Bromelaïne werkt als een sterke antioxidant en is vooral ontstekingswerend waardoor pijn minder kans krijgt. Het wordt daarom ook gebruikt bij lichte maagontstekingen. Bromelaïne heeft ook een zeer actieve enzymatische werking bij het verteren van vele soorten eiwitten.
De meeste mensen hebben baat bij de een dosering van 500 tot 1500 mg bromelaïne per dag.
Verbetert de spijsvertering
Het enzym bromelaïne in ananas helpt bij het verteren van voedsel in het lichaam. Heb je vaak last van maag- en / of darmklachten? Bromelaïne vermindert deze klachten aanzienlijk, een goede reden om vaker ananas te eten.
Bromelaïne helpt niet alleen een handje bij de spijsvertering, maar heeft ook ontstekingsremmende en zelfs pijnstillende eigenschappen. Ananas nuttigen is dus een goed idee bij een neusverkoudheid maar ook bij brandwonden of gewrichtspijnen. Ook de grote hoeveelheid vitamine C in ananas werkt ontstekingsremmend.
Ananas is goed voor de spijsvertering
Bromelaïne is een enzym in ananas dat je lichaam helpt om eiwitten af te breken. Hierdoor wordt het lichaam geholpen met het verteren van voedsel. Ook bevat ananas veel vezels, die bevorderend zijn voor een goede spijsvertering.
Eén kopje ananas levert je lichaam meer dan 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C, de vitamine die je immuunsysteem boost. Bovendien is het een antioxidant die cellen beschermd tegen vroege veroudering. En er is nog meer goed nieuws: de vitamine zou ook een effect hebben op je taille.
Wat doet ananas met een meisje? Deze tropische vrucht zit vol met antioxidanten, zoals vitamine C, beta-caroteen en zink die zowel de mannelijke als vrouwelijke vruchtbaarheid beïnvloeden. Tevens is het foliumzuur (vitamine B11) in de ananas een belangrijke vitamine voor zwangere vrouwen.
De harde huid kun je gewoon eraf snijden en weggooien, maar je doet er goed aan om de kern, ook wel ananashart genoemd, wel te bewaren. Deze kern is namelijk een goed bron van bromelaïne, wat regelmatig als voedingssupplement wordt voorgeschreven vanwege de mogelijk bijzondere eigenschappen.
Gemakkelijk ademen met bromelaïne
Ananas is bijvoorbeeld een zeer goede bron van de antioxidant vitamine C, iets dat ook goed kan zijn voor mensen met astma. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met astma lagere serumniveaus van vitamine C en beta-cryptoxanthine hebben.
Bromelaïne, het actieve ingrediënt van ananas, werd voor het eerst geïsoleerd in 1891. In 1957 werd het geïntroduceerd als therapeutisch supplement. Bromelaïne is een proteolytisch enzym met een bijzondere eigenschap: het kan namelijk eiwitten verteren. Het zit zowel in de steel van ananas als in vers ananassap.
Bromelaïne werkt als een sterke antioxidant en is vooral ontstekingswerend waardoor pijn minder kans krijgt. Het wordt daarom ook gebruikt bij lichte maagontstekingen. Bromelaïne heeft ook een zeer actieve enzymatische werking bij het verteren van vele soorten eiwitten.
Ananas is vetverbrandend.
Er bestaat geen voedingsmiddel dat zomaar vet verbrandt. Verse ananas bevat - zoals de meeste groenten en fruit - weinig calorieën en is rijk aan vezels en vitaminen. Ananas helpt daarentegen wel uitstekend om een eiwitrijke maaltijd vlotter te verteren.
Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium.
Wie een ananas-allergie heeft en ananas eet of aanraakt, kan last krijgen van onder andere een loopneus, hoesten, zwellingen in het gezicht en de keel, een moeilijke ademhaling, jeuk, roodheid, constipatie, buikpijn, duizeligheid en braken.
Ananas bevat een enzym dat bromelaïne heet. Het is een stof die helpt bij het afbreken van proteïnen. Het wordt ook wel gebruikt voor het malser maken van vlees. Het enzym zit in ieder deel van de ananas maar voornamelijk in de harde kern.
Enzymen zijn eiwitten. Eiwitten denutareren bij te hoge temperaturen. Als de temparatuur te laag is, komen enzym en substraat niet bij elkaar en is de reactiesnelheid laag. Is de temparatuur te hoog, dan vervormen veel enzymen en is de reactiesnelheid weer niet erg hoog.
Vermijd voedingsmiddelen die slijmvormend kunnen werken: zoete melkproducten als melk, chocolademelk, allerlei soorten vla en pappen, chocolade; • vervang zoete melkproducten door zure melkproducten; zij veroorzaken minder slijmvorming.
Als u veel last heeft van taai slijm in de longen kunt u acetylcysteïne gebruiken. Acetylcysteïne maakt het slijm dunner en dus minder taai en zorgt er hierdoor voor dat het slijm makkelijker is op te hoesten. Het effect is binnen enkele dagen merkbaar.
Bij COPD is het belangrijk om ruim voldoende eiwit te gebruiken, als bouwstof voor uw spieren. Dit geldt ook bij overgewicht. Eiwitten komen vooral voor in voedingsmiddelen van dierlijke afkomst. Gebruik daarom royale hoeveelheden vlees, vis of kip bij de warme maaltijd en vleeswaren op de boterham.
Volwassenen krijgen het advies om 2 porties fruit per dag te eten (200 gram). Als je varieert tussen de verschillende fruitsoorten, krijg je alle voedingsstoffen uit fruit binnen die je nodig hebt. Fruit is goed voor de gezondheid.
De oorzaak van het onaangename prikkelende gevoel ligt aan een enzym dat sterk aanwezig is in een ananas. Bromelaïne is een proteolytisch enzym. Dit enzym breekt eiwitten of proteïnen af. De proteïnen in je tong, wangen en gehemelte worden door het eten van die ananas zullen dit dus ook waarnemen.
Er zitten verschillende voedingsstoffen en antioxidanten in een ananas die je lichaam voorzien van een hoog vitamine C-gehalte en bromelaïne, een onstekingsremmer. Daarnaast staan de ananas en haar schil erom bekend een goed vocht afdrijvend vermogen te hebben.
Maar de smaak van een vagina van aan vrouw kan veel verschillen: van lichtzoet, pikant, zout tot aan een tint van ijzer. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de natuurlijke smaak wel beïnvloeden. Zoals koffie, rood vlees, sigaretten, curry's en geneesmiddelen. De laatste kan de smaak wat scherper of bitterder maken.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Ananas – Deze fruitsoort is met name goed voor de huid waarop cellulitis voorkomt. Ananas is een vetafbreker. Niet alleen in de maag, maar ook in de huid. Eet daarom regelmatig ananas, want dan krijg je veel bromelaine binnen, het enzym dat vet afbreekt en dus ook die ranzige vetbultjes die cellulitis eigenlijk zijn.