Een kleurmasker is een haarmasker dat je haarkleur weer een boost in pigment geeft. Is je haarkleur na een tijdje vervaagd, dan kan een kleurmasker ervoor zorgen dat de oude, mooie kleur weer tot leven komt. Daarnaast heeft een kleurmasker ook verzorgende eigenschappen zoals een gewoon haarmasker dat ook heeft.
De kleurpigmenten hechten zich aan het oppervlak en trekken niet in je haar. Hierdoor kun je je haar een opfrisser geven, kleurbehoud verlengen en ongewenste tinten neutraliseren. Het effect is tijdelijk (tot 3 wasbeurten) en daarom is het kleurmasker niet hetzelfde als een haarkleuring.
Andrélon Kleurmasker is een kleuropfrisser met effectieve kleurpigmenten die je haar niet beschadigen. Het masker, verrijkt met arganolie, heeft een dubbele werking: het geeft in slechts enkele minuten je haarkleur een boost en verzorgt je haar intensief.
Een kleurshampoo lijkt meer op een semi-permanente kleuring waarmee je kleur op je haar aanbrengt. Je gebruikt geen developer, waardoor de pigmenten op het oppervlak blijven zitten. Hierdoor kun je je haar opfrissen, het kleurbehoud verlengen en ongewenste tinten (zoals gele, oranje en groene tinten) neutraliseren.
Pure olijfolie (jazeker, de soort die je in de keuken gebruikt) is één van de beste middelen om een semi-permanente kleurshampoo en een permanente kleuring te vervagen. Je kunt het beste je haar voor elke wasbeurt met olijfolie in wrijven en het minimaal een half uur laten intrekken alvorens het te wassen.
Kleurspoeling tegen grijs haar
Als je al net iets meer grijs haar hebt maar je haar nog niet al te grijs is kun je een kleurspoeling gebruiken. Bij een kleurspoeling ligt de grijsdekking rond de 50%. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een kleur die dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Om grijs haar rood te krijgen was je je haar met gekookte en gekoelde calendula, goudsbloem, rozenbottels en hibiscus. Laat het mengsel drogen en spoel dan af mat lauwwarm water. Om grijs haar bruin te kleuren kook je een handvol gedroogde salie in 1 liter water, laat het ongeveer een half uurtje tot 3 kwartier koeken.
Een zilvershampoo is een shampoo met paarse of blauwe pigmenten, die wordt gebruikt om blond, grijs of wit haar een koele tint te geven óf ongewenste geel- en oranje tinten in je haar te neutraliseren. Ondanks het koele effect dat je ermee kunt creëren, wordt zo'n shampoo tóch vaak aangeduid als No Yellow Shampoo.
Een goede kleurspoeling is na drie tot zes wasbeurten uit het haar gewassen. Dan zijn er ook nog semi-permanente, uitwasbare haarkleuringen, die blijven ongeveer 25-30 wasbeurten in je haar. De tint verdwijnt geleidelijk, je hebt dus geen last van uitgroei.
Neem een goede hoeveelheid van het kleurmasker en verspreid het gelijkmatig over het haar. Gebruik een kam om het masker goed over het haar te verdelen. Laat het kleurmasker 5 tot 10 minuten inwerken, afhankelijk van de gewenste haarkleur. Deze inwerktijd kan ook per kleurmasker verschillen.
Een kleurmasker is een haarmasker dat je haarkleur weer een boost in pigment geeft. Is je haarkleur na een tijdje vervaagd, dan kan een kleurmasker ervoor zorgen dat de oude, mooie kleur weer tot leven komt. Daarnaast heeft een kleurmasker ook verzorgende eigenschappen zoals een gewoon haarmasker dat ook heeft.
Een verzorgende shampoo is voor elke coupe belangrijk, maar wanneer je regelmatig in de kappersstoel zit om je haar te verven, is het nog net even belangrijker. Een shampoo voor gekleurd haar zorgt er namelijk voor dat je haarkleur langer mooi blijft en dat het haar herstelt na een chemische behandeling.
Het grote voordeel is dat henna in tegenstelling tot normale haarverf de structuur van je haar niet aantast. Het is zelfs gezond voor je haar. Het geeft naast de nieuwe kleur die je haar krijgt ook nog is een stralende glans.
Het 'systeem' werkt hetzelfde als met een shampoo. Je knijpt de kleurshampoo eruit, wrijft het in je handen en verdeelt het over je haar. Omdat ik wat langer haar heb is het handig om wat meer product te gebruiken zodat je het over je hele haar goed kunt verdelen.
Voor een grijze tint kun je de zilvershampoo 2 of 3 keer per week gebruiken. Wil je enkel een warme gloed neutraliseren? Dan adviseren wij om dit één maal per week te gebruiken. Voor de andere wasbeurten kun je een shampoo gebruiken met een color protection, zoals de Cosmo Volume Shampoo of de Cosmo Repair Shampoo.
Natuurlijk blond, wit of grijs haar: laat dit 30 seconden inwerken. Geblondeerd haar of highlights: laat maximaal 5 minuten inwerken. Grijs geverfd of asblond haar: laat 5 minuten of langer inwerken.
Werkt zilvershampoo ook op bruin haar? Jazeker, een zilvershampoo speciaal bedoeld voor bruin of donker haar kan óók in bruin haar warme geeltonen vervagen, zeker als je highlights hebt. Het effect van zilvershampoo op bruin haar is hetzelfde als wanneer je een paarse shampoo op blond haar gebruikt.
Het kan ook zijn dat het haar met WECOLOUR haarverf zonder ammonia meer pigment nodig heeft. Dan heb je een haarkleur nodig die één kleurhoogte donkerder is. De kleuren die het beste dekken op grijs haar zijn natuur- en goudnuances. Natuurnuances zijn alle kleuren met het cijfer 0 na de .
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Kleuren die over het algemeen mooi staan bij grijs haar zijn koele kleuren als lila, fuchsia, roze, lavendel en pruimkleur. Een iets warmere bessentint kan ook mooi staan.
Door vaak het haar te verven wordt de haargroei niet verminderd, maar het kan wel leiden tot het afbreken van het haar. Het haar wat nog in de hoofdhuid zit kan niet door de verf worden bereikt, waardoor de verf in feite geen haarverlies kan veroorzaken.
WECOLOUR haarverf is zachter en minder schadelijk en bevatl veel minder schadelijke stoffen. Dit komt doordat er geen ammonia, resorcinol en ppd in de haarverf zit. Daarnaast is de kleurcrème van kapperskwaliteit met als doel dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.