Heel simpel: kimchi is naast lekker ook super gezond. Het bevat weinig calorieën, is rijk aan vezels en zit bomvol vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en zogenaamde 'goede melkzuurbacteriën'. De vis- of garnalenpasta's die aan kimchi worden toegevoegd zitten vol eiwitten en gezonde aminozuren.
Dagelijks kimchi eten zou een positief effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Dat kimchi in het kader 'gezond' wordt geschoven heeft er ook alles mee te maken dat het probiotica bevat, wat een 'gezonde' bacterie is. Die probiotica zijn goed voor je darmflora.
Kimchi kan het immuunsysteem stimuleren
Omdat kimchi zo goed is voor je darmen, geeft het ook je immuunsysteem een boost. 'In je darmen zit een namelijk een heel belangrijk deel van het immuunsysteem. Het is de plek waar je lichaam in contact komt met voedingstoffen, maar ook met bacteriën en virussen.
Kimchi komt uit Korea en is gefermenteerde groente: vaak kool, maar soms ook andere groenten als wortel, radijs of bosui. Het smaakt pittig, fris en zuur. Kimchi wordt als bijgerecht of op zichzelf als salade gegeten, en gebruikt om andere gerechten smaak te geven, zoals soep, pannenkoeken, rijstgerechten en dumplings.
Kimchi is sinds duizenden jaren onderdeel van de Koreaanse cultuur en is eigenlijk de Koreaanse versie van zuurkool. Het wordt gemaakt door groenten zoals kool, komkommer, wortel, ect te vermengen met zout, chilipoeder en knoflook. Dit laat je staan (van enkele dagen tot maanden) zodat het kan fermenteren.
Bewaar de pot in de koelkast voor de houdbaarheid. Na openen is de kimchi nog ca. een week houdbaar.
Zet in de koelkast om het fermentatieproces (zo goed als) stop te zetten. De kimchi blijft goed afgesloten in een luchtdichte pot in de koelkast ongeveer 3 maand houdbaar.
Kimchi is gefermenteerde chinese kool met kruiden en specerijen. Dit koreaanse bijgerecht is heerlijk bij rijstgerechten, vlees, vis, salades en soepen.
Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd.
Je kunt bij Asian Food Lover kant en klare kimchi kopen in pot en blik. Bestel je kimchi vandaag nog voor 13.00 uur en krijg je bestelling de eerstvolgende werkdag geleverd!
Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten (meestal kool). Kimchi is misschien wel het hart van de Koreaanse keuken. Het is een banchan (bijgerecht, zoals ze dat in Korea noemen) met pittige, zure en lichtzoete smaken die elke maaltijd een unieke complexiteit geeft.
Hoe eet je gefermenteerde groenten? Gefermenteerde groenten lenen zich perfect als bijgerecht, als smaakmaker of om gerechten mee af te werken. Je kan ze aan soep toevoegen, door een saus mengen, in een salade verwerken.
Bereiding: Schep de mayonaise in een bekken. Meng de kimchi basis en het limoensap erdoorheen met behulp van een garde. Breng eventueel op smaak met zout.
Voorbeelden van gefermenteerd voedsel zijn yoghurt, bier, zuurkool, brood, tempé en kimchi. Gefermenteerde producten kunnen een gerecht heel interessant maken door de zuren en structuren ervan. Denk bijvoorbeeld eens aan hoe lekker een zure augurk, wat een gefermenteerde kleine komkommer is, op een burger kan smaken!
Koreaans eten verkrijgt zijn smaak door combinaties van sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, knoflook, gember en, het belangrijkste ingrediënt, chilipepers, die de speciale pittige smaak geven.
Gefermenteerde groenten zijn groenten die door middel van melkzuurbacteriën langer houdbaar gemaakt zijn. Het fermenteren van groenten bestaat er uit dat suikers uit groenten door die bacteriën worden omgezet in melkzuur.
Kimbap of gimbap zijn Koreaanse rijstrolletjes die wat lijken op sushi. Als vegan vulling gebruiken we rauwe groenten en kimchi.
Jang is het Koreaanse woord voor 'saus'.
De kimchi saus bevat geen vissaus en enkel natuurlijke ingrediënten, waardoor het product ook nog eens vegan is. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke suikers maar deze worden tijdens het fermentatieproces grotendeels door de bacteriën verwerkt.
Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Voorbeelden van zulke producten zijn yoghurt, bier en zuurkool.
Met de Tsukemonoki's van TerraSana maak je eenvoudig én voordelig je eigen prebiotica door groenten of fruit te fermenteren. De suikers worden door enzymen en bacteriën in melkzuur omgezet. Hierdoor is de groente of het fruit favoriet voedsel voor gezonde darmbacteriën geworden en stimuleer je jouw immuunsysteem.
De Jongga Mat Kimchi bestaat uit gefermenteerde kool en groenten en is heerlijk als bijgerecht, om kimchi fried rice te maken, of om bij de Koreaanse barbecue te eten!
6 maanden is onze indicatie maar natuurlijk kun je het langer bewaren zolang je er hygiënisch mee omgaat en gekoeld bewaard. Na 6 maanden kan alleen de knapperigheid van je kimchi verloren gaan.
Natuurlijk ruik je de kool als je de pot open doet. Dat is een zurige geur met vooral heel veel knoflook. Ik vind dat best lekker. Zelfs als je er minder van gecharmeerd bent, is de lucht zo weer weg als de pot dicht en het eten op is.
Vissaus in veel Aziatische gerechten een onmisbaar ingrediënt. En hoewel vissaus dus op zijn zachts gezegd heel sterk naar vis ruikt, is de smaak veel subtieler. In plaats van vissig is het eerder zilt en nootachtig zoet, het wordt omschreven als typisch umami. Oftewel: de smaak van heerlijkheid.