Je kan ongeveer 25 gram mais aanhouden voor een portie popcorn, je haalt dus 40 porties uit 1 zakje (1 kg) mais. 1 kg mais moet in 7 keer gebakken worden en is klaar in ongeveer 50 minuten.
Ondertussen met behulp van het antwoord een bekertje vol gewogen (standaard plastic bekertje). 166 gram. Dit betekent dat voor 1 portie van 200 ml dus ongeveer 17 gram mais nodig is. Voor alle 450 porties is dus ongeveer 7.65 kilo nodig.
1 schaaltje (40 gram) zoute popcorn bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Een portie popcorn komt overeen met 100 gram.
Doordat je de maïskorrels verhit ontstaat er stoom aan de binnenkant en barst de schil open et voilà: daar is de popcorn. Per 40 gram zoute popcorn krijg je circa 151 kcal binnen, 5,1 gram eiwitten, 2 gram vet (waarvan 0,4 verzadigd), 0,94 gram zout en 28,1 gram koolhydraten (waarvan 0 gram suiker).
Kant-en-klare en magnetron popcorn bevatten vaak veel suiker, zout of andere toevoegingen. De gezondste keuze is zelfgemaakte popcorn. Zo kun je zonder een al te groot schuldgevoel snacken, mits je niet te veel eet en niet te scheutig bent met de zout of suiker.
Zoete popcorn bevat meer calorieën dan zoute popcorn. Als het je dus om de slanke lijn te doen is, kan je beter kiezen voor zoute popcorn. Eet ook niet te veel zoute popcorn. Een beetje zout is goed voor je, maar de meeste Nederlanders krijgen veel te veel zout binnen.
Haal jij vaak je popcorn bij de supermarkt en dacht je al die tijd dat je gezond bezig was? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Kant-en-klare popcorn uit de supermarkt is vaak gebakken in kunstmatig geharde vetten, ook wel transvetten genoemd. Deze vetten zijn allesbehalve gezond en dus niet goed voor de lijn.
Pathé on Twitter: "@lindavdmolen kijk eens aan: Small 85g zoet 50g zout - Medium 180g zoet 125g zout - Large 325g zoet 220g zout ^Ariane" / Twitter.
Popcorn bevat nog meer antioxidanten dan fruit en groenten. En is daarom door onderzoekers uitgeroepen tot gezondste snack. De wetenschappers presenteerden hun resultaten afgelopen week tijdens een bijeenkomst van de American Chemical Society. Popcorn blijkt heel wat polyfenolen te bevatten.
Popcorn Zout (S=50g; M=125g; L=220g)
Een medium bakje popcorn valt nog wel mee. Met 430 kcal voor de zoute variant en 460 kcal voor de zoete variant is hier nog prima rekening mee te houden gedurende de dag.
Popcorn popt doordat er een klein druppeltje water in de maïskorrel zit. Bij het verwarmen zet dat uit en daarom ontploft de maïskorrel. Dat gebeurt bij 175 à 180°C. Maïskorrels die te oud (en dus uitgedroogd) zijn of die aan de buitenkant beschadigd zijn, zullen niet poppen.
Ongepofte popcorn, maiskorrels dus, bewaar je het beste droog en koel. Niet in de koelkast want dat is te koel en te vochtig. De korrels kunnen dan vocht opnemen en niet meer poffen. Gepofte popcorn bewaar je ook niet in de koelkast, maar luchtdicht verpakt bij kamertemperatuur.
Een van de meest bekende koffiebekers zijn de traditionele plastic koffiebekers van 180ml! De beker is praktisch en veelzijdig in gebruik. Geschikt voor koffie, limonade en water en is bijzonder stevig voor een 3 gram beker!
Antwoord mbt popcorn: Zoet bevat 368kcal = 18% van de dagelijkse voedingsrichtlijn. Zout bevat 235kcal = 12%.
Popcorn bevat duidelijk minder calorieën en vet en meer eiwitten en vezels.
Popcorn: Zolang er geen ingrediënten aan toegevoegd zijn die een PersonalPoints waarde hebben mag je popcorn als een ZeroPoint voedingsmiddel rekenen.
Popcorn en Chardonnay
Warme, boterige popcorn past perfect bij de nootachtige smaak van Chardonnay. Door de popcorn komen de aromatische smaken van de wijn het best naar voren. Kies voor een Pinot Blanc voor de ultieme smaakexplosie.
Lijstje met snacks om lekker te Netflixen. Natuurlijk niet de kant en klare popcorn die je in de winkels kunt vinden. Deze bevatten namelijk wel een hoop calorieën en koolhydraten en dat is nou net wat je niet kunt gebruiken. Maar je kan wel zelf popcorn maken om zo je calorie innamen flink te beperken.
Wil je je popcorn kruiden met een beetje zout? Hussel dan meteen 60 ml olijfolie door de popcorn en bestrooi met het zout. Het zout blijft dan lekker plakken aan je popcorn en dat is precies wat je wil.