Wat zijn interne evenementen? Interne evenementen zijn evenementen die zich richten op een doelgroep binnen het bedrijf of organisatie. Ze zijn gericht op cultuur- en gedragsverandering, teambuilding, kennisoverdracht, beloning of perceptieverandering ten opzichte van de werkgever en/of het teamgevoel.
Onder interne evenementen kunnen verschillende type evenementen vallen, een kick-off of teambuiling evenement, maar ook een verandertraject of jubileum evenement vallen onder de noemer interne events. Hierbij komt het team, of een deel van het team, van een bedrijf samen.
Events bestaan in verschillende soorten en maten. De meeste voorkomende zijn ongetwijfeld teambuildings, personeelsfeesten, openingen en opendeurdagen, congressen en klantenevents.Ook familiedagen en jobevents komen vaak voor.
Ondernemers sponsoren normaal gesproken dit soort evenementen voor hun werknemers, klanten of zakenpartners.
Het vereiste dat een evenement voor het publiek toegankelijk is, brengt mee dat een besloten feest niet onder de reikwijdte van de evenementenbepaling valt. Zo is bijvoorbeeld voor het houden van een bedrijfsfeest geen evenementenvergunning vereist.
Nog een kenmerk van een evenement is dat het plaatsvindt op een bepaalde plek of in een bepaald gebied en op een bepaald moment of in een bepaalde periode, en dus een tijdelijke en plaatsgebonden organisatie vereist. Soms is er sprake van een periodieke herhaling.
Onder evenementen verstaan we: alle voor publiek toegankelijke activiteiten van vermaak. Denk bijvoorbeeld aan concerten, wedstrijden, circus, feesten en braderieën. Voor een besloten feest op of aan de weg kan een vergunning ook verplicht zijn. Bij een kleinschalig evenement is geen vergunning nodig.
Organiseert u een evenement met een hoog risico en grote gevolgen voor omgeving en verkeer? Vraag dan een vergunning aan. Voor evenementen met een hoog risico is de aanvraagtermijn 26 weken.
Externe evenementen
Bij externe events zijn de gasten bestaande klanten, leads en prospects en bepaalde doelgroepen, maar ook (bijvoorbeeld) onafhankelijke intermediairs, voorschrijvers en influencers, persmensen,... In dit geval denken we aan: Congres, symposium, seminarie.
Het Instituut voor Eventmarketing & Strategie hanteert de volgende definitief voor het concept van een evenement: 'Het concept is het overkoepelende idee, vertaald in elelementen en touchpoints, gebruikmakend van beeld, woord, geluid, smaak, geur en gevoel en gebaseerd op de strategie, doelstelling en doelgroep.
Een klein evenement is een kleinschalige activiteit in de openbare ruimte die niet langer duurt dan één dag. Een klein evenement is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Op kleine evenementen zijn weinig mensen aanwezig. Deze evenementen voor weinig overlast voor bewoners en verkeer.
Een publieksevenement is een evenement dat toegankelijk is voor iedereen die belangstelling heeft voor dat evenement; het is een openbaar evenement. De toegang kan gratis zijn, maar er kan ook entree of een deelnameprijs gevraagd worden.
Een evenement is een gebeurtenis die voor het publiek toegankelijk is. Wilt u een groot evenement organiseren, zoals een braderie, optocht, feest, festival, popconcert of sportwedstrijd op de openbare weg? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente.
Niet alleen heb je dan toestemming van de gemeente nodig om je event te laten doorgaan, er bestaan ook tal van vergunningen die gekoppeld zijn aan de invulling van je evenement (catering, muziek, veiligheid, verkeersplan,...). Afhankelijk van de omvang van je event kan een melding ook volstaan.
Open dagen vormen afwijkende gebeurtenissen binnen het vastgoed en/of op het terrein. Hoewel de activiteiten (en inrichting) afwijkend zijn, is er doorgaans geen aparte (evenementen)vergunning of melding nodig op grond van de APV.
Onder een evenement verstaan we ook:een herdenkingsplechtigheid. een braderie of themamarkt. een optocht op de weg (geen betoging)
Bij duurzame evenementen ligt de focus op het minimaliseren van negatieve milieu-impact en het maximaliseren van positieve effecten op zowel het milieu als de samenleving. Dit omvat onder andere het verminderen van energieverbruik, het minimaliseren van afval en het bevorderen van duurzaam transport.
Een evenementenvergunning kost geld, variërend van €1.046 voor een evenement tot 500 deelnemers tot €16.757,40 voor evenementen met meer dan 10.000 bezoekers. Soms heb je ook aanvullende vergunningen nodig zoals een tapontheffing of een watervergunning.
besloten feest: feest dat alleen toegankelijk is voor genodigden, niet voor publiek toegankelijk, en waarvoor niet publiekelijk kaarten voor worden verkocht of reclame voor wordt gemaakt. Er is sprake van een besloten karakter wanneer een beperkte kring van personen toegang hebben tot het feest.
Een project kan worden opgedeeld in vijf fases van projectmanagement: het begin, de planning, de uitvoering, de controle en de afsluiting. Deze vijf fases zijn de leidraad voor jou en je team, zodat de planning van al jullie projecten een fluitje van een cent wordt.