De ontpiller verwijdert pluizen van alle soorten kleding. Ook dekens, kussens en kleden behandel je eenvoudig. De ontpiller werkt op twee AA-batterijen. Deze worden meegeleverd.
Simpeler kun je het niet hebben, maar het werkt als een trein. Het apparaat werkt super simpel. Je doet er batterijen in, zet hem aan en strijkt hem over een stuk stof waar de pillen zitten. Het apparaat scheert op een veilige manier de pillen eraf en je stuk stof is weer super zacht onder pillen.
De LifeGoods Elektrische Pluizenverwijderaar is wat ons betreft de beste koop pluizenverwijderaar van 2022. Geen enkel model kwam zo goed uit onze test als deze ontpiller. Deze pluizenverwijderaar is perfect voor iedereen die op zoek is naar een manier om stof van z'n kleren en meubels af te krijgen.
Dan raden we de LifeGoods Elektrische Pluizenverwijderaar aan. Dit model is voor jou wellicht de beste ontpluizer. Je kunt hem namelijk gebruiken om kledingstukken of meubilair binnen 3 minuten weer zo goed als nieuw te maken. Met zo'n snelle werking is hij zeker het proberen waard.
Pluisjes op wasgoed voorkomen: leg wollen kleding een nachtje in de vriezer. Raar maar waar: door je nieuwe wollen trui een nachtje in de vriezer te leggen, komen er minder pluisjes op. Stop je trui in een hersluitbaar zakje en leg hem een nachtje in de diepvries. Hiermee verminder je de kans op pillen!
Pas goed op met wollen kledingstukken; deze pillen erg snel. Ook acryl, polyester en viscose zijn erg gevoelig voor pillen en pluizen. Een stof die niet snel pilt is katoen of een ribstof.
Zij leverden de merinogarens die bijna niet pluizen of pillen en gewoon wasbaar zijn in de machine. Het eindresultaat? The Merino Sweater.
Met een elektrische pluizentondeuse haal je gemakkelijk pillen en pluisjes van je bank. Bij het juist hanteren van deze “pluisjesverwijderaar” wordt de stof niet beschadigd.. Met een goede pluizentondeuse scheer je als het ware de opgerolde stofvezels eenvoudig van de meubelstof af.
Neem een schoon en scherp scheermesje en strijk er zachtjes en voorzichtig mee over je wollen trui of ander pillend kledingstuk. Zo kun je eenvoudig in een paar strijken de stofbolletjes netjes weghalen, zonder je kleding te beschadigen.
Pluizen en haren met een scheermesje
Met een wegwerpmesje verwijder je heel handig de pluisjes van je kleding. Door voorzichtig met een scheermesje over je trui, jurk of ander kledingstuk te gaan, scheer je de pluisjes eraf.
Maak de wasmachine regelmatig schoon.
Draai je wasmachine elke drie maanden met een lege trommel en een kopje azijn om pluis en ander vuil te verwijderen. Houd het filter schoon door het na elke was te legen. Stofzuig het elke paar weken en neem het dan ook even af met een vochtig vel keukenpapier.
Om je zelfgemaakte pluizenroller te gebruiken, leg je de deegroller gewoon op het kledingstuk. Houd de deegroller bij de handvatten vast en rol hem heen en weer over de stof totdat de pluisjes verdwenen zijn.
De enige wol ter wereld die niet pilt is Alpacawol!
Verwijder pluisjes met een scheermesje
Leg het kledingstuk op een plat oppervlak en zorg ervoor dat je trui of jas goed plat ligt. Neem een scherp scheermes en schraap het voorzichtig over de kleding. Zorg ervoor dat je de stof niet per ongeluk beschadigt.
Gebruik een vloeibaar wasmiddel met enzymen.
Ze breken ook de eiwitten en suikers af die in natuurlijke vezels kunnen voorkomen. Wanneer je je kleding met dit soort wasmiddel wast, lossen de enzymen de kleine zwakke vezeltjes die pluisjes kunnen vormen op.
Een vochtig droogtrommeldoekje is vaak een goede manier om pluizen van je zwarte kleren te krijgen. Wrijf met het vochtige droogtrommeldoekje over je kleren totdat je alle pluizen verwijderd hebt. Je kunt tevens je wasdroger en een schoon droogtrommeldoekje gebruiken om pluizen van je kleren te krijgen.
Mocht je het nog niet weten: pillende truien zijn truien waarbij sprake is van pluisvorming. Dit ontstaat door wrijving van de trui; de vezels in de stof wikkelen zich aan elkaar tegen de oppervlakte en zo ontstaan er kleine bolletje stof. Dit kan tijdens het wassen, maar ook gewoon tijdens het dragen gebeuren.
Op een goed etiket in een stalenboek voor meubels vindt u altijd een indicatie van de pillingkans (een schaal van 1 tot 5 waarbij 1 staat voor een grote kans op pilling en 5 staat voor een zeer geringe kans op pilling).
LICHTECHTHEID. Het verkleuren onder invloed van zonlicht. De mate van verkleuring wordt uitgedrukt in een getal tussen 1 en 8 op de blauwschaal, waarbij 1 de laagste lichtechtheid en 8 de hoogste lichtechtheid aangeeft.
Pilling is de vorming van bolletjes op uw bekleding en komt hoofdzakelijk voor bij plat geweven stoffen. Platweefsel is de meest voorkomende weeftechniek bij meubelstoffen of stoffen voor kleding. Pillen is een normale en warentypische eigenschap van platweefsel.
De eerste stof die het warmst is, is wol. Deze stof isoleert beter dan anderen, waardoor hij warmer is. Veel mensen associëren wol met kriebel.
Wolvezels variëren in dikte van 10 tot 40 micrometer. Hoe dunner de vezel, hoe minder hij kriebelt. De meeste mensen krijgen last van jeuk als de wol dikker is dan 28 micrometer.
Schapenwol. De verschillende soorten schapenwol zijn te onderscheiden door hun afkomst, eigenschappen en kenmerken en de kwaliteit. Merinowol is de fijnste wol en heeft een lengte van 40 tot 120 mm. Dankzij de golvende structuur van merinowol kan het vocht goed absorberen en heeft het ook een isolerend effect.