Wat is extraterritoriale kosten?

Werknemers die vanuit een ander land naar Nederland komen om te werken, krijgen vaak een vergoeding voor de extra kosten van dat verblijf buiten het land van herkomst, de zogenoemde extraterritoriale kosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Wat zijn extraterritoriale?

extraterritoriaal bijv. naamw. Uitspraak: [ɛkstratɛritori'jal] buiten het gebied van een staat Voorbeelden: `extraterritoriale expedities`, `Een extraterritoriale werknemer is een Nederlander die in het buitenland werkt of een buitenlander die in Nederland werkt...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Waarom betalen expats minder belasting?

De 30%-regeling is er voor werknemers die van buiten Nederland komen en tijdelijk in Nederland werken. Voldoen ze aan de voorwaarden voor de 30%-regeling? Dan betalen ze over maximaal 30% van hun loon geen belasting. Zo compenseert de overheid hen voor de extra kosten die zij maken om in Nederland te kunnen werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Welke kosten vallen onder 30%-regeling?

De volgende kosten vallen onder de zogenaamde ET-kosten: Extra privé gesprekskosten voor bellen met land van herkomst. Reiskosten naar land van herkomst, bijvoorbeeld om gezin te bezoeken. Extra kosten voor invullen van de aangifte inkomstenbelasting (alleen de extra kosten).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jongbloed-fiscaaljuristen.nl

Hoe werkt de 30%-regeling?

De 30%-regeling houdt in dat u aan bepaalde werknemers zonder nader bewijs maximaal 30% van het loon inclusief de vergoeding onbelast kunt geven (gerichte vrijstelling, zie hoofdstuk 22 van het 'Handboek Loonheffingen', dat u kunt downloaden op de pagina Loonheffingen) voor de extraterritoriale kosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Kostenartenrechnung 2 - Erträge, Neutrale Erträge, Andersleistungen, Zusatzleistungen erklärt

39 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel maanden per jaar mag je in het buitenland werken?

Deze 8 maanden kunnen berekend worden over elke willekeurige periode van 12 maanden en niet per kalenderjaar. De 8 maanden in het buitenland hoeven ook niet aaneengesloten te zijn. Als je twee keer vijf maanden naar het buitenland gaat, moet je jezelf officieel ook uitschrijven uit Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op backpackcentrale.nl

Hoeveel belasting betaalt een expat?

Voor een expat geldt in Nederland dus een maximaal belastingtarief van 36% (30% lager dan de gebruikelijke 52%). Een Nederlandse werkgever mag voor speciale expats een regeling aanvragen, waardoor er 30% van het salaris belastingvrij mag worden uitbetaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingtips.nl

Wie vraagt de 30%-regeling aan?

Kan ik gebruikmaken van de 30%-regeling? Ja, als u aan alle volgende voorwaarden voldoet: U werkt in loondienst bij uw werkgever. U hebt een specifieke deskundigheid die niet of nauwelijks te vinden is op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Wie vraagt 30 %- regeling aan?

De 30%-regeling geldt voor werknemers die buiten Nederland zijn geworven of vanuit een ander land naar Nederland zijn uitgezonden om in Nederland te werken. Deze werknemers dienen een specifieke deskundigheid te bezitten die niet of nauwelijks te vinden is op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dirkzwager.nl

Hoe lang mag een expat in Nederland blijven?

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland verblijft. En als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe lang expat?

De gemiddelde verblijfsduur van een expat in Nederland is tussen de zes maanden en drie jaar. Er zijn uitzonderingen waarbij expats langer blijven of hun verblijf verlengd wordt, echter zijn de meeste arbeidscontracten voor expats zijn niet veel langer dan drie jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beheershop.nl

Wat is de 183 dagen regeling?

Welk land mag belasting heffen: 183-dagenregeling

De werknemer verblijft binnen een bepaalde periode niet langer dan 183 dagen in het werkland. Afhankelijk van het belastingverdrag dat van toepassing is, kan deze periode een kalenderjaar zijn, een aaneengesloten periode van 12 maanden of een belastingjaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Wat mag je uitruilen?

De uitruil mag niet meer zijn dan 30% van het feitelijk loon. Het feitelijk loon is het brutoloon exclusief toeslagen. En na de uitruil mag het overgebleven brutoloon niet lager zijn dan het geldende wettelijk minimumloon.” “Wat je maximaal mag uitruilen is 30% van het feitelijk loon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flexpedia.nl

Wat zijn dubbele huisvestingskosten?

Denk bijvoorbeeld aan een werkplek aan boord van een schip of op een boorplatform of de slaapdiensten in een gezinsvervangend tehuis. Deze huisvesting mag u onbelast aan uw werknemer ter beschikking stellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sra.nl

Wat is de et regeling?

WAT IS DE ET-REGELING? De ET-regeling is een fiscale regeling bedoeld voor werknemers die in het buitenland wonen en tijdelijk in Nederland komen werken. Met deze regeling kunnen zij een belastingvrije vergoeding krijgen voor extraterritoriale kosten (ET-kosten).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fnv.nl

Waar bestaat de loonheffingskorting uit?

Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Als je in loondienst werkt, houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen noemen wij de loonheffingskorting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Wat is het verschil tussen expats en immigranten?

De definitie van het woord expat en immigrant

De definitie van een expat is 'een persoon die buiten het vaderland verblijft'. Een immigrant is een persoon die permanent komt wonen in een ander land.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bedrock.nl

Wat is de definitie van een expat?

"Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk of permanent in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid" (bron: Wikipedia.org). "Emigratie is de actie waarbij mensen hun geboorteland verlaten om zich in het buitenland te vestigen." (bron: Wikipedia.org).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op expatverzekering.nl

Waarom zoveel expats?

Één van de grootste voordelen van expats. Een relatief hoog inkomen. Het voordeel van een expat is dat ze vaak een goede baan hebben, maar verdienen meestal niet meer dan bijvoorbeeld een Nederlandse inwoner met dezelfde baan. Toch houden expats aanzienlijk meer inkomen over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.linkedin.com

Kan ik mijn pensioen meenemen naar het buitenland?

Uw pensioenuitkering gaat in vanaf de 1e dag van de maand waarin u met pensioen gaat. U krijgt deze uitkering zolang u leeft. De betaling van uw pensioen vindt plaats vanuit Nederland. U kunt uw pensioen dus niet 'meenemen' naar het buitenland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sbzpensioen.nl

Hoe lang mag je met pensioen in het buitenland verblijven?

Op grond van artikel 13 Participatiewet is het personen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt toegestaan per kalenderjaar maximaal 13 weken in het buitenland te verblijven. Voor personen die jonger zijn dan de pensioengerechtigde leeftijd geldt een maximum verblijfsduur van 4 weken per kalenderjaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puc.overheid.nl

Kun je in 2 verschillende landen ingeschreven staan?

Je moet ervoor zorgen dat je door de belastingdienst niet in beide landen waar je woont, wordt aangemerkt als resident. Spanje heeft met veel landen, waaronder Nederland en België een (dubbel)belastingverdrag gesloten, om te voorkomen dat ingezetenen ofwel dubbel ofwel in geen van de landen belasting betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op inspanje.nl

Hoe lang mag een werknemer in het buitenland werken?

Deze drie voorwaarden zijn: In een periode van 12 maanden verblijft de werknemer niet langer dan 183 dagen in het werkland. De periode van 12 maanden kan een kalenderjaar of belastingjaar zijn of een aaneengesloten periode van 12 maanden gerekend vanaf de eerste dag van verblijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op asv-advies.com

Hoelang mag je wonen in Spanje?

Nederland en Spanje vallen immers binnen de Europese Unie, waardoor je zonder problemen drie maanden kunt verblijven in Spanje zonder visum. Om te mogen reizen, moet je uiteraard wel beschikken over een geldig paspoort of een nationale ID-kaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sirelo.nl

Populaire vragen