De gehydrofobeerde Ytong kimblok maakt het eenvoudig om bouwknopen EPB-conform op te lossen. Een klassieke plaats is de aansluiting van muren met vloer en dak. Ytong is hierin uniek, omdat het een dragende bouwblok is die tegelijkertijd isoleert en dat in alle richtingen. Een echte buffer tegen indringende koude.
Ytong heeft een uitgebreid gamma kimblokken. Deze blokken bezitten de nodige thermische isolatie en zijn tegelijkertijd voldoende dragend voor het optrekken van gebouwen met verschillende verdiepingen. In het gamma zitten afmetingen die aangepast zijn aan de courante maatvoering bij traditionele bouw, nl.
Ytong is synoniem voor cellenbeton en gasbeton en bestaat uit een serie bouwmaterialen, waaronder blokken (meest gebruikt), panelen, dakplaten en lateien, die bijzonder licht van gewicht en flexibel inzetbaar zijn. Cellenbeton of Ytong is een natuurlijk bouwmateriaal dat bestaat uit en mengsel van kalk, zand en water.
Wat zijn Ytong blokken? Ytong blokken zijn dikke blokken van cellenbeton. In het cement zitten allemaal luchtbelletjes waardoor de blokken licht van gewicht zijn en daardoor makkelijk verwerkt kunnen worden.
Ytong is ongevoelig voor vocht en zodoende prima geschikt voor gebruik in natte ruimten. Blokken met een dikte van 50 mm zijn voldoende.
Ytong blokken zijn minder geschikt voor een buitenmuur.
Voor de buitenmuren wordt gewerkt met Ytong C3/450 van 30 cm dikte + een pleisterlaag. De isolatiewaarde van deze muur is zeer goed (U=0,37 W/m2K). De binnenmuren hebben een dikte van 20 cm (densiteit C5/650 voor de benedenverdieping en de eerste verdieping, C3/450 voor alle andere).
Ytong blokken ook wel bekend als gasbeton of cellenbeton, zijn bijzonder licht van gewicht, maar hebben een groot draagvermogen. De blokken zijn brandwerend en zowel akoestisch als thermisch isolerend.
Ytong heeft op zichzelf goede vochteigenschappen. Cellenbeton wordt niet aangetast door vocht en als buitenwand is het materiaal vorstbestendig.
Ytongblokken zijn blokken gemaakt van cellenbeton/gasbeton. Het is een duurzaam product, bestaande uit zand, kalk en water. Het materiaal is licht en daardoor gemakkelijk hanteerbaar. Tegelijkertijd zijn de gasbetonblokken sterk genoeg om zowel in een dragende als niet-dragende constructie te dienen.
Cellenbeton biedt goede thermische isolatie, terwijl kalkzandsteen een lage tot geen thermische isolatie biedt. Cellenbetonblokken zijn licht van gewicht en makkelijk en snel te verwerken, terwijl kalkzandsteenblokken zwaar zijn en moeilijker te verwerken zijn.
De prijs van het goedkoopste cellenbetonblok ligt rond de 1 euro, terwijl de prijs van het duurste cellenbetonblok rond de vier euro per stuk ligt. Doordat de cellenbetonblokken in diverse maten worden aangeboden is het heel eenvoudig om de juiste maat voor uw project te vinden.
Ytong zorgt voor warmte
Men kan er massieve muren mee optrekken of dubbele muren met een luchtspouw. En het is niet nodig om extra isolatiemateriaal in de buitenmuren te voorzien wanneer men bouwt met Ytong Low Energy blokken. Wie bouwt met Ytong, geniet van een warme buitenschil zonder koudebruggen.
De Ytong Energy+ bouwblok
De Energy+ bouwblok heeft een zeer lage lambda-waarde (hoe lager hoe beter) van 0.06 W/mK en kan dus zorgen voor zeer goed geïsoleerde muren. Ter vergelijking heeft een standaard bouwsteen een lambda-waarde van ongeveer 0.3 W/mK en voor PUR isolatie ligt dit rond de 0.025 W/mK.
Ytong is een samenstelling van water, zand en lucht, zodat het hierdoor zowel de eigenschappen van een steenachtig materiaal verkrijgt (duurzaam, hard, onvervormbaar, onrotbaar, onontvlambaar en drukvast) als die van een isolatiemateriaal (gesloten cellen met lucht gevuld geeft de beste isolatie).
Ytong is ideaal isolatiemateriaal, ongevoelig voor vocht, brandwerend en vorstbestendig.
Bouw brandveilig met Ytong
Ytong blokken zijn onontvlambaar, onbrandbaar, vervormen niet, scheiden geen giftige gassen af.
isoleren met cellenbeton.
Cellenbeton isolatieplaten bevatten miljoenen luchtbelletjes. Door deze poreuze structuur bieden ze ongekende thermische isolatiewaarden. Bovendien zorgt dit onbrandbare en ultralichte isolatiemateriaal voor een goede akoestische isolatie en geluidsabsorptie.
Daarnaast is cellenbeton ook warmte accumulerend, brandwerend en vorstbestendig, waardoor het product het hele jaar door gebruikt kan worden. Geschikt voor het optrekken van dragende en niet- dragende buiten- en binnenmuren. Het lichte gewicht maakt het ook mogelijk om het materiaal op grote vlakken te gebruiken.
Wij raden veelal betonblokken aan met een dikte van 10cm. Dit is dik genoeg voor een buitenmuur en relatief goedkoop. Voor eerste keus betonblokken betaal je zo'n €16-17 per m2, zonder afwerking maar inclusief de juiste hoeveelheid metselzand en cement.
Gasbeton. Wanneer u een tv-beugel aan een wand van gasbeton wilt ophangen, is het belangrijk om deze met schroeven te bevestigen die vrijwel dezelfde lengte hebben als de dikte van de wand zodat de beugel stevig blijf hangen.
Scheidingswand badkamer
Cellenbeton is ongevoelig voor vocht, dus u kunt het zonder problemen gebruiken in natte ruimtes. Het materiaal wordt ook veel gebruikt voor het maken van een bad ombouw of als douchewand.
Welk blok, steen of profiel je gebruikt, hangt af van het type muur. Ga je een dragende muur zetten, gebruik dan bijvoorbeeld kalkzandsteen.Voor een niet-dragende muur pak je Ytong blokken of metal stud. Tevens maak je een scheidingswand met behulp van constructiehout en gipsplaten.