarna de pofmaïs toe en leg het deksel erop. Haal het deksel niet tussentijds van de pan en zet het vuur uit als je steeds minder poffende geluiden hoort.
Een portie popcorn komt overeen met 100 gram.
Maïs is een gezonde bron van koolhydraten, welke je lichaam van de nodige energie kunnen voorzien. Daarnaast bevat maïs een ruime hoeveelheid aan folaat (vitamine B11). Je lichaam heeft folaat nodig voor de aanmaak van cellen en weefsels, waaronder je rode en witte bloedcellen.
Men zou denken dat aardappelchips en popcorn van maïs glutenvrij zouden zijn – maar als het om kant-en-klare producten gaat, kan men helaas niet zeker zijn. Omdat gluten vaak bij de productie als stabilisator en vooral als dragersubstantie van kruiden en aroma's ingezet worden, kun je er beter van afblijven.