Lekker om bij de tapas te drinken is Spaans bier, vermout, sangria, witte en rode wijn, maar ook de speciale Spaanse wijnen zijn een goede keuze, zoals de Spaanse droge sherry en manzanillas. Een glas lekkere cava is ook zeker een aanrader om te drinken bij een lekkere tapas.
Spanjaarden houden het dus meestal simpel, rum en cola, whiskey en limonade, cola of soda en gin en tonic zijn hier de meest voorkomende.
Spanje. Het is duidelijk te merken dat veel Spaanse likeuren steeds bekender en populairder worden in Nederland. Denk hierbij o.a. aan Anis Dulce, Crema Catalana, Hierbas, Licor 43, Calisay, Pacharan en Ron Miel. Er is veel te genieten!
Brandy, ook wel Spaanse cognac genoemd, is een sterke drank die wordt gemaakt van druiven.
Wanneer men over Spaanse cognac spreekt, bedoelt men brandy. Brandy is afkomstig van het Nederlandse woord 'brandewijn', waarmee op gebrande wijn wordt gedoeld. Dit is weer een oude benaming voor wijn die gedistilleerd wordt en laat dat nu net zijn hoe brandy ontstaat.
Soberano brandy is een druivendistillaat welke minimaal 1 jaar wordt gerijpt op Amerikaans eikenhout waar eerst sherry in heeft gezeten. Men past het Solera systeem hiervoor toe waarbij het eindproduct een combinatie is van verschillende vaten waardoor er altijd een constante smaak wordt verkregen.
Zorg dat de fles Licor 43 Orochata gekoeld is. Vul een glas met ijsblokjes. Schud de fles en schenk de Orochata over de ijsblokjes heen. IJskoud genieten dus!
Het lijkt op een cafébonbon maar wordt zonder koffie geserveerd, maar een mix van zoete, gecondenseerde melk en warme slagroom. De verhouding gecondenseerde melk tot hete melk is 1: 1.
Een typisch Spaans ontbijt bestaat uit koffie (café con leche of café cortado) met wat gebak (churros en croissants zijn het populairst), koekjes (Maria galletas), cake (meestal bizocho), geroosterd brood (diverse tostadas), sandwiches (bocadillos), of aardappelomelet (Tortilla Espanola).
Tapas zijn kleine Spaanse hapjes waarvan er wel meer dan honderd soorten bestaan. Tapas zijn de culinaire weerslag van een gezellige en afwisselende levensstijl voor de hoofdmaaltijd. Tapeo of tapas eten is een dagelijks terugkerend Spaans ritueel dat plaatsvindt voor het middag- of avondeten.
Stierenvechten, flamenco, siesta, tapas, paella en sangría. Wie kent ze niet. Je hoeft geen Spanjekenner te zijn om het land Spanje te koppelen aan de eerder genoemde stereotypische gewoontes van Spanje.
De typische Spaanse lekkernij 'churros y chocolate', is een geweldige traktatie tijdens de koude wintermaanden. Churros, soms aangeduid als de Spaanse donut, zijn lang en dun en gedoopt in suiker en meestal in een lus geknoopt.
chocolade en churros
Wat een klassiek Spaans gerecht! Churros zijn gebakken deeg gebakjes die meestal lang en dik. Ze worden geserveerd met een warme kop pure luxe chocolade! Het is bijna een zonde te hebben churros op een dessert menu als dit gerecht kan worden gegeten op elk gewenst moment!
Everclear – 95%
Het Amerikaanse Everclear is eigenlijk de legale variant van “Moonshine”( zelfgestookte drank). Everclear bevat 95% alcohol.
Prijs € 13,85.
Licor43 is een zoete vanille likeur uit Spanje. Licor43 wordt geschonken in een likeurglas, eventueel met een ijsblokje of als ingrediënt voor een cocktail. De uitspraak is zijn Cuarenta Y Tres of volledig; Licor Cuarenta Y Tres. In het Nederlands noemen veel mensen het ook wel gewoon likeur 43.
Licor 43 heeft geen houdbaarheidsdatum. Desalniettemin is Licor 43 een likeur van citrusextracten en geselecteerde botanicals. Om er veel van te proeven, raden we aan het in een niet al te lange tijd na aanschaf te consumeren.
Crema de Orujo Ruavieja is een afvallen crème likeur gemaakt met room, brandy marc geselecteerd hoge kwaliteit, karamel en extracten van koffie en cacao. Een crème likeur afvallen uitstekend geschikt voor liefhebbers van de klassieke afvallen, altijd tegen de beste prijs met TCM Gourmet.
Is Weinbrand cognac? Weinbrand wordt wel eens als Duitse cognac gezien, maar dit klopt niet. Dit komt doordat de naam 'cognac' beschermd is en enkel toegekend wordt aan dranken die volgens diverse regels zijn geproduceerd, waarvan één regel is dat de productie fysiek moet plaatsvinden in de Cognacstreek (Frankrijk).