Frambozenbladthee is een kruidenthee die je vanaf 34 weken mag drinken en dan het liefst 3 koppen thee per dag. De kruiden in deze thee zouden de baarmoederspieren versterken, zodat je weeën beter verlopen en bloedingen tijdens de bevalling beperkt blijven. Dat is natuurlijk sowieso mooi meegenomen.
Het staat vooral bekend vanwege haar heilzame werking op de baarmoeder en het vrouwelijke bekken. Het blad bevat veel looistoffen, vitamine C en mineralen (waaronder ijzer). Samen met verse gember en kurkuma is het een goede thee voor menstruatie klachten (PMS) en pijn in de onderbuik.
Eigenschappen van frambozenbladthee
Deze polyfenolen zijn natuurlijke antioxidanten die ons beschermen tegen radicalen in het lichaam. Frambozenbladthee, rijk aan al deze voedingsstoffen, zou helpen de spieren in de baarmoeder te versterken, waardoor ze beter kunnen aanspannen en ontspannen.
Hoeveel frambozenblad per dag? Omdat het kruid stimulerend werkt, raden we het aan om pas vanaf 34 weken zwangerschap te drinken. Iets eerder is niet erg, maar drink het kruid niet in het eerste trimester van je zwangerschap. Drink elke dag 1 tot maximaal 3 koppen.
Als je 38 weken zwanger bent en wel wilt bevallen, bereik je met opwekken van de bevalling niets, als je minimensje liever nog even in je buik blijft. Laat de natuur gewoon zijn gang gaan. Ook een verloskundige kan bijvoorbeeld niet strippen als je baarmoedermond nog dicht is.
Dit is natuurlijk een schatting, maar soms is het helemaal niet nodig om gestructureerd te gaan voelen naar je ontsluiting. Aan de sterkte van je weeën en aan de verandering in je houding kunnen we al veel aflezen. En ook zelf zou je dit kunnen opmerken.
Van beweging is het misschien wel het meest bekend dat het weeën opwekt aan het einde van de zwangerschap. Maar is het ook echt waar? Het kan natuurlijk ook altijd om toeval gaan. Maar je kunt altijd proberen een rondje te gaan lopen of fietsen om zo de bevalling op te wekken, de zwaartekracht zou de rest doen!
Frambozenblad is net als het verderop beschreven shatavari een thee die uitermate geschikt is voor vrouwen. Dit omdat het een zeer gunstige invloed heeft op de voortplantingsorganen en de vruchtbaarheid bij vrouwen ten gunste komt. Het helpt namelijk tegen onvruchtbaarheid, ook wel infertiliteit genoemd.
Dadels zijn dus voor en tijdens de zwangerschap een goede vrucht om te eten. De vitaminen en mineralen in dadels worden snel in de bloedbaan opgenomen, waardoor je snel energie krijgt. Dadels geven snel een verzadigd gevoel, wat goed helpt tegen vreetbuien tijdens je zwangerschap.
Frambozenbladthee is een kruidenthee die je vanaf 34 weken mag drinken en dan het liefst 3 koppen thee per dag.
Je zet de thee met een volle theelepel vrouwenmantel per kop. Deze mag best lang trekken (een minuut of 5 a 10). Begin met een kopje per dag. En bouw dit in drie dagen op naar drie kopjes op een dag.
Rode frambozenblad thee oftewel Red Raspberry Leaf tea is één van de veiligste en meest gebruikte theeën voor vrouwen. Specifiek voor diegenen die zwanger willen worden of voor vrouwen die al zwanger zijn. Rood frambozenblad (Rubus idaeus) verstevigt de baarmoeder, verbetert de weeën en vermindert constipatie.
Gelukkig zit vitamine C in veel groente en fruit. Verder bevat de framboos vitamine B11, E en K. De mineralen die frambozen herbergen zijn: mangaan, magnesium, koper en kalium. Frambozen zijn rijk aan vezels die voor een goede darmwerking zorgen.
Frambozenbladthee heeft een kruidige, grassige smaak. Als je de thee niet erg lekker vind kun je het aanvullen met kamille, moringa, verveine, rooibos of citroengras. De thee is ook goed als ijsthee te drinken, fijn in de zomer!
Gedroogd blad kun je na een paar dagen of weken gebruiken en in kleine stukjes knippen of sluiten. Vervolgens bewaar je de stukjes gedroogd frambozenblad in een potje of bakje en kun je bij het zetten van de thee steeds een handjevol stukjes in een lees theezakje doen.
Eet gezonde en gevarieerd. Eten voor twee is niet nodig, maar het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende vitamines, mineralen en foliumzuur. Pas op met rauw voedsel; daarin zitten parasieten of bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor je ongeboren kindje. Vermijd roken, alcohol en drugs.
Je kunt beter de consumptie van kaneel beperken tijdens de zwangerschap. In kaneel zit namelijk de stof coumarine, en te veel van deze stof kan tot leverschade en bloedingen leiden. En omdat kaneel een erg geconcentreerde specerij is, kan je kaneel beter gematigd eten tijdens de zwangerschap.
Kamille, Citroenmelisse, Marjolein en Venkel staan bekend als rustgevende kruiden. Deze theesoorten kunnen een ontspannende werking hebben. Ook een mok warme melk met bijvoorbeeld nootmuskaat of anijs kan rustgevend werken. En je slaapt er ook nog eens lekker door!
Je kunt dan ook de warmte in je baarmoeder stimuleren door de doorbloeding te bevorderen. Kleed jezelf dus warm genoeg en houd vooral je handen en voeten warm. Dikke sokken, een dekentje en warm eten en drinken zoals thee helpen. Maar vermijd veel te warm douchen, bezoekjes aan de sauna of hete kruiken.
Ongeveer 40-50% van de bevruchte eicellen nestelen zich niet goed in. Dit is best een hoog percentage. Wist je dat je dit soms niet eens weet dat dit gebeurd is? Dit komt namelijk doordat een menstruatie lastig te onderscheiden is van een mislukte innesteling.
Bewegen is altijd goed, zowel in de zwangerschap als tijdens de bevalling. Tijdens de bevalling kan bewegen er zelfs voor zorgen dat de bevalling sneller gaat. Ga om de bevalling op te wekken wandelen, fietsen of zet een feel good muziekje op en ga lekker dansen. Ook heel goed voor de gelukshormonen!
De adrenaline concentratie zal namelijk stijgen bij, onder andere; pijn, stress, angst en onrust. Dus ook wanneer de omgeving als niet rustig en/of veilig genoeg ervaren wordt. Dat is dan ook de reden dat de meeste bevallingen 's avonds of 's nachts starten.
Het grootste deel van de vrouwen geeft aan het strippen gevoelig te vinden, maar niet echt pijnlijk. Altijd geldt: doet het je teveel pijn, dan stoppen we het strippen!