Wat is speedmarsen? De militaire term speedmars staat voor 'een snelle verplaatsing te voet door een legereenheid met gevulde rugzak/bepakking'.
Een speedmars is een militaire term voor een snelle verplaatsing te voet door een legereenheid, meestal met volle bepakking. Daarbij wordt hardlopen afgewisseld met marcheren om het langer vol te kunnen houden. Bij een speedmars recordpoging wordt een marathon gelopen.
Je hebt gezocht op het woord: marsen. 1mars (de; m en v; meervoud: marsen) 1regelmatige beweging, m.n. van troepen; (militaire) tocht2kort muziekstuk, te spelen bij het marcheren 2mars (tussenwerpsel) 1militair commando: voorwaarts, mars!
(1) 'De looppas' wordt uitgevoerd in het tempo van 180 passen per minuut. (2) 'De langzame pas' wordt uitgevoerd in het tempo van 70 passen per minuut. Om het juiste tempo tijdens het marcheren aan te geven kan er door de commandant geteld worden, bijvoorbeeld: 'links-rechts-links-rechts' of 'links-twee-drie-vier'.
Rucking is geïnspireerd door millitairen. Militairen zijn voor een groot gedeelte zo fit omdat ze afstanden afleggen met zware bepakking. Het principe is simpel: Stop gewicht in je rugzak en start met wandelen. Door het extra gewicht verbrandt je extra calorieën en train je je spieren.
Volgens het voorschrift „Bepakking PSU voor Mannelijke Militairen" draagt de man de volgen- de goederen aan het lichaam: ondergoed, sok- ken, binnenjas en -broek, gevechtsjas en -broek, veldschoenen, pet vt, gelaatsnet, zakdoek, zak- boekje en herkenningsplaatjes, tezamen wegend 7470 gram.
Hoe zwaar je rugzak mag zijn, hangt af van je lichaamsgewicht. Voor volwassen geldt als vuistregel dat je niet meer dan 20 % van je lichaamsgewicht mag meedragen. Voor kinderen is het anders, die mogen namelijk 10% van hun lichaamsgewicht meedragen. Voorbeeldje: als je 80 kilo weegt, mag je rugzak 16 kg wegen.
De zwaarste eis voor mannen is 2400 meter hardlopen, 20 push-ups en 30 sit-ups. Voor de vrouwen is dit 1900 meter hardlopen, 10 Push-ups en 20 sit-ups.
Heren met minimaal 25% lichaamsgewicht in de tas, dames met 20%. Afhankelijk van je dienstvak wordt hier en daar wat meer gewicht toegevoegd. Zo lopen de genisten en infantristen vaak met 30-40% lichaamsgewicht, omdat ze weten dat hun rugzak straks ook wat zwaarder gaat zijn.
Heeft marcheren een praktisch nut? De Romeinen ontdekten dat op maat marcheren een goede manier was om de troepen bij elkaar te houden. Als de legionairs in hetzelfde tempo liepen, raakten de eenheden niet verspreid en waren ze minder kwetsbaar.
Marcheren is het lopen in een georganiseerde en uniforme ritmische stoet, vaak uitgevoerd door militairen, maar ook door bijvoorbeeld fanfares, harmonieorkesten en majorettekorpsen. Marcheren is een onderdeel van exerceren, het oefenen in het uitvoeren van bepaalde militaire bevelen.
Wandelen houdt de soldaten gezond
De Vierdaagse is in 1909 begonnen als militaire mars. De gemiddelde conditie van de in het leger dienende jongens moest omhoog. Een meerdaags wandelevenement was een zeer goede training voor de soldaten.
Het gewicht in je rugzak zorgt voor extra weerstand aan je rug, schouders, bilspieren en benen. Hierdoor bouw je spieren op bij iedere stap.
Rucken combineert kracht met cardio, je verbrandt meer calorieën en je core (de diepe buik- en rugspieren) draait overuren. Je verstevigt in één moeite ook je schouders, benen en billen. Ook mooi meegenomen: je geest frist ervan op.
Je moet minstens 1,52 m groot zijn. Voor sommige functies is dit anders maar dit is eerder een uitzondering. Tatoeages in het aangezicht, de hals en in de nek zijn verboden en moeten verwijderd zijn op de dag van je inlijving. Wat drugs betreft, hanteert Defensie een nultolerantie.
De grondbetekenis van acht was 'werking van het denkvermogen'. Later kreeg het betekenissen als 'gedachte' en 'aandacht'. In het Middelnederlands ontwikkelde zich daaruit onder meer de betekenis 'oplettendheid, opmerkzaamheid'.
Een saluut is een groet, in het bijzonder een groet door militairen en anderen die een uniform dragen. Salueren is een eerbetoon door het brengen van een saluut. Men salueert door een hand aan de pet (of ander hoofddeksel) te brengen.