Met Wifispots ben je op twee miljoen plekken in Nederland online via modems van Ziggo. Die zijn slim met elkaar verbonden zodat je automatisch verbinding maakt. Je hoeft het maar één keer in te stellen.
Maak er een aan op ziggo.nl/mijnziggo. In Mijn Ziggo ga je naar 'Overzicht' en selecteer je 'Wifispots'. Registreer je vervolgens voor Wifispots en gebruik daarna het Wifispots-wachtwoord bij het aanmelden.
De wifispots en hotspots zijn vele malen veiliger dan openbaar internet. De gebruiker logt in op het netwerk van respectievelijk Ziggo of KPN. Daarmee is de verbinding net zo veilig als thuis.
Wat zijn de mogelijkheden? Je kan je met maar liefst 5 verschillende apparaten registreren en dus ook tegelijkertijd gebruiken. Let wel dat deze vlieger thuis niet opgaat. Het is namelijk niet mogelijk om met je 'eigen Wifispot' te verbinden.
Wifispots van Ziggo werken via een volledig versleutelde draadloze verbinding. Een cybercrimineel zou alleen onleesbare data in handen kunnen krijgen. Je kunt er met een gerust hart mee internetbankieren.
Een Wifi Hotspot is niets meer of minder dan een wifi netwerk net zoals je dat thuis hebt. Het verschil zit hem in de plek, een wifi hotspot creëer je zelf op een plek waar je dit nodig hebt en verder geen andere internet voorzieningen aanwezig zijn.
Hotspot gaat van je bundel af
Zodra je een hotspot aanmaakt op je telefoon, is de hoogte van de kosten afhankelijk van het apparaat waarmee je gaat verbinden. Een tablet of telefoon verbruikt minder data dan een laptop.
Een hotspot is een locatie waar draadloos internet (wifi) wordt aangeboden. Soms is dit gratis, soms moet u betalen om te kunnen internetten. Een hotspot heeft vaak een inlogpagina waarop u terecht komt zodra u verbinding maakt met het netwerk. Hier logt u in om te kunnen internetten.
Je kunt met de Personal Hotspot met maximaal 5 apparaten verbinding maken via WiFi of Bluetooth.
Op steeds meer plekken zoals horeca, treinstations en treinen en in veel openbare gebouwen kun je (gratis) wifi gebruiken. Ziggo en het voormalige UPC hebben het wifi-internet een stevige duw in de rug gegeven door hun kabelmodems aan te passen voor gastgebruik. Er zijn inmiddels wel 2 miljoen Ziggo WifiSpots.
Standaard staat voor alle abonnees van Ziggo en UPC de WifiSpots functie aan zodra de uitrol op het aansluit adres gereed is. Het is echter wel mogelijk de hotspot functie in de eigen modem / router uit te schakelen. Dat kan door als Ziggo gebruiker in te loggen op Mijn Ziggo.
Het is echter ook mogelijk om draadloos te internetten via wifi wanneer je met je laptop, tablet of smartphone op stap bent en je bijvoorbeeld op het vliegveld of in een horecagelegenheid internettoegang wilt. Op veel plekken is dat gratis, maar op sommige plekken moet je hier voor betalen.
Tip: Heb je een klein huis, begin dan met 1 pod. Bij een wat grotere woning heb je er 2 nodig. Je kunt altijd pods bijbestellen.
#4 De verbinding is traag
Heb je een slechte 4G-verbinding, dan zal het niet goed lukken om Persoonlijke Hotspot te gebruiken. Op een MacBook heb je behoefte aan een snellere dataverbinding. Met Fast.com of Speedtest.net kun je kijken of de dataverbinding snel genoeg is. Je hebt zo'n 5Mbit/s nodig om te kunnen werken.
Ziggo on Twitter: "@mariellee94x Bij identiteit moet je MijnZiggo gebruikersnaam komen en bij het wachtwoord het zelf ingestelde Wifi-spots wachtwoord." / Twitter.
1 Druk op Apps > Instellingen > Draadloos en Netwerk > Tethering en draagbare hotspot > Instell. draagbare Wi-Fi hotspot. OF: Druk op Apps > Instellingen > Verbindingen > Tethering en draagbare hotspots/Tethering en Mobiele hotspots > Mobiele hotspots. 2 Schakel hier Draagbare/Mobiele Wi-Fi hotspot in.
Het zendt een signaal uit waarmee u meerdere apparaten aan de smartphone kunt koppelen om een dataverbinding tot stand te brengen. Bedenk wel dat tethering niet hetzelfde is als gratis internet: u verbruikt immers MB's van het data-abonnement dat u bij uw provider heeft afgesloten.
Als je regelmatig muziek luistert, bijvoorbeeld via Spotify en ook veel op TikTok en YouTube zit, neem dan een bundel van minstens 10 GB per maand. Kijk je echt vaak video's en bijvoorbeeld ook live televisie op je smartphone, dan is een bundel van minimaal 20 GB op zijn plaats.
Google Maps navigatie - 35 MB per uur - 200 MB per maand. Facebook - 1 MB tot 3 MB per sessie - 250 tot 750 MB per maand. Nu.nl / nieuwsberichten - 100 KB per bericht (inclusief foto) - 60 MB per maand. Youtube / Netflix / Videoland - 5 MB tot 23 MB per minuut - 1000 MB tot 2000 MB per maand.